UFC 289: Nunes vs Aldana – tipovi, savjeti i kvote 11.06.2023

Ognjen
10 lipnja, 2023
275 Views
UFC 289: Nunes vs Aldana – tipovi, savjeti i kvote 11.06.2023

Pred nama je novi UFC event, koji predvodi borba u ženskoj bantam kategoriji između šampionke Amande Nunes i meksikanke Irene Aldane. Co-main event je možda i najzanimljiviji duel večeri a bore se u lakoj kategoriji Oliveira i Dariush.

Amanda Nunes vs Irene Aldana 11.06.23. 06:15

Amanda Nunes

Jedna od najboljih borkinja svih vremena je vratila pojas u bantamu, dok je i dalje vlasnica onog u perolakoj. Radi se o jednoj od najkompletnijih borkinja, koja je vrhunski potkovana i u stand upu, i u parteru. Svoje protivnice je riješavala i nokautima, i submmisionima. Jedan od najspektakularnijih nokauta kada je high kickom ugalsila Holly Holm. Pored Holm riješavala je veoma lako i Rondu, Valentinu Shevchenko, kao i Cris Cyborg.

U prvom meču protiv Pene je imala totalnu dominaciju, ali je u drugoj rundi naglo pala i izgubila taj prvi meč. U drugom meču je ušla mnogo fokusiranije i jednoglasno pobjedila u drugom meču, gdje Peni nije ostavila šanse.  UFC je organizovao i njihov treće meč ali Pena se povrijedila i umjesto nje je uletila Aldana. Vrlo vjerovatno niko od bolje rangiranih borkinja nije htio prihvatti short-notice protiv Nunes.

Irene Aldana

Nakon što je Pena odustala zbog povrede, Aldana je dobila priliku da ukrsti koplja sa Amandom Nunes. Radi se o opasnoj udaračici koja je u nizu od dvije pobjede za redom, i obje borbe je dobila prekidom. U poslednjem meču je dobila Macy Chaisson “upkickom” koji je poslala iz partera i pogodila Macy u stomak. Poslednji meč koji je izgubila od iskusne Holly Holm jednoglasnom odlukom.

Iako je Aldana, jako čvrsta i uvjek ide naprijed protiv Nunes ta taktika joj neće biti pametna. Bori se protiv najbolje udaračice u UFC-u, koja je fizički i brža i jače udara od Aldane.

Portal „Sportske-kladi onice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H              

Nunes: 35 godina, 22W-5L-1NC, 13K.O, visina 173cm, reach 175cm.

Aldana: 35 godina, 14W-6L, visina 175cm, reach 176cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 11.06.23 06:15h
Tip: Preko 2.5 runde
Kvota: 1.75
Kladionica: 22bet

Nunes je veliki favorit u ovome meču i očekujemo njenu pobjedu. Međutim, Aldana je kroz karijeru pokazala da može primiti dosta udaraca te da ju je veoma teško završiti. Očekujemo da ovaj meč ode u šampionske runde, gdje će se Nunes bolje snaći.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Charles Oliveira vs Beneil Dariush 11.06.23. 05:30

Charles Oliveira

Direktno iz brazilskih favela dolazi jedan od najboljih boraca lake kategorije svih vremena. Charles Oliveira. Oliverira je jedan od najboljih graplera svih vremena. Drži mnoge rekorde UFC-a, po broju finiša i submissiona! Bio je u nizu od 11 pobjeda, od kojih je 10 završio prekidima. A poslednja četiri meča u kojim se borio sve su strašna imena poput Fergunsona, Dustina, Gaethjea i Makhacheva.

U svakom meču ide na sve ili ništa. I nekako po običaju se diže iz mrtvih kao feniks i pobjeđuje protivnika. Pokazao je veliku izdržljivost i da ga je preteško „ugasiti“ u stojci. Veliki je za ovu kategoriju, i ima problema sa skidanjem kila. Svi porazi u UFC-u su došli kada se borio u perolakoj kategoriji. Od kada je u lakoj to je totalno drugačiji borac.

Protiv Makhacheva nije imao šanse u poslednjem meču. Islam ga je izdominirao u svim segmentima borbe, posebno neočekivano je to bilo u stojci, gdje ga je pronašao zadnjim direktom i poslao na spavanje. Možda su preveliki ratovi i šteta ostavili posljedice na Oliveiri?

Beneil Dariush

Dariush je jedan od najpotcjenjenih boraca u UFC-u općenito. Već dugo godina se nalazi u UFC-u i nikada nije dobio pravu šansu i pravog protivnika. Trenutno se nalazi u nizu od 8 pobjeda, a u poslednjem meču je pobjedio Gamrota u jednom MMA klasiku. Radi se o višestrukom No-Gi šampionu svijeta u graplingu. Protiv Gamrota je pokazao odličnu odbranu od rušenja i Gamrot ga nije mogao srušiti, a radi se o jednom od najboljih rvača u kategoriji.

Najveći kvalitet Darisuha je svakako njegov game-plan i kako ni u jednom trenutku ne gubi glavu niti srlja naprijed. Može mnogo da primi udaraca, to najbolje pokazuje i to šta je preživio protiv Drakkara Klosea, te na kraju pobjedio taj meč.

Darisuh je fizički mnogo čvršći borac od Oliveire i to je jedan od glavnih faktora u ovom matchupu. Po mnogima, Dariush je jedini borac koji može napraviti problem Islamu Makhachevu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H              

Oliveira: 34 godina, 33W-4L-1NC, visina 178cm, reach 188cm.

Aldana: 34 godina, 22W-4L-1D, visina 178m, reach 183cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 11.06.23 05:30h
Tip: Dariush WIN
Kvota: 1.7
Kladionica: 22bet

Dariush je borac koji definitivno stilski nikako ne odgovara Oliveiri, i mislimo da će iskontrolisati meč, prije svega u stojci te kikovima i dirty boksom doći do pobjede u ovome meču, i konačno doći do borbe za titulu.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen