UFC 290: Volkanovski vs Rodriguez: Tipovi, savjeti i kvote 09.07.2023

Ognjen
8 srpnja, 2023
555 Views
UFC 290: Volkanovski vs Rodriguez

Pred nama je novi UFC event, koji predvode dvije borbe za prvaka. Za prvaka u perolakoj kategoriji boriće se Volkanovski i Rodriguez, dok za šampiona u muha kategoriji bore se Moreno i Pantoja!

Alex Volkanovski 09.07.23. 06:30

Alex Volkanovski

Volkanovski je i trećom pobjedom protiv Maxa Hollowaya riješio sve nedoumice ko je najbolji borac u perkolakoj kategoriji, čak i svih vremena. Nijedan borac nije tako lako dominirao kategorijom kao Volkanovski. A pobjeđivao je najbolje borce u kategoriji, sve zvučna imena poput Alda, Younga, Elkinsa, Mendesa, Ortege, sada je na red došao i Yair.

Imao je izlet i u laku kategoriju gdje se borio protiv prvaka Islama Makhacheva i bio je veoma blizu pobjede. Međutim, „gong“ je spasio Dagestanca. Vrhunski preformans Volkanovskog koji je i kondiciono i fizički parirao Makhachevu i prvi put u karijeri da je neko rušio i držao dominatnu poziciju protiv Makhacheva.

Volk je prije MMA karijere bavio se američkim fudbalom i rvanjem slobodnim stilom, pa se može reći da je svoju snagu i izdržljivost stekao baš tu. Posebno dobar je njegov rvački dio, gdje non stop pritiska protivnika ka žici, i kada dođe u klinč ili poziciju za rušenje, to rušenje i ostvari. Za razliku od mnogih klasičnih rvača Volk ima solidan boks i veliku K.O. snagu.

Fizička snaga, rvanje i pritisak koji vrši Volkanovski su glavne prednosti koje ima Volkanovski u matchaupu sa Yairom.

Yair Rodriguez

Rodriguez je u poslednje dvije borbe ostvario dvije velike pobjede i postao privremeni prvak perolake kategorije. Posle poraza od Hollowaya, pobjedio je Briana Ortegu i Josh Emmeta. Ortega se povrijedio u prvoj rundi dok je Yair veoma lako završio žilavog Emmeta. Yair je poznat kao jedan od najatraktivnijih boraca u UFC-u, i njegovi napadi su uvjek spektakularni.

Yair je majstor taekwandoa, i njegove nožne tehnike su spektakularne, mnoge svoje protivnike je pogađao i završavao letećim koljenima. Ono što je ostalo posebno zapamćeno je njegov nokaut u poslednjoj sekundi meča protiv Korean Zombia, laktom iz okreta.  Veoma je opasan u stojci i teško ga je srušiti.

Njegove kretnje mu omugućuju da koristi distancu i sa promjenama garda da „presjeca“ protivnika.

U ovome meču Yair će morati mnogo više koristiti prednju ruku, odnosno direkt, da načne i uspori Volkanovskog. 

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H             

Volkanovski: 34 godine, 25W-2L, visina 168cm, reach 180cm.

Rodriguez: 29 godina, 15W-3L-1NC, visina 180cm, reach 180cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 09.07.23 06:30h
Tip: Pobjeda Volkanovski u petoj rundi ili sudijskom odlukom.  
Kvota: 2.22
Kladionica: 22bet

Volkanovski je velki favorit u ovome meču i mislimo da će doći do pobjede, ali Volk je poznat kao borac koji ne žuri već sigurno stvara poziciju i skuplja bodove te očekujemo još jednu pobjedu na bodove, onako kako nas je Volk navikao.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Brandon Moreno vs Alexandre Pantoja 09.07.23. 05:45

Brandon Moreno

Moreno je izašao iz price sa Figgyem kao pobjednik, pošto je u četvrtom meču uspio da pobjedi brazilca i postane prvak u muva kategoriji. Prije toga je u jednom teškom meču uspio da nokautira opasnog Kai Kara Francea.

KKF mu je napravio ozbiljnu štetu sa svojim razornim udarcima, ali Moreno je pronašo riješenje i sjajnim body kickom pogodio Francea i završio meč.

Moreno je edan od najboljih boksera u kategoriji, vrhunski se kreće i ima odlične eskivaže. Pored toga, odličan je grapler, te svoje protivnike većinom zarvršava sa “rear-naked-chokeom”.

Veoma lako se prebaci iz gornje pozicije, te uzima leđa protivnika i ekspresno ide na RNR. Bolji je bokser od Pantoje i sigurno će forisirati boks i borbu u stojci.

Alexandre Pantoja

Pantoja je u UFC-u od 2017-te godine, i imao je i uspona i padova, ali nikako da napravi iskorak vise. Nakon serija pobjeda, uvjek bi došao neki neočekivan poraz koji bi ga udaljio od mjesta izazivača.

Ali nakon poraza od Askara Askarova, Pantoja je nanizao tri pobjede, od koga su dvije poslednje bile posebno impozantne. Veoma je ekspresno završio Royvala i Pereza sa svojim specijalkama, davljenjem na vratu.

Brazilac je majstor BJJ-a, i to vrhunski koristi u slobodnoj borbi. Veoma ga je teško završiti i do sada u svojoj karijeri nikada nije “završen” niti nokautiran niti submitan.

Protiv Morena će morati tražiti parter i da pokaže sve svoje kvalitete koje posjeduje u ground game.

H2H             

Moreno: 29 godina, 21W-6L-2D, visina 170cm, reach 178cm.

Pantoja: 33 godina, 25W-5L, visina 165m, reach 173cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 09.07.23 05:45h
Tip: Preko 4.5 runde.
Kvota: 1.77
Kladionica: 22bet

Radi se o dva borca koja su veoma spremni i izdržljivi, te vjerujemo da će ovaj meč otići do samog kraja i odluka sudija.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen