UFC FN 200 Hermansson vs Strickland: Tipovi, savjeti i kvote – 06.02.2022.

Dusan
5 veljače, 2022
416 Views
UFC FN 200 Hermansson vs Strickland

Igrate kladionicu, svaki vikend fulate barem jedan par i to biste promijenili, e onda ste na pravom mjestu! Portal sportske-kladionice.com svakodnevno svojim pratiteljima omogućava da čitaju sve tipove prognoza utakmica za danas! Stoga, bez previše uvoda, pogledajmo kakva je danas ponuda i koju utakmicu smo se odlučili prognozirati za vas.Hermansson vs Strickland

Duel koji će pobjednika gurnuti u red glavnih pretendenata za napad na titulu. Možda ako taj pobjednik bude Strickland, zbog čitave njegove „osobnosti“ i politike UFC-a, možda bi mogao dobiti sledeću borbu kao glavni izazivač. Treba biti realan, da je mnogo realniji duel pobjednika ovog meča sa poraženim iz meča Brunsona i Cannoniera.

Hermansson

Hermansson je jedan od onih likova koji su spremni preći preko trnja i dati par godina života u borbi da bi došao do pobjede. Simpatije i poštovanje svih ljubitelja slobodne borbe je pridobio kada je protiv Leitesa sa slomljenim rebrom u prvoj rundi preokrenuo borbu i pobjedio, pod strašnim bolovima.

Jack je jedan od najboljih grapplera u čitavoj diviziji, tu nema mnogo dileme, svoje borbe večinom završava kada protivnika obori u partera, i konstatnom akcijom i udarcima prirmorava sudiju da prekine borbu.

Treba reći i to da ti udarci u parteru nisu toliko razorni, ali fizička snaga koju posjeduje i kondicija, plus udarci i pritisak uzimaju dušu i volju protivniku. Protiv Shabazyana je bio u problemu u prvoj rundi, ne snalazi se baš najbolje na pritisak u standup, što se pokazalo i protiv Vettorija i Cannoniera, ali čim je oborio Shabazyana na pod, počela je dominacija.

Njegov boks nije sjajan, ima čvrste direkte, malo spore ali efektivne, da skrati distancu i obori protivnika dole, na svoj teren. Jedan od problema, uz to ne snalaženje na pritisak je i brada, koja je godinama pomalo načeta, a i slabo je brani, što je za rvača i očekivano i razumljivo. Ako je taj segment popravio, njegove šanse protiv Stricklanda se naglo povećavaju.

Strickland

Strickland je živopisan lik. Momak koga baš ne bi voljeli sresti po mraku u uskoj ulici. Kao mladić je bio član moto bandi i skinheadsa, bezbroj uličnih tuča je iza njega. Tu svoju „ludu“ stranu kanalisao je kroz MMA, ali u oktagonu često možemo vidjeti te psiho momente.

Kada smo rekli da je Vettori pravio sa pritiskom dosta problema, Hermanssonu, nema borca u kategoriji koji više liči po stilu borbe na Vettorija, od Sticklanda. U standupu je jako agresivan, fizički jako čvrst, statistički gledano njegov broj udaraca po minuti je oko 5.5.

Ima jako dobar boks, pored toga što je dosta agresivan, protiv Halla je radio dosta na kontru, i baš na taj način premlatio Halla. Imao je dosta problema dok je radio sa skidanjem kila dok je radio u welter kategoriji, i prelazak u srednju je izgleda pravi potez, njegova fizička snaga dolazi do izražaja, pa i njegovo podcjenjeno rvanje.

Zanimljivo je da će baš njegov „sprawl“ igrati dosta važnu ulogu u ovome meču, ako uspije da odbrani se od Hermanssonovih pokušaja rušenja, biće u velikoj psihičkoj prednosti.

Sudar stilova, od uvodnih rundi mnogo znači, obojica često idu na sudijsku odluku. Ako borba ode dole, Jack je u velikoj prednosti, ako Strickland iskopira sve ono što je radio Vettori, i odbrani se od tih rušenja, Strickland je u prednosti. Meč je na 5 rundi, pa i bolja fizička spremnost i izdržljivost dolazi od izražaja.

H2H

Hermansson: 22W-6L, 33 godine, visina 185 cm, reach 197cm

Strickland: 24W-3L, 30 godina, visina 185cm, reach 193cm.

Tip: Strickland by decision or technical decision

Kvota: 2.87

Kladionica: Bet365

Rakhmonov vs Harris

Welter kategorija UFC-a, se opasno pojačava u zadnje vrijeme, UFC traži nekoga ko će moći skinuti sa trona Usmana. Jedan od tih potencijalnih kandidata nam dolazi iz Kazahstana, zemlje borilačkih sportova, koji već godinama dominiraju na Olimpijskim igrama, posebno u boksu, ali ih nema u MMA mnogo, niti u UFC-u.

Rakhmonov

Momak čije bi ime mogli veoma brzo upamtiti je Shavkat Rakhmonov, do sada ne poražen u svojoj MMA karijeri. Taj njegov skor i da je nastao u nekim manjim organizacijama je za respekta, a ne gradeći ga u Ruskoj M1 organizaciji, u svim tim hardcore uslovima i prekvalitetnom izboru protivnika, što se tiče početnika.

Popularni Nomad ni u UFC-u nije mnogo pažen od strane match-makera, dobio je dva opasna i iskusna protivnika za nekoga ko debituje, i tako ih lako porazio i pokazao da je nivo više. Nivo više što se glave tiče, totalno miran, posvećen, u borbi izgleda kao da mu je puls na 70, baš taj šampionski pelcer koji su imaju i Usman i Khabib.

Što se tiče segmenata borbe, kompletan, i mnogo fizički jak i čvrst. Mnogo ga je teško pomjeriti u klinču, teško ga je i oboriti, a ne libi se iako je protivniku jača strana parter ili stand up, da tu prenese borbu i suporostavi se, kao što je uradio sa Oliveriom.

Harris

Njegov protivnik ni ovaj put nije momak koji je tu da podeblja skor. Riječ je o čvrstom i iskusnom Carlstonu Harrisu. Mnoge je Harris iznenadio od kada je došao u UFC, posebno sa završnicama u prvoj rundi, ali realno gledano kvalitet protvnika Harrisa u odnosu na Rakhmonove je dosta slabiji.

Harris je fizički sjajan, ima dobar taj desni široki kroše i jako je dobar na zemlji, voli da koristi žicu, ali protiv Rakhmonova to možda nije dobra ideja. Harris je takođe u sjajnom nizu od 5 pobjeda, te puca od samopouzdanja.

Uglavnom, oba borca su prikazali da su sjajni parteraši pa ne bi čudilo da borba od samog početka ode u parter, ali to je uvijek teško predviti. Jedno je sigurno, poslije ove borbe ćemo konačno vidjeti da li je Rakhmonov za sami vrh kategorije, kao što misle mnogi analitičari, ili će Harris sa svojim iskustvom mu taj put usporiti.

H2H

Rakhomonov: 14W-0L. 27 godina, visina 185cm, reach 193cm

Harris: 17W-4L, 34 godine, visina 182 cm, reach 187cm

Tip: Over 1.5 Rounds

Kvota: 1.80

Kladionica: Bet365

Alvey vs Allen

Prvobitno Alvey je trebao da se bori protiv Iana Henischa u srednjoj kategoriji, koji je otkazao, pa zatim protiv Phila Hawesa, koji je takođe otkazao, da bi se prije malo više od mjesec dana dogovorila borba između Brendana Allena i Sam Alveya, ali u poluteškoj kategoriji. Krenimo od Alveya.

Alvey

Alvey je trenutno borac koji nije pobjedio u UFC-u, još od 2018-te godine, odnosno u punih 7 borbi, što je sigurno jedan od najdužih „crnih“ nizova, u istoriji UFC-a. Posebno znajući kako to menadžment UFC-a riješava.

Ali Alvey ima nešto u sebi, showman je u ringu, voli da izvodi neke „luckaste“ poteze, što zabavi publiku, ali zna i da ih naljuti, zbog svog prevelikog čekanja, i neaktivnosti. Na glasu je da je dobar udarač, ima dobar i ubojit lijevi kroše, ali kada ne pogodiš sa njim nekoga punih 5 godina i ne uspavaš postavlja se pitanje koliko je taj kroše dobar?

Najveći problem kod Alvey je što je dosta neaktivan, što mnogo čeka taj jedan udarac, i sa tim jednim da završi posao, a to je dosta teško i u teškoj kategoriji uraditi, ako unaprijed ne napraviš štetu.

Pošto ima taj jedan opasan potez, većina boraca ga je „pročitala“ i spremila taktiku, čuvaju se te lijeve ruke, i odnose pobjede na odluke. Moraće nešto promjeniti, biti više aktivan, za početak. Ovo mu je borba biti ili ne biti.

Allen

Allen je prije samo dva mjeseca pomalo neočekivano izgubio od Chrisa Curtisa, i ovu je borbu protiva Alvey prihvatio samo 20 dana poslije. Očigledno mu je taj poraz teško pao, i želi što prije da se vrati na put uspjeha.

Ali, pitanje je koliko je to pametno? Prije svega sa aspekta oporavka od kampa protiv Curtisa, pa skraćenog vremena priprema za sledeći, ali on i njegov tim vjerovatno znaju najbolje šta je za njega. Allen je dobar grappler, crni pojas u BJJ, većinu svojih borbi dobija na završnicu u parteru, ili dole osigurava ključne poene, za sudijske kartice.

Kao najveći problem može se izdvojiti što ima tih „mentalnih“ propusta u toku borbe, iako drži visoki gard, i baca jake kickove, često spušta previše ruke i otvara prostor protivniku. Ali tu je lekciju dobro naučio od Curtisa i želi što prije da je ispravi.

Treba obratiti pažnju na njegove mid kickove koji su jako razorni, baš zbog njih i čvrstih direkata je odnio pobjedu protiv Soriana, koji se bori kao co-main event. Allen je dosta aktivan, tako ako Alvey bude i dalje statican, vršiče pritisak i mogao bi odvesti borbu u parter, i u mirnije vode za njega.

Ko će prekinuti seriju poraza? Allen nakon samo dva mjeseca, ili Alvey nakon 5 godina?

Alvey: 33W-16L-1D-1NC, 35 godina, visina 188cm, reach 192cm.

Allen: 22W-5L, 26 godina, visina 188c, reach 191cm.

Tip: Over 1.5 Rounds

Kvota: 1.50

Kladionica: Bet365

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan