UFC on ABC 4: Rozenstruik vs Almeida – Tipovi, savjeti i kvote 14.05.2023.

Ognjen
13 svibnja, 2023
482 Views
UFC on ABC 4: Rozenstruik vs Almeida

Pred nama je novi UFC event, koji predvodi borba u teškoj kategoriji između Jairzinha Rozenstruika i Jailtona Almeide, dok co-main event predvodi meč u poluteškoj kategoriji između Smitha i Walkera.

Jairzinho Rozenstruik vs Jailton Almeida 14.05.23. 00:10

Jairzinho Rozenstruik

Jairzinho je jedan od najboljih udarača u teškoj kategoriji, i većinu svojih mečeva upravo završava prekidima i teškim nokautima. Radi se o borcu koji čitavu svoju strategiju zasniva na pravilu „one punch one kill“ i čuva svoj K.O. power do samog kraja.

Ne baca mnogo udaraca već čeka pravu priliku da finišira protivnika. U poslednjem meču veoma je efektivno nokautirao Chrisa Daukausa u prvoj rundi. Većina njegovih mečeva ne izlazi iz prve runde, ali je imao i par borbi koji su išli do samog kraja i sudijskih odluka.

Za razliku od Almeide ima mnogo više iskustva i preživio je ratove protiv najboljih teškaša današnjice. Pobjeđivao je Sakaia, JDS-a, Overeema, dok je gubio od Ganea, Ngannoua, Blaydesa i Volkova. Posebno je ostao upamćen po nokautu, kada je u poslednjim minutima borbe bukvalno otkinuo usnu Overeemu i poslao ga na spavanje.

Jairzinho je veliki underdog u ovome meču, prije svega što ima jako loše rvanje i dosta se loše snalazi na leđima, međutim vjerujemo da može iskoristiti defanzivne probleme Almeide u stojci i poslati ga na spavanje. Iskustvo i snaga su svakako na strani Surinamca.

https://twitter.com/JairRozenstruik/status/1657232330283515905

Jailton Almeida

Almeida je jedan od najvećih prospecata teške kategoije. Dugo vremena se borio u poluteškoj kategoriji, ali zbog svojih gabarita je odlučio da promjeni kategoriju i digne se u tešku, gdje je već zabilježio dvije pobjede protiv Parkera Portera i Shamila Abdurakhimova.

Radi se o borcu koji još nema poraz u UFC-u, a sve svoje pobjede je ostvario prekidom. Njegovo grappling je vrhunski, i većinu svojih protivnika, baš dobija kontrolom iz partera, koristeći “choke” ili udarce iz partera.

Veoma je eksplozivan i forsira double-leg rušenje koje često prolazi. U meču protiv Shamila pokazao je defanzivne nedostatke u stojci, prije svega što bradu drži dosta visoko, što ozbiljnim udaračima ostvara dosta prostora za overhand. Shamil ga je uzdrmao, a ako Jairzinho nađe put do brade, to bi mogao biti i kraj.

Almeida će od prve minute tražiti parter, i da Jairzinha postavi na leđa te da pokuša da ga završi kao i većinu svojih UFC protivnika.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Rozenstruik: 35 godina, 13W-4L, 12K.O, visina 188cm, reach 198cm.

Almeida: 31 godina, 18W-2L, visina 191cm, reach 201cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.05.23 00:10h
Tip: Preko 1.5 runde
Kvota: 2.65
Kladionica: 22bet

Iako je ovo meč teške kategorije između dva borca koji su efektni finišeri mislimo da će ovaj meč trajati duže od očekivanog te da će ući u treću rundu.

Anthony Smith vs Johnny Walker 13.05.23. 23:30

Anthony Smith

Smith je nakon poraza od Glovera i Rakića, podigao se i ušao u seriju od tri pobjede, i sve tri borbe je pobjedio prekidom, i to sa submissionom! U više navrata u svojoj karijeri je opravdao svoj nadimak „Lavlje Srce“.

Naime, u meču za titulu protiv Jonesa, primio je nelegalan udarac, posle koga je nastavio meč, a da je samo rekao da „nije sposoban“ da nastavi borbu postao bi prvak. Ali nije to uradio, i izgubio je ali zaradio simpatije.

U meču protiv Glovera, je primio takve batine, da ga je brazilac molio da odustane, da prestane da ga tuče. Radi se o borcu koji je u karijeri odradio 53 profesionalna meča, koji ima ogromno iskustvo iza sebe.

Borac koji je majstor u BJJ-u, i koji svoje protivnike većinom riješava „davljenjem“. Pored grapling dijela ima sasvim solidan boks, ali i teške udarce. Ima K.O. power na što bi Walker posebno trebao obratiti pažnju. Rakić ga je veoma lako nadhrvao, i pokazao da Smithovo defanzivno rvanje, i kada se nadje na leđima nisu baš toliko kvalitetni, ali kada se nadje u gornjoj poziciji, veoma je nezgodan, i vrlo brzo riješava protivnike.

Protiv  Ankalaeva se u toku borbe povrijedio što je opasni Rus iskoristio i završio ga u drugoj rundi.

https://twitter.com/CombatSportsUK/status/1657119982713557024

Johnny Walker

Walker je na samom početku svoje UFC karijere bio jedan od najbrže rastućih boraca. Hype oko njega je bio preveliki, i jednostavno nije mogao to da izdrži. Walker je sa brutalnim nokautima počistio Khalila Rountrea , Ledeta i Cirkunova, a zatim je u pet mečeva poražen  četiri puta, što ga je natjeralo da promjeni kamp i dvorani, te se sada nalazi u Irskoj gdje trenria u SBG gymu. Ta promjena je napravila određenu reakciju te je pobjedio Cutelabu i Craiga.

Walker izgleda dosta pshički stabilnije u poslednje vrijeme. Njegov stil borbe je nepredvidiv, i ima jako meku bradu, što svakako može biti veliki problem za njega. Ali Walker je fizički mnogo veći i jači od Smitha. Veoma ga je teško završiti u parteru.

Mislimo da se Walker nalazi opet u uzlaznoj putanji, dok je Smith u padu, i vjerujemo da će ga Walker pobjediti prekidom i iskorisiti svoju snagu i reach.

https://twitter.com/ufc/status/1657166263209312257

H2H

Smith: 34 godina, 36W-17L, visina 193cm, reach 193cm.

Walker: 31 godina, 16W-7L, visina 196cm, reach 208cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 13.05.23 23:30h
Tip: Johnny Walker
Kvota: 1.87
Kladionica: 22bet

Ako Smith uspije da obori Walkera i kontroliše ga u parteru očekujemo da Smith to pobjedi na bodove, međutim, znajući Walkera on će kontrolisati borbu u stojci te pronaći put do Smithove brade i nokautirati ga.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen