UFC on ABC 5: Emmett vs Topuria – Tipovi, savjeti i kvote 25.06.2023.

Ognjen
24 lipnja, 2023
760 Views
UFC on ABC 5: Emmett vs Topuria

Pred nama je novi UFC event, koji predvodi borba u perolakoj kategoriji gdje se sastaju Josh Emmett i opasni Ilia Topuria. Pored ove borbe posebno treba obratiti pažnju na meču u teškoj kategoriji između Justina Tafe i Austena Lanea.

Josh Emmett vs Ilia Topuria  25.06.23. 00:40

Josh Emmett

Emmett je iskusan borac, koji se nalazi u odličnoj formi u poslednje vrijeme. Pun je samopouzdanja i siguran u svoj stil borbe. Njegov stil borbe je rvanje i forsiranje „ground game“-a. Kroz svoju karijeru mnogo je napredovao u stojci. Na svoju rvačku snagu i grappling dodao je i odličan boks. Ima veoma čvrste i eksplozivne  udarce.

Emmet je u zadnjim mečevima pobjeđivao respektabilna imena poput Igea, Johnsona, Burgosa, Bektića i Kattara. Dok je u poslednjem meču poražen od Yaira Rodrigueza, u kojem je bilo evidentno da ne može baš svima da odgovori u stand upu, i da mora da se vrati svom ground gameu.

Veoma važna „tačka“ u ovom duel je rvanje. Ako Emmet uspije da nametne svoj stil i prenese borbu u parter, može se nadati pobjedti. Fizički je dosta jači od Topurie ali nije eksplozivniji i zbog toga treba da borbu uspori i što više kontoroliše Topuriu uz žicu i u parteru.

Ilia Topuria

Topuria je borac koga svi izbjegavaju u perolakoj kategoriji. Do sada je neporažen u svojoj karijeri te taj svoj niz ne planira da prekine. Radi se o borcu sa gruzijskim porijeklom, koji nastupa pod zastavom Španjolske.

Borac koji je prototip savremenog MMA borca, koji je podjednako opasan i u stojci i u parteru. U poslednjem meču je submitao jednog od najboljih graplera u kategoriji Bryce Mitchela što dovoljno govori o njegovim graplerskim kvalitetima. Pored toga, u stojci je veoma opasan i jako udara, što je najbolje na svojoj koži osjetio Jai Herbert koga je teško nokautirao.

Emmett je najteži stilski protivnik za Topuriu, ali ipak mislimo da Ilia ima dovoljno kvaliteta da dođe do pobjede.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H             

Emmett: 38 godina, 18W-3L, visina 168cm, reach 178cm.

Topuria: 26 godina, 13W-0L, visina 173cm, reach 177cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 25.06.23 00:40h
Tip: Preko 1.5 runde  
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Topuria je izraziti favorit u ovome meču, ali ovo je njegov prvi meč na pet rundi, i radi protiv dosta iskusnog i čvrstog protivnika, zbog toga mislimo da će obojica boraca krenuti dosta oprezno u ovaj meč i da bi meč mogao otići u šampionske runde.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Austen Lane vs Justin Tafa 24.06.23. 23:40

Austen Lane

U UFC stiže još jedan bivši profesionalni igrač “američkog fudbala” koji je nakon završetka karijere posvetio se MMA-u, i stigao do UFC-a. Svoju snagu i eksplozivnost koju je stekao kroz treninge američkog fudbala je odlično prilagodio MMA-u.

Do UFC-a je stigao kroz DWSC gdje je nokautom savladao Richarda Jacobia. 2018-te godine je imao priliku da kroz isti serijal dođe do UFC-a, ali je u meču protiv još jednog bivšeg NFL-ovca Greg Hardya poražen i ostao bez ugovora.

Radi se i borcu koji je odradio 15 mečeva u manjim promocijama i stekao potrebno iskustvo, ali koji je i dalje tehnički dosta lose potkovan. Snaga i eksplozivnost su njegovi najveći aduti.

Justin Tafa

Justin Tafa je mini verzija Mark Hunta! Istina je da nema bradu kao Hunt, ali zato stilski definitivno njegova odlična kopija. Radi se o borcu koji je vrhunski udarač, i za svoje gabarite jako pokretan. U poslednja dva meča je teško nokautirao Parker Portera i Harry Hunsuckera i sa još jednom pobjedom bi se našao na pravom putu da uđe u sami vrh teške kategorije.

Većinu svojih borbi završava nokautom i prekidom u prvoj rundi. Kondiciono je veoma loš i svaki meč koji je otišao na sudijsku odluku Tafa je izgubio. Iako ima manje mečeva od Lanea, Tafa izgleda kao borac saa dosta većim fight IQ, ali i tehnički je mnogo bolji i potkovaniji.

H2H             

Lane: 35 godina, 12W-3L, visina 198cm, reach 202cm.

Tafa: 29 godina, 6W-3L, visina 183m, reach 188cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 24.06.23 23:40h
Tip: Justin Tafa WIN K.O.
Kvota: 1.75
Kladionica: 22bet

Tafa je čak 15cm niži borac od Lane, ali za udarače poput njega je to čak i odličan matchup, jer svoj široki kroše uvjek mogu baciti preko bloka, a da ga protivnik ne primjeti. Očekujemo Tafinu pobjedu nokautom i nastavak odlične serije rezultata.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen