UFC on ESPN 38: Tipovi, savjeti i kvote 26.06.2022.

Dusan
25 lipnja, 2022
753 Views
UFC on ESPN 38

Sjajan event nas očekuje u Vegasu, a predvodi ga borba u lakoj kategoriji, izmedju Armenca Tsarukyana i Poljaka Gamrota.

Borba večeri je organizovana na 5 rundi, a pobjednik ovog meča će vjerovatno dobiti još jednu priliku i onda borbu za pojas. Event je prepun fantastičnih mečeva, a treba izdvojiti nastup Shavkata Rakhmonova jednog od najvećih potencijala u UFC-u.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot

Arman Tasrukyan

UFC i čitav MMA svijet, u Tsakuryanu vidi budućeg prvaka u lakoj kategoriji. Radi se od 25 godina starom borcu, koji već iza sebe ima ogromno iskustvo i 20 mečeva. U UFC-u ima samo jedan poraz i to u debiju od Islama Makhacheva odlukom. Ime za koje će svi uskoro  znati.

Tsarukyan je vrhunski rvač, koji je u UFC došao sa etiketom rvača, ali na svoje rvanje je nadodao odličan i ubojit stand up. Armanova snaga i tehnika koju posjeduje u rvanju je „Khabibovska“. Najviše voli da protivnika uhvati u klinč, zaključa ga i prenese borbu u parter. U parteru, je veoma čvrst i teško ga je skinuti sa sebe. Zaključa svoje noge i nanosi štetu. Kondiciono uvjek besprekorno spreman. Segment koji najviše popravio je stand up i udaračke tehnike. Zadnja dva meča je pobjedio baš nanoseći prvo štetu udarcima u stojci.

Nedostatak Tsarukyana u borbi protiv Gamrota može biti i što je ovo prvi meč Armenca na pet rundi. Arman se našao u problemima protiv Makhacheva, kada ga je Islam, oborio, i kontrolisao ga dok je Arman bio na ledjima.

Tsarukyan je bolji udarač, brži je i eksplozivniji od Gamrota, i ako borba bude u stojci, Tsarukyan ima šansu veću da pobjedi.

Mateusz Gamrot

Gamrot je apsolutna legenda KSW-a i jedan od najpopularnijih boraca u Poljskoj, koja je inače „luda za MMA“. Riječ je o borcu koji u svojoj karijeri ima samo jedan poraz i to od borca koga smo imali priliku gledati prošli vikend, Gurama Kutateladzea. U nizu je od tri dominatne pobjede.

Riječ je o višestrukom prvaku Evrope i svijeta u rvanju slobodnim stilom. Svoju pobjedničku  karijeru je baš gradio zahvaljujući svojim sjajnim bacanjima, konstatnim pritiskom i kontrolom u parteru.

Jedan je od rijetkih boraca koji iz svake pozicije ima sposobnost da „svuče“ protivnika u parter. Ali posebno dobro hvata single leg. U stojci je dosta napredovao, voli da čeka na kontru, i ima odličan desni kroše, sa kojim je uspavao Holtzmana.

U matchupu sa Tsarukyanom nedostaci su mu svakako „čvrstina“ i stand up. Gdje je armenac dosta „napredniji“. Ali svakako Gamrot će ga na sve načine pokušati svući u parter i kontrolisati.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Tsarukyan: 25 godine, 20W-2L, visina 170cm, reach 176cm.

Gamrot: 31 godina, 20W-1L-1NC, visina 178cm, reach 180cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 26.06.2022, 04:00h
Tip: Preko 3.5 runde.
Kvota: 1.7
Kladionica: 22bet

Glavne borbe večeri na UFC eventima u zadnje vrijeme idu večinom u šampionske runde. Tako da očekujemo da će biti i ovaj put. Riječ je o dva veoma čvrsta borca koji nikada nisu „završeni“ , i svoje mečeve su gubili sudijskim odlikama. Vjerujemo da i ovaj meč ide od kraja,i na 25 minuta pravog rata.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov

Neil Magny

Magny je pobjedom u prošlom meču, pobjedom sudijskom odlukom, i tako postao borac sa najviše pobjeda u istoriji UFC-a sudijskim odlukama. On je jedan od najčvršćih likova koji se mogu sresti u welter kategoriji, i koga svi žele izbjeći.

Naime sa svojih 191cm je ogroman za svoju kategoriju, i nezgodan u svakom segmentu borbe. Zadnji meč je pobjedio, ali veoma diskutabilnom sudijskom odlukom.

Neil je sve samo ne jednosmjeran borac. Ima veliki reach sa kojim kontroliše distancu, mnogo se kreće i teško ga je srušiti, ima visoke kukove i odlično brani rušenja. Prednjom rukom pravi ozbiljne probleme. Samo jednom u toku svoje karijere je nokautiran. U rvanju je sasvim solidan, većinom ide na bacanja iz klinča.

Nedostatak mu može biti brzina i „neočekivani“ potezi koje u svom arsenalu ima Shavkat. Moraće dati sve od sebe da bi usporio i neutralizovao sve Shavkatove prednosti.

Shavkat Rakhmonov

Taman kada su svi mislili da welter kategorija „umire“, i da Usmana niko neće pobjediti, pojavila su se dva super talentovana momka. Naravno riječ je o Chimaevu, koji je svoj hype opravdao, a sada je na redu i momak iz Kazakhstana, a riječ je o neporaženom Shavkatu Rakhmonovu.

Da čitav taj hype bude još veći, dodaje i činjenica da je Rakhmonov je svih 15 borbi pobjedio prekidom. Kako nokautima tako i gušenjima. I to većinom sve u prvoj rundi. Sila od borca.

Kada borac pobjedjuje i udaračkim tehnikama i polugama, jasno je da se radi o kompletnom borcu. Rakhmonov je majstor Samba, koji uz odlično rvanje, ima vrhunsku i stojku i BJJ-a. Njegovi nastupi u UFC-u su sve ostavili bez daha. Svoj stand up je još više popravio od kada je počeo da trenira u Sanford MMA timu.

O nedostacima Rakhmonova je teško pričati, jer ih do sada nismo imali prilike vidjeti, ali u duelu sa Magnyem to svakako može biti reach i visina, kao i kvalitet i iskustvo samog Magnya.

H2H

Magny: 34 godine, 26W-8L, visina 191cm, reach 203cm.

Rakhmonov: 27 godina, 15W-0L, visina 185cm, reach 196cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 26.06.2022, 03:00h
Tip: Shavkat Rakhmonov, pobjeda prekidom
Kvota: 1.65
Kladionica: 22bet

Iako je Magny veoma čvrst borac i težak protivnik za završiti, mi vjerujemo da Shavkat ima kvalitet za to. Iako je manji od Magnya, fizički je dosta jači. Ova pobjeda posebno sa prekidom ne samo da bi ga gurnula u top10, već vjerovatno i u prvih 5.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

Umar Nurmagomedov vs Nathan Maness

Umar Nurmagomedov

Sestrić, Khabiba Nurmagomedova, ozbiljno ide ka samom vrhu bantam divizije. Neporažen u svojoj karijeri, želi da upiše svoju treću pobjedu u UFC-u. Prethodne dvije pobjede su došle ekspresno, gušenjem.

Nurmagomedov je vrhunski rvač, koji svojim pritiskom i sjajnim osjećajem za rušenje baca sve protivnike na pod, i iz gornje pozicije ih sve „demolira“. Veoma je viješt u segemntu „davljenja“, to davljenje veoma lako pakuje i iz njega se još niko nije izvukao.

U stand upu, boks ne radi mnogo, ali zato baca mnogo kickova. Ima veoma jake kickove sa kojima pravi štetu. Posebno na prednjoj nozi protivnika, što ga usporava i daje priliku Nurmagomedovu za rušenje.

Radi se o vrhunski spremnom momku, koji svih 15 minuta bez ikakvih problema i promjena ritma ide napred i melje svoje protivnike.

Nathan Maness    

Maness je veoma hrabar borac, koji ima veoma dobar tempo i nikada se ne povlači nazad. U karijeri ima samo jedan poraz, dok je u UFC-u, na skoru 3-0! Baš zadnji meč protiv Gravelya je dobio što je Gravelya uništio tempom a zatim ga u drugoj rudni nokautirao.

Dobar je rvač, ima snagu u udarcu što je jako bitno za ovu kategoriju. Takodje je dosta veliki za bantam kategoriju. Postavlja se veliko pitanje da li će Maness, moći odgovoriti na pritisak od strane Nurmagomedova, i kako će se snaći ako se nadje na ledjima?

Maness ima prednost u stand-upu, i njegova taktika će se vjerovatno bazirati na odbrani od rušenja i bokserskim tehnikama.

H2H

Nurmagomedov: 26 godine, 14W-0L, visina 172cm, reach 175cm.

Maness: 30 godina, 14W-1L, visina 178cm, reach 183cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 26.06.2022, 02:00h
Tip: Umar Nurmagomedov, pobjeda prekidom
Kvota: 1.8
Kladionica: 22bet

Nurmagomedov je kvalitetniji borac, i borio se protiv mnogo iskusnijih i boljih boraca od Manessa. Maness jeste čvrst i izdrzljiv momak, ali pitanje je kako će se snaći, kada ode prvi put na ledja. Mi mislimo da će to Umar završiti gušenjem, u svom stilu.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author Dusan