UFC on ESPN 41: Vera vs. Cruz – Tipovi, savjeti i kvote 14.08.2022.

Dusan
12 kolovoza, 2022
695 Views
UFC on ESPN 41: Vera vs. Cruz

Marlon Vera vs Dominick Cruz 14.08.22. 04:30h

Marlon Vera

Chito Vera je u poslednjih par godina ozbiljno napredovao. Posebno sa aspekta boksa. Radi se o veoma atraktivnom borcu koji konstantno ide naprijed.

Majstor BJJ-a, koji je veoma aktivan i iz donje pozicije u parteru. Takodje veoma je aktivan i traži poziciju za davljenje u stojci, gdje iz clincha prebacuje borbu u parter i ide na svoju specijalku anacondu choke.

Stojka je posebno ubojita i opasna. Chito je ludo hrabar i intezivan. Njegov Muay Thai stil mu dozvoljava da ruke drži niže, ali i da sa njima kontroliše distancu, ali i da mijenja gard.

Prednja ruka je dosta spuštenija i sa njom, fintira protivnika. Pogadja iz kombinacija, veoma precizno. Roba Fonta je razbio sa tim kombinacija. Posebno opasne ima front kickove, koje baca veoma često, ali i pomoću kojih načinje i završava protivnike.

Problem ima sa dominatnim rvačima koji ga fizički mogu kontrolisati, ali Cruz nije takav borac, čak je Vera i fizicki jači od Cruza.

Dominick Cruz

Dominick Cruz se vratio u seriju pobjeda, zadnji meč je savladao Munhoza, i nagovjestio neke bolje dane. Ali ipak je mnogo daleko od onog Cruza koji je prije nekoliko godina dominirao bantam kategorijom.

Cruz je jedan od najinteligentnijih boraca u UFC-u. Radi se o borcu koji ima odlične kretnje, eskivaže, promjene ritma, te pogadja svoje protivnika iz svih uglova. Ima odličnu rvačku bazu, teško ga je srušiti, ali ima čvrstinu i konstituciju da bude rvački potentat. Ali povrede su taj razvoj usporile te se Cruz definisao kao stand up borac.

Ali stojka koju posjeduje je vrhunska. Ručne kombinacije su veoma efikasne i precizne. Baca mnogo aperkata, i krošea kada udje u razmjenu. Taj segment igre će biti posebno bitan i efikasan u duelu sa Verom, koji takodje voli razmjene, ali on više forsira bacanje prednjih direkata.

Oba borca su jako čvrsti, ali povrede i godine su Cruza učinile mekšim i manje otpornijim na štetu.

https://twitter.com/LegendaryPolack/status/1557502541293883392

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate

H2H

Vera: 29 godine, 19W-7L-1D, visina 173cm , reach 179cm.

Cruz: 37 godina, 24W-3L, visina 173cm, reach 173cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.08.22 04:00h
Tip: Preko 3.5 runde
Kvota: 1.75
Kladionica: bet365

Borba izmedju dva veoma borca koji su jako izdržljivi, i iz runde u rundu podižu intezitet u borbi. Očekujemo pravi rat ali da će borba ići do samog kraja. Vera je ozbiljan udarač i za bantam kategoriju, ali mislimo da ovaj stand up rat neće završiti u prvih 17.5 minuta.

Martin Buday vs  Lukasz Brzeski 14.08. 03:30

Martin Buday

Martin Buday je veliki momak! Ali baš veliki. Sa svojih 120 kila i skoro dva metra je fizički dominantan i za tešku kategoriju. Dolazi iz Slovačke gdje se dugo borio na slovačkom Octagonu, protiv dosta „sumljivih“ protivnika. Ali na DWCS i na njegovom debiju protiv Chrisa Barnetta je pokazao da je veoma tvrd i opasan.

Za razliku od ostalih teškaša u UFC-u, Buday za svoju kilažu, nije „mastan“ već dosta izrezan i fizički spreman. Ono što mu stvara veliki problem je tehnika. Kako u rvačkom tako i u udaračkom dijelu. Ipak više je stand up borac, koji ima bombe u rukama, te sa njima gasi svoje protivnike.

Ipak njegovi najjači aduti su klinč i kondicija. Kada udje u klinč veoma je opasan kako koljenima, tako i sa svojih 120+ kilograma sa kojima troši protivnike u klinču. U zadnjem meču Barnett je bukvalno odustao u trećoj rundi koliko ga je Buday izmorio sa svojim klinčom.

https://twitter.com/ufc/status/1448101915124961281

Lukasz Brzeski

Brzeski debituje u UFC-u, i on je došao preko DWSC u organizaciju. I Brzeski je jako veliki ali nije toliko fizički moćan kao Buday. Kreće se mnogo fluidnije i lakše. Dinamičniji je opasniji što se tiče kretnji i eskivaža. Za razliku od Budaya ima mnogo veći borilački plafon i prostor za napredak, ali trenutno Buday izgleda kao formiraniji proizvod.

Brzeski je odličan rvač, ali ima i problem kako će rušiti 20 kila težeg protivnika od sebe, koji ima odličnu odbranu od rušenja.

Najveći problem za Poljaka je slabija kondicija, i često se desi da ostane bez gaza posle sekvence rvanja ili klinča. Biće zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti na Budayev fizički stil borbe.

https://twitter.com/espnmma/status/1437955157938130946

H2H

Buday: 30 godina, 10W-1L, visina 196cm, reach  205cm, težina 120kg.

Brzeski: 30 godina, 8W-1L, visina 187cm, reach 191cm, težina 105kg.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.08.22 03:00h
Tip: Pobjeda Buday i preko 1.5 runde
Kvota: 2.1
Kladionica: bet365

Evropski derbi u teškoj kategoriji nam ne obećava atraktivnu i tehnički kvalitetnu borbu ali je sigurno da će oba borca ostaviti sve u ringu. Očekujemo da Buday iskoristi svoje gabarite i istroši Brzeskog, i da ga pobjedi, ili na odluku ili prekidom u zadnjoj rundi.

Youssef Zalal vs Da’mon Blackshear 14.08.22. 02:00h

Youssef Zalal

Mladi marokanac je u nizu od tri poraza i odlučio je da se spusti u nižu kategoriju. Da li je to ispravan potez vidjećemo. Svakako je sigurno da će u ovoj kategoriji biti u rangu svoje ekipe. Za razliku od u perolakoj gdje je bio dosta inferioran fizički.

Zalal trenira u Denveru u ekipi za Curtisom Blaydesom i Neil Magnyem, i ima jako dobru ekipu oko sebe. U istoj ekipi je i borac iz Srbije, Bojan Veličković. Radi se o ekipi koja mnogo forsira rvanje i grapling. I Zalal je takav ozbiljan grapler, koji je mnogo radi na fizičkoj snazi i grindu u parteru.

Za protivnika je dobio debitanta u UFC-u, koji je prihvatio short notice. Idealna prilika da prekine niz od tri poraza, protiv tehnički slabijeg i manje iskusnog borca.

Da’mon Blackshear

Blackshear je dobio priliku da se bori u UFC-u, i ispunio je svoj san. Ali ovaj meč je prihvatio u fight weeku, što može biti ozbiljan problem za njega.

Radi se o borcu koji je u u nizu od 4 pobjede, a poslednje tri su došle davljenjem. Baza mu je hrvanje, i veoma je ekspolzivan borac. Ulazi  malo bezglavo u double leg, i ozbiljniji kickboxer bi ga mogao vrlo lako pogoditi koljenom.

Dosta je čvrst i jak za ovu kategoriju, pa ne čudi što svoje protivnike završava neck crankom ili RNC-om, polugama koje su fizički najzahtjevnije.

Blackshear iako je fizički dosta jači od Zalala, tehnički ima više neostataka, kako u stojci tako i parteru. Biće posebno zahtjevno ako Blackshear ne uspije završiti borbu u prvoj rundi, jer short notice i nedostatak kondicije bi mogli ostaviti ozbiljan trag na Blacksheara koji će opadati sa intezitetom u kasnijim rundama.

H2H

Zalal: 25 godine, 10W-5L, visina 178cm , reach 191cm.

Hill: 29 godina, 12W-4L, visina 178cm, reach 184cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 14.08.22 02:00h
Tip: Youseff Zalal pobjeda
Kvota: 1.85
Kladionica: bet365

Veliki pritisak je na Zalalu, mora pobjediti ovaj meč i prekinuti niz od tri pobjede, u suprotnom vrlo vjerovatno dobija otkaz iz UFC-a. Dobio je protivnika po svojoj mjeri, i to borca koji nije odradio full kamp pred ovaj meč. Idealna prilika za Zalala koju mora iskoristiti.

Ukoliko nemate račun na  Bet365  kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 25 €.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan