UFC on ESPN 44: Holloway vs Allen – Tipovi, savjeti i kvote 16.04.2023.

Ognjen
15 travnja, 2023
428 Views
UFC on ESPN 44: Holloway vs Allen

Nakon sjajnog eventa i borbi prošli vikend i ovaj vikend nam UFC priređuje odličan fight card. Event predvodi borba u perolakoj kategoriji gdje se bore bivši šampion Max Holloway se bori protiv opasnog Arnolda Allena.

Max Holloway vs Arnold Allen 16.04.2023. 05:30

Max Holloway

Max Holloway je poražen i treći  put poražen od Volkanovskog, što ga je poprilično demotivisalo, jer je naišao na borca koji može odgovoriti njegovm tempu prije svega.

Holloway je majstor stand up borbe. Njegove kretnje i kombinacije su brutalne. Čista umjetnost. Dug je za svoju kategoriju, ali ono što ga posebno izdvaja od drugih boraca su njegov tajming i eskivaže koje posjeduje.

Jedina zamjerka u svom tom stand up-u je nedostatak K.O. powera, u njegovim udarcima. Ortegu je premlatio, zadao mu preko sto udaraca u glavu, ali ga nije uspio nokautirati. Pored Ortege slično su prošli Kattar i Rodriguez, koji nisu mogli da pronađu pravi odgovor za Maxove kretnje.

Po kladionicama Holloway je favorit a njegova prednost je svakako ako borba ode u duboke vode tj. kako meč odmiče tako i šanse Hollowaya rastu. Do sada ga niko nije nokautirao u karijeri, a primio je najviše “značajnih” udaraca od svih boraca u UFC-u.

To može biti i mač sa dvije oštrice jer ako se previse osloni na svoju bradu, Allen bi ga mogao kazniti sa svojim strašnim udarcima koje posjeduje.

https://twitter.com/MMAJunkie/status/1646995624766865408

Arnold Allen

Arnold Allen je jedan od najtalentovanijih boraca u perolakoj kategoriji u UFC-u. U najjačoj svjetskoj MMA organizaciji je još uvjek neporažen i ima 10-0 skor u UFC-u, što je najduži niz bez poraza uz Islama Makhacheva.

Allen  je borac koji je jako eksplozivan, ne voli mnogo da taktizira, i kreće jako na svog protivnika. Njegov stil borbe je Muay Thai,  i njega najveća snaga je borba iz klinča. Mnogo je napredovao u segmentu rvanja. U klinču je jako čvrst, i veoma lako prenosi borbu u parter.

Opasan je iz kontre, jer je kontraš i radi iz lijevog garda. Kao i većina ljevaka ima ubojitu „zadnju“ ruku, posebno direkte, sa kojima je razbio Hookera.

Prije Hookera je pobjedio opasnog Sodiqa Yusuffa, te Lentza, Melandeza sve respektabilna imena. Ovo je za njega najveći ispit u karijeri za njega, posebno što se radi na pet rundi, što do sada u svojoj karijeri nije radio.

U poslednjem meču je pobjedio Kattara, koji se povrijedio ali Allen je tokom čitave borbe bio impresivan i razbijao je Kattara sa svojim kombinacijama. Iskustvo nije na njegovoj strani, ali „glad“ svakako jeste.

Portal „Sportske-kladi onice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Holloway: 30 godina, 23W-7L, visina 180cm, reach 175cm.

Allen: 28 godina, 19W-1L, visina 173cm, reach 177cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 16.04.23 05:30h
Tip: Arnold Allen WIN or Draw
Kvota: 2.29
Kladionica: 22bet

Iako je Holloway favorit u ovome meču mislimo da Allen može doći do pobjede i iskoristiti momentum u kome se nalazi. Snaga koju posjeduje može biti ključna u ovom meču, te ako zakači par puta Hollowaya meč bi mogao biti veoma brzo gotov.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen