UFC Vegas 60: Sandhagen vs. Yadong – Tipovi, savjeti i kvote 18.09.2022.

Ognjen
16 rujna, 2022
922 Views
UFC Vegas 60: Sandhagen vs. Yadong

Cory Sandhagen vs Song Yadong 18.09.22. 03:40h CET

Cory Sandhagen

Radi se o jednom od najboljih udarača u čitavoj ovoj diviziji. Sandhagen je dosta viši od ostataka svoje kategorije te dosta se oslanja na svoje kretnje i pogađa protivnike iz različitih ugova koristeći mnogo finte i svoj domet. Često mijenja gardove, ritam što protivnicima otežava posao.

Popularni „Sandman“ je vrhunski stojkaš, koji pored ručnih tehnika ima veoma ubitačne kickove i koljena. Ali specijalka su mu udarci po tijelu, mnogo koristi široke krošee kojima gađa tijelo i ruši odbranu protivnika.

Njegovi udarci nisu prejaki, ali baca ih mnogo, i jako su precizni. Što se tiče aspekta graplinga radi se o borcu, koji nije dobar rvač, ali njegov BJJ je jako dobar. Završava svoje protivnike u parteru na razne načine.

Samo jednom u karijeri je submitan, dok je u meču protiv Alcantare pokazao koliko je vižljazst i sposoban da se izvuče iz najtežih zahvata.

Sandhagen je jako atraktivan borac, i UFC ga nikada nije štedio. Posle nokauta nad Edgarom i Moraesm, dobio je za protivnike  Dilashawa i Yana od kojih je poražen. U ovaj meč ulazi nakon dva poraza, a protvinik je opasni Yadong.

U ovom matchapu, Sandhagen će morati mnogo da se kreće, jer nasuprot sebe ima fizički jakog protivnika, koji ima bombe u rukama, koji ga može uspavati nakon jednog udarca. Sandhagen će morati više koristiti distancu, i kretnjama izlomiti Yadonga.

Song Yadong

Borilačko čudo iz Kine se nakon pobjedom nad Marlonom Moraesom opet vraća u oktagon. 24 godiišnji Song Yadong radi svoj 28-i meč ovaj vikend, i traži proboj ka vrhu kategorije. Protivnik neće biti nimalo lagan i ovo je svakako njegov ispit karijere.

Radi se o jednom od najkompletnijih boraca današnjice, u svakom aspektu borbe. Prvi pro meč je odradio sa 15 godina. Odlikuju ga vrhunska tehnika, brzina i snaga. U stojci je opasan, mnogo se kreće, mijenja uglove i pogađa opasno iz „uleta“ kada skraćuje distancu, tijelom uđe i sakrije udarac i noakutira protivnika.

Tako je nokautirao Moraeasa, desnim aperkatom koga je sakrio. U klinču je jako opasan i tvrd, baca jaka koljena, a iz klinča prenosi borbu u parter. Kada uhvati vrat ne pušta i ide po završnicu.

Jedini meč u UFC-u je izgubio od Philipsa, ali i u tom meču je preživio jedan opasan head kick, i pokazao svoju izdržljivost i snagu. Pobjedio je Chita Veru, koji je u poslednje vrijeme u strašnoj formi.

Yadong je kraći od Sandhagena, ali fizički dosta jači, pa nas ne bi čudilo da Kinez što više forsira klinč ili da borbu prenese u parter.

H2H

Sandhagen: 30 godina, 18W-4L, visina 180cm, reach 178cm.

Yadong: 24 godine, 19W-6L-1NC-1D, visina 174cm, reach 170cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.09.22 03:40h
Tip: Yadong pobjeda
Kvota: 2.70
Kladionica: 22bet

Ovaj meč je dosta blizu, a kladionice su malo podcjenile Yadonga, pa smo se odlučili na ovu igru. Ovo će biti meč gdje će pobjediti kretnje, i ko će nametnuti svoj ritam. Yadong je jači i ekspolozivniji, i ako uspije da umori Sandhagaena i da ga tjera na mnogo klinča pobjedi će ovaj meč. Mi ovdje očekujemo iznenađenje i pobjedu Yadnoga.

Andre Fili vs  Bill Algeo 18.09. 02:30h CET

Andre Fili

Fili je u dosta lošem nizu i ovaj mu je jedan od onih mečeva koje mora pobjediti. U nizu je od dva poraza, ali u poslednjih 5 borbi poražen je 4 puta, pobjedio je samo Jourdaina podjeljenom sudijskom odlukom koja je veoma diskutabilna, pa je jasno u kako lošem nizu je Fili. Ovaj meč je trebao raditi protiv Vannate, ali je taj meč u odložen i za protivnika je dobio opasnog Algea.

Fili je dosta jednodimenzionalan borac, i dosta je visok za perolaku kategoriju. Radi se o borcu koji ima solidan boks, koristi mnogo svoj prednji direkt i načinje protivnike. Specijalka mu je desni high kick koji baci po više puta tokom borbe. Najbolje je taj head kick osjetio Gabriel Benitez koga je nokautirao.

Zadnji meč Fili je teško nokautiran od strane Joandersona Brita, koji ga je nokautirao, a prije toga je izdominirao rvački. Fili je težak da se sruši, ima visoke kukove, ali kada se nađe na leđima protiv fizički dominatnijeg protivnika u problemu je.

Filli je možda tehnički bolji udarač, i svakako će tražiti stojku i pokušati da ispogađa Algea sa distance. Na Filijeov strani će biti i ta činjenica da je Alego prihvatio ovaj meč kao short notice i da nije imao full kamp.

https://twitter.com/TheArtOfWar6/status/1453474424032747524

Bill Algeo

Alego je prošli meč oduševio sve fanove MMA borbe kada je natjerao Herberta Burnsa, bukvalno da odustane, žargonski rečeno „uzeo mu je dušu“.  Kao i Filli i Alego je dosta veliki za ovu kategoriju. Čak je i par cm viši od  Filija, ali nije duži od njega.

Alego je takođe odličan u Muay Thaiu, čvrst i izdržljiv. Ne udara toliko jako i čvrsto što se tiče ručnih tehnika, ali kada pogodi svoj midlle kick odjekuje ApeX Forum. Fizički je dosta jak i teško ga je srušiti.

Što se tiče njegov rvanja nije baš sjajno, ali kada se nađe u parteru vrlo je snalažljiv i opasan. Majstor je BJJ-a, i kada se nađe u gornjoj poziciji ne žuri za subbmisionom, već nanosi štetu u skuplja poene.

Ovaj meč je prihvatio kao short notice, ali to mu nije prvi put, već je na samom debiju protiv Lamasa uradio isto, Borac koji je uvjek fizički sjajno spreman, pa će tako biti i ovaj put. Pokušaće da prenese borbu u parter to je sigruno i da završi ovaj meč. Algeo je pobjedio gore pomenutog Brita, koji je teško nokautirao Filija poslednji meč.

H2H

Fill: 32 godina, 21W-9L-1NC, visina 180cm, reach 188cm.

Algeo: 33 godina, 16W-6L, visina 183cm, reach 185cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.09.22 02:30h
Tip: Alego pobjeda
Kvota: 2.00
Kladionica: 22bet

I u ovom meču smo se odlučili za underdoga u ovom  meču i jaču kvotu. Alego da je prihvatio ovaj meč kao short notice, vrlo vjerovatno bi bio favorit. Alego je u boljem nizu, jači je fizički borac i ima više načina da završi protivnika. A mislimo da se taj short notice u ovom meču neće osjetiti toliko i da će Algeo pobjediti ovaj meč.

Damon Jackson vs Pat Sabbatini 18.09.22. 00:20h

Damon Jackson

Jackosn je nakon  što je pobjedio Mirsada Bektića pokazao svima o kakvom se grapleru radi. Na svom debiju je zadavio Bektića, da bi svoje BJJ vještine pokazao Artuege, Kirka i Sose. U nizu je od 3 pobjede, a jedini  poraz je doživio od opasnog Topurie  koji ga je nokautirao.

Jackson je opasni grapler i majstor BJJ-a, koji u karijeri ima čak 15 pobjeda subbmissionima. Dosta je veliki za ovu kategoriju, a i ovom meču će imati visinsku prednost nad Sabbatinijem. Njegove bokserkse tehnike nisu baš sjajne, ali fizički je jako spreman i čvrst.

Ima defanzivnih problema u stojici, ruke drži dosta nisko, što pravi udarači mogu da iskoriste, posebno desnim swingom. Protiv Sabatinija će pokušati da iskoristi svoju veličinu i da se u potencijalnoj poziciji u parteru nađe gore i da pokuša da kontroliše Sabbatinija.

Pat Sabbatini

Sabbatini je još neporažen u UFC-u, a nije poražen 6 zadnjih mečeva. Zadnji meč je poražen kada je aposlutno dominirao Gonzaleza ali je teško povrijedio ruku. U UFC je došao  pobjedom nad Emmersom kada je izvukao „zloglasnu“ i teško izvodljivu polugu na nozi, „heel hook“. Nakon toga izdominirao je Lutza i Larameia, i pobjedio ih jednoglasnim odlukama.

Sabbatini je mnogo jak borac za ovu kategoriju, koji je vrhunski i rvač i grapler. Čak 10 pobjeda je ostvario subbmissionima. Sabbatini i Jackson kombinovano 25 pobjeda na taj način. Očekuje nas vrlo vjerovatno velika borba u parteru i ko će se bolje snaći i zauzeti bolju poziciju.

Rvački Sabbatiji dosta bolji, jači i ekspolzivniji, i ako uspije da obori i zadrži Jacksona na leđima imaće velike šanse da pobjedi ovaj meč. Sabbatini pored sjajnog partera ima i strašno jake i precizne midlle kickove kojima pravi ozbiljne probleme protivnicima.

Najveća prednost Sabbatinija u ovom meču je konstantan pritisak koji vrši na protivnika i konstantno ga tjera da se kreće unazad.

https://twitter.com/Patrick_McCorry/status/1516009545855913986

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Jaskson: 34 godine, 24W-4L-1D-1NC, visina 180cm , reach 185cm.

Sabbatini: 31 godina, 17W-3L, visina 173cm , reach 178cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 18.09.22 00:20h
Tip: Sabbatini pobjeda
Kvota: 1.73
Kladionica: 22bet

Vjerujemo da će Sabbatini iskoristiti svoje fizičke karakteristike, snagu i ekspolizvnost, te Jacksona konstantno tjerati unazad, rušiti i kontorlisati u parteru, i odnijeti jednoglasnu pobjedu i nastaviti svoj niz pobjeda.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen