UFC Vegas 63: Kattar vs. Allen – Tipovi, savjeti i kvote 30.10.2022.

Ognjen
28 listopada, 2022
443 Views
UFC Vegas 63: Kattar vs. Allen

Calvin Kattar vs Arnold Allen 30.10.2022. 04:10

Calvin Kattar

Kattar je u pred zadnjem meču važio za „underdoga“ ali je šokirao sve i bukvalno demolirao Gigu Chikadzea, koji važi za najboljeg udarača u bantamu.

Iako je izgubio od Hollowaya, momak iz Bostona se sjajno uzdigao i napredovao u svim segmentima borbe. Ali u zadnjem meču je poražen od opasnog Josh Emmeta, koji ga je nadhrvao i na kraju bio mnogo čvršći od Kattara što je bilo ključno za ovaj meč.

Prije svega, Kattar je ozbiljan udarač. Dugo je trenirao Muay Thai, i veoma je čvrst u klinču.  Iako je riječ o udaraču, Kattar je sasvim solidan u rvanju, veoma je jak za ovu kategoriju. Rvanje najviše forsira iz klinča.

Kada uđe u klinč, ima odličan prenos u parter. Jako je napredovao i u BJJ i graplingu. Ono što je za njega najbitnije u graplingu da može da kontroliše protivnika. Defanzivni dio borbe je jedan od najjačih segmenata borbe Calvina Kattara.

U stojci  ima veoma čvrst gard, i teško ga je uzdrmati. Kada Chikadze i Holloway nisu bili blizu brade, jasno je kako radi defanzivni boks. Ruke su blizu očiju, drži taj double deck i teško ga je probiti.

Uspješnost od rušenja je sjajnih 84%, što je veoma važan podatak, kada je protivnik rvač i koji forsira borbu u parteru.

Kattar baca mnogo udaraca  i ima veliki volumen, kada se na to doda da ima i K.O. power. Prednost za Kattara u ovom meču će biti u kasnijim rundama, gdje njegov cardio ne pada.

https://twitter.com/TheArtOfWar6/status/1585724965810327553

Arnold Allen

Arnolda Allen je jedan od najtalentovanijih boraca u perolakoj kategoriji u UFC-u. U najjačoj svjetskoj MMA organizaciji je još uvjek neporažen i ima 9-0 skor u UFC-u.

Zadnji meč je demolirao Dan Hookera, čija forma je u padu, ali i dalje je veoma opasan i respektabilan borac. Protiv Allena je prošao kao bos po trnju. Nakon odličnog aperkata koji je pogodio Hooker, Allen je krenuo u kontra ofanzivnu i doslovno isprebijao Australca.

Allen  je borac koji je jako eksplozivan, ne voli mnogo da taktizira, i kreće jako na svog protivnika.

Njegov stil borbe je Muay Thai,  i njega najveća snaga je borba iz klinča. Mnogo je napredovao u segmentu rvanja. U klinču je jako čvrst, i veoma lako prenosi borbu u parter.

Opasan je iz kontre, jer je kontraš i radi iz lijevog garda. Kao i većina ljevaka ima ubojitu „zadnju“ ruku, posebno direkte, sa kojima je razbio Hookera.

Prije Hookera je pobjedio opasnog Sodiqa Yusuffa, te Lentza, Melandeza sve respektabilna imena.

Ovo je za njega najveći ispit u karijeri za njega, posebno što se radi na pet rundi, što do sada u svojoj karijeri nije radio.

https://twitter.com/DovySimuMMA/status/1585223008528265216

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Kattar: 34 godine, 23W-6L, visina 180cm, reach 183cm.

Arnold: 28 godina, 18W-1L, visina 173cm, reach 177cm.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 30.10.22 04:10h
Tip: Arnold Allen
Kvota: 1.95
Kladionica: 22bet

Ovaj meč je dosta ujednačen, ali smo se odlučili za Allena. Iako je Kattar iskusniji borac, i tehnički bolji, protiv Emmeta je pokazao dosta nedostataka, posebno u segmentu snage.

Ako borba ode na pet rundi Kattar ima prednost, ali vjerujemo da će Allen od prve minute nametnuti svoj ritam, i lijevicom zakačiti Kattara. Problem za Allena je to što Kattara niko nije nokautriao u karijeri.

Dustin Jacoby vs  Khalil Rountree Jr. 30.10.2022. 01:10h

Dustin Jacoby

Na otvaranju main eventa očekje nas duel u poluteškoj kategoriji a sastaju se pravi divovi i udarači. Dustin Jacoby, lokalni momak bori se protiv Khalila Rountreeja.

Jacoby je svoju karijeru počeo da gradi kroz kickboxing i dugo vremena je bio jedan od najboljih poluteškaša u Gloryu. Što se tiče Jacobya u nizu je od 9 borbi bez poraza, a pobjeđivao je sasvim korektna imena.

Zadnji u nizu je opasni koreanac Jung Da-Un, koga je Jacoby brutalno nokautirao. Jacoby dosta forsira rad prednjom rukom, kontroliše distancu i precizno pogađa u kombinacijama, gdje svaku kombinaciju završi nožnim udarcima, onako kickboxerski.

Protiv Rountreeija će morati da to odradi tehnički, jer se bori protiv jednog od najjačih fizičkih boraca, u čitavoj kategoriji.

Kontrola distance, pogađanje prednjim direktima, i jednostavni ulaz-izlaz, te skupljanje poena je game plan koji odgovara Jacobyju u ovom meču.

https://twitter.com/UFCNews/status/1585753204834402305

Khalil Rountree Jr.

Khaili Rountree je opasna zvijer, i prava je opasnost za sve borce koje dolaze iz Glorya. Barem se tako pokazao do sada. Prvo je nokautirao Sakija, pa Robersona, a sada je na redu i treći Gloryevac Jacoby.

Rountree je u mladosti imao velikih problema sa velikom kilažom te patio od depresije i bio blizu da sam sebi oduzme život. Ali trening i borilački sportovi su ga „vratili“ u normalu, te je postao jedan od najboljih poluteškaša na svijetu.

Radi se o fizički impozantnom borcu, koji karakteriše ogromna snaga i ekpslozivnost. Posebno su mu opasni low kickovi sa kojima kida noge protivnicima.

O snazi njegovih low kickova posebno govori podatak da je sva poslednja meča završio niskim nožnim udarcima.

Najveći problem za Rountreea je nekonstantnost, to jeste, psihička netabilnost. Kod Rountreeja ne posttoji sredina, ili u meč uđe kao totalno fokusirana zvijer koja izgleda kao legitimni izazivač, ili totalno tihi Rountree koji izgleda kao da nikada nije uradio sparing u životu.

Zbog toga se vrlo teško odlučiti na Rountreeja. Ovaj put protiv sebe ima kickboxera koji je za razliku od Robersona i Sakija vrhunski prilagodio svoj kickboxing za MMA!

H2H

Jacoby: 34 godina, 18W-5L-1NC, visina 193cm, reach 200cm.

Rountree: 32 godine, 10W-5L-1 NC, visina 185cm, reach 193cm,

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 30.10.22 01:10h
Tip: Jacoby
Kvota: 1.558
Kladionica: 22bet

Meč je dosta izjednačen, ali mi smo se odlučili na Jacobya, prije svega zbog njegove konstantnosti u borbi. Iza sebe Jacoby ima odličan niz, veći reach kao i tehnički kvalitet na svojoj strani. Od Jacobya znamo šta možemo očekivati, zato smo se odlučiti za njega.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen