UFC Vegas 72: Yadong vs Simon -Tipovi, savjeti i kvote 30.04.2023.

Ognjen
29 travnja, 2023
359 Views
UFC Vegas 72: Yadong vs Simon

Pred nama je novi UFC event koji predvodi duel u bantam kategoriji između kineza Song Yadonga i Ricky Simona. Duel udarača i rvača!

Song Yadong vs Ricky Simon 30.04.23. 03:30

Song Yadong

Borilačko čudo iz Kine se nakon poraza od Sandhagena opet vraća u oktagon. 25-to godišnji Song Yadong radi svoj 29-i meč ovaj vikend, i traži proboj ka vrhu kategorije.

Radi se o jednom od najkompletnijih boraca današnjice, u svakom aspektu borbe. Prvi pro meč je odradio sa 15 godina. Odlikuju ga vrhunska tehnika, brzina i snaga. U stojci je opasan, mnogo se kreće, mijenja uglove, skraćuje distancu, sakrije udarac i nokautira protivnika.

Tako je nokautirao Moraeasa, desnim aperkatom koga je sakrio. U klinču je jako opasan i tvrd, baca jaka koljena, a iz klinča prenosi borbu u parter. Kada uhvati vrat ne pušta i ide po završnicu.

Protiv Sandhagena je na početku meča bio u dominatnoj poziciji, ali kako je meč odmicao nije mogao da parira tempu koji je forisrao Sandhagen. Iako je Sandhagen rušio dva puta u toku meča, Yadong je odbranio čak 11 pokušaja rušenja.

Taj aspekt borbe u meču protiv Simona će biti jedan od najvažnijih, jer Simon je borac koji neće odustajati od rušenja kroz čitavu borbu.

Ricky Simon

Simon je jedan od najboljih rvača u bantam kategoriji i odlikuju ga velika fizička snaga i ekspolozivnost. Nalazi se u nizu od pet uzastopnih pobjeda, i taj odlični niz če pokušati nastaviti protiv opasnog Yadonga.

Ovaj meč je prvobitno bio planiran da se organizuje na tri runde, gdje bi po mnogim analitičarima Simon bio u prednosti, međutim na pet rundi je sve otvoreno.

Svoju rvačku dominaciju je pokazao u meču protiv Meraba koga je pobjedio “davljenjem” u trećoj rundi, te protiv Jack Shorea, koji je jedan od najtalentovanijih rvača u UFC-u, ali nije imao šanse protiv Simona.

Ipak, Simon ima svoje nedostatke, prije svega u stojci. Mnogo prima otvorenih udaraca, što ga je koštalo i poraza od Fabera i Fonta, koji su ga pobjedili. Za razliku od Fonta i Fabera, Yadong je jedan od najjačih udarača u kategoriji što je za Simona ozbiljan problem.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Yadong: 25 godine, 19W-7L-1NC-1D, visina 174cm, reach 170cm.

Simon: 30 godina, 20W-3L, visina 167cm, reach 175cm.

Savjeti za klađenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 30.04.23 03:30h
Tip: Song Yadong WIN or Draw
Kvota: 1.92
Kladionica: 22bet

Ovo je meč između dva borca koji forsiraju različite stilove borbe. Yadong je udarač dok je Simon agresivni rvač. Ipak, mislimo da će Yadong iskoristiti dosta lošiji stand up Simona te doći do pobjede u ovome meču.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Ognjen