Unics vs Crvena zvezda: Tipovi, savjeti i kvote: 11.02.2022.

Dusan
10 veljače, 2022
453 Views
Unics vs Crvena zvezda

Unics

Nakon tri uzastopna poraza i najveće krize od početka sezone, Uniks je uspio da savlada Žalgiris u Kaunasu prošle sedmice i tako se vratio na pobjednički put u Euroligi.

John Brown je ponovo odigrao impresivnu partiju na obje strane parketa i biće pravo iznenađenje ako pomenuti igrač ne bude proglašen za najboljeg defanzivca ovog natjecanja, a smiješi mu se i mjesto u najboljoj petorci. Izvanredan je bio i Lorenzo Brown, dok je Mario Hezonja pogađao onda kada je bilo potrebno.

Primarni cilj Uniksa je da izbori nastup u četvrtfinalu Eurolige kako bi se takmičili i naredne jeseni u društvu najboljih europskih klubova, a sve su prilike da će tako nešto ostvariti. Pobjeda protiv Crvene zvezde bi značila još jedan korak naprijed, a u Kazanu će izabranici Velimira Perasovića biti apsolutni favoriti.

Crvena zvezda

Odavno je jasno da Crvena zvezda nema nikakve šanse da se izbori za plej-of Eurolige, iako je u prvih par kola sezone djelovalo da bi mogli biti konkurentni.

U više navrata je tim Dejana Radonjića pokazao da je u stanju da odigra jednu od najboljih odbrana u Europi, međutim to su uglavnom činili kada su imali dovoljno vremena da pripreme utakmicu i da na svježinu i energiju izvuku maksimum.

S obzirom na gust raspored i veliki broj mečeva, češće su dane između utakmica provodili na putovanju nego u hali za trening. Zvezda će u završnici sezone potpuni fokus staviti na ABA ligu jer titula u tom natjecanju garantuje nastup u Euroligi sljedeće sezone, ali svakako će pokušati da upišu još nekoliko pobjeda u Europi ako im se ukaže šansa za tako nešto.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Jedini upitan u redovima Uniksa je Lorenzo Brown koji je doživio ozljedu tokom susreta protiv CSKA u okviru VTB lige i o njegovom nastupu će se odlučiti neposredno pred početak meča. Crvena zvezda je u Rusiju otputovala bez Maika Zirbesa.

Raniji rezultati i trendovi

Uniks je nakon 23 odigrane utakmice ostvario 13 pobjeda i 10 poraza, dok Crvena zvezda ima susret manje i učinak 8-14. Na domaćem terenu u Kazanu, ruski tim ima 8-4, a Zvezda je van Beograda na skromnih 3-8. Devet puta su ovi klubovi igrali međusobno i Uniks vodi sa 5-4 uključujući trijumf u prvom dijelu sezone kada je bilo 98:78 u Srbiji.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Uniks -6 (pobjeda Uniksa sa sedam ili više poena razlike, a ako bude tačno šest razlike ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1.80 za ovu igru.

Kao što je već navedeno, Zvezdin potpuni fokus je na ABA ligi dok Uniks baca sve karte na plasman u četvrtfinale Eurolige i sigurno će biti silno motivisan. Crveno-bijeli leže kao protivnik za tim Velimira Perasovića što se vidjelo u prvom okršaju ove sezone. Mogu im isparirati identično kvalitetnom odbranom, a u napadu posjeduju mnogo više potencijala.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

Author Dusan