Valencia – Maccabi TA: Analiza utakmice

Sportske
20 studenoga, 2020
523 Views
košarka tipovi

Danas su na rasporedu posljednje utakmice desetog kola Eurolige. U toku ove sedmice se igralo deveto kolo u kome su rezultati bili poprilično očekivani, izuzev poraza Efesa i Milana. Za analizu smo odabrali utakmicu između Valencie koja je odlično otvorila sezonu u Euroligi i Maccabia koji nije pružio ono što se očekivalo u prvih nekoliko utakmica.

Valencia je u novu sezonu ACB lige ušla sa nimalo zadovoljavajućim omjerom 4-5. Već su pretrpili nekoliko neočekivanih poraza u ACB ligi, od Betisa, Unicaje i San Pabla. U ACB Ligi su poraženi i od Reala i od Barcelone, jedinih ekipa iz vrha tablice sa kojim su se susreli. Sigurno su mogli i morali daleko bolje na početku nove sezone u španjolskoj. U Euroligi pak stoje mnogo bolje, za sada su na omjeru 5-3. Upisali su pobjede nad Žalgirisom, Realom, ASVELOM, Milanom i Panathinaikosom. Gubili su mečeve od Barcelone, CSKA i Bayerna. Valencia posljednjih nekoliko sedmica ne pruža kvalitetne partije, u Euroligi su od posljednje četiri utakmice izgubili dvije a gledajući i ACB ligu na posljednjih šest utakmica imaju svega dvije pobjede.

Valencia je pred ovu sezonu izgubila nekoliko igrača koji su imali veliku ulogu u prethodnim sezonama što se odrazilo i na rezultate u novoj sezoni. Brock Motum je otišao u Galatasaray, Jordan Loyd u Crvenu Zvezdu, Alberto Abalde u Real, Aaron Doornekamp u Tenerife i Maurice Ndour u Rytas. U Valenciu je za ovu sezonu došlo nekoliko odličnih igrača koji nekoliko godina igraju kvalitetnu košarku u Evropi. Oni su se rješili usluga nekoliko krilnih igrača pa je dovođenje nekoliko igrača na toj pozciji bilo primarno. Nikola Kalinić, Derrick Williams i Jaime Pradilla su stigli kao pojačanja na krilnoj poziciji i sigurno Valencia nije izgubila mnogo na individualnom kvalitetu. Osim njih došli su Klemon Prepelič iz Joventuta i Martin Hermannson koji će pojačati konkurenciju na bekovskim pozicijama.

Maccabi Tel Aviv je ekipa koja je možda i najviše razočarala u Evropi od početka nove sezone. Oni su doveli nekoliko vrhunskih pojačanja ali su u prvih devet utakmica u Euroligi uspjeli pobjediti samo Albu, Khimki i Žalgiris a gubili su redom od CSKA, Bayerna, Olympiakosa, Fenera, Efesa i Reala. Lošije igre Maccabia u Europi su vjerovatno zbog toga što su za sada u Super Ligi odigrali svega dvije utakmica a veliki je broj novih imena u ekipi. Sigurno da je igračima nedostajalo nešto više zajedničkog vremena na terenu kako bi počeli igrati bolju košarku. U posljednja dva kola Eurolige su pobjedili Žalgirisa sa 28 poena razlike i gubili su u Madridu ali je očigledno da ekipa igra bolju košarku a i prije ovih utakmica su u nekoliko navrata poraženi u utakmicama koje su se igrale na jednu loptu.

Maccabi Tel Aviv je još jedna u nizu ekipa koje su dovele veliki broj igrača pred ovu sezonu. Oni su doveli Chrisa Jonesa, Ante Žižića, Dragana Bendera, Blayzera, Albera, Heideggera i Bourdillona. Nekoliko zaista velikih imena i odličnih igrača sa NBA iskustvom je u ekipi iz Tel Aviva koja je u ovoj sezoni sigurno jedan od kandidata za osvajanje Eurolige.

Valencia je upisala nekoliko odličnih rezultata u Euroligi ali se u ACB ligi vidi da nemaju konstantnost. U ovom mjesecu imaju dvije pobjede u svim takmičenjima i jasno je da stvari ne funkcionišu na najbolji način. U ekipi Maccabia vrhunska pojačanja koja su stigla pred ovu sezonu iz utakmice u utakmicu igraju bolje i samo je pitanje vremena kada će vezati nekoliko sedmica bez poraza u Euroligi. Hendikep na Maccabi (+3) u kladionici bet365 se plaća po koeficijentu od 1.86. Ovo je sigurno najbolji odabir na ovom susretu a tip je dobitni sa pobjedom domaćih do tri poena razlike kao i sa svakom pobjedom gostiju.

Kao najbolji izbor klađenja na zbroj poena igrača se nameće Scottie Wilbekin koji je u posljednjih osam utakmica za Maccabi u Euroligi bio dvocifren a čak u tri navrata je postizao i više od 20 poena. On provodi oko 30 minuta na parketu i prva je napadačka opcija.

Bet365 Kladionica

4.6/5
  • Autentičan i prepoznatljiv dizajn
  • Zanimljivi i inovativni bonusi i promocije
  • Perfektna platforma za klađenje uživo
  • Širok izbor depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična korisnička podrška
  • Bet Builder opcija
  • Margine ponekad znaju biti visoke
  • Opasnost od blokiranja i suspenzije računa
100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske