Valencia vs. Baskonia: Tipovi, savjeti i kvote 24.05.2022.

Dusan
23 svibnja, 2022
641 Views
Valencia vs. Baskonia

Ako volite da se kladite, ali često niste sigurni koje su to najbolje prognoze utakmica za danas, onda ste na pravom mestu! Eksperti sa portala Sportske-kladionice.com već godinama unazad spadaju u najbolje tipstere u regionu i redovno donose profit svojim čitaocima.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit. Ako želite pogledati koji je to tip dana u top 5 po našem izboru, svratite na naš sajt i olakšajte sebi potragu za tipovima. Tu smo da Vam pomognemo i posavetujemo.

Utakmicom između Valencia-e i Baskonia-e će započeti takmičenje u plej ofu ACB lige, i sigurni smo da nas očekuje dosta uzbuđenja obzirom da su ovo dve veoma kvalitetne ekipe sa najvišim mogućim ambicijama.

Valencia

Valencia je regularni deo šampionata završila na trećoj poziciji na tabeli sa ostvarenim učinkom od dvadeset tri pobede i jedanaest poraza, a ovako visok broj poraza je posledica napornog ritma mečeva u Eurocup-u.

Iako je Valencia bila jedan od glavnih favorita za osvajanje Eurocupa, u polufinalu je zaustavljena od strane Italijanskog Virtus-a, tako da im je sada jedino preostala borba za titulu u domaćem šampionatu.

Domaći tim je tokom regularnog dela takmičenja bio jedan od efikasnijih timova u ligi sa prosekom od 162.6 poena po meču, što više nego dovoljno pokazuje da je Valencia ekipa sa veoma moćnim ofanzivnim potencijalom.

Na domaćem terenu su bili čak i efikasniji, obzirom da su na sedamnaest odigranih utakmica postigli 1464 i primili 1353 poena, što nam daje podatak da su mečeve kod kuće igrali sa prosekom od 165.7 poena.

Moramo pomenuti i podatak da je ekipa Valencia-e u regulanom delu šampionata na domaćem terenu postizala prosečno 86.1 poen, što je zaista sjajan učinak ako uzmemo u obzir da je ACB liga jedna od kvalitetnijih u Evropi.

Baskonia

Baskonia je na trideset četiri odigrana meča u regularnom delu šampionata uspela da ostvari učinak od dvadeset pobeda i četrnaest poraza, što je bilo dovoljno tek za šest mesto na tabeli, a malo je nedostajalo da „padnu“ na sedmo mesto i tako dobiju Real Madrid za protivnika u četvrtfinalu.

Baskonia je baš kao i Valencia imala napornu sezonu obzirom da je učestvovala u Euroleague, ali u tom takmičenju nije imala previše uspeha, tako da je za njih definitivno ova sezona jedna od lošijih u poslednjih nekoliko godina.

Kada govorimo o efikasnosti, Baskonia je na trideset četiri meča u ACB ligi postigla 2777 i primila 2675 poena, što nam daje podatak da su ove sezone igrali mečeve sa prosekom od 160.4 poena po utakmici.

Na sedamnaest utakmica koje su odigrali u gostima su postigli 1396 i primili 1389 poena, što znači da su njihovi mečevi na gostujućim terenima bili sa 163.8 poena prosečno. Raspolažu više nego solidnim ofanzivnim potencijalom, a to najbolje potvrđuje prosek od 82.1 postignuta poena na mečevima u gostima.

H2H

17.04.22 ACB Baskonia – Valencia 71:78

18.09.21 ACB Valencia – Baskonia 67:72

04.06.21 ACB Valencia – Baskonia 78:73

02.06.21 ACB Baskonia – Valencia 76:65

31.05.21 ACB Valencia – Baskonia 87:86

Povrede i izostanci

Nema značajnijih izostanaka.

Valencia vs. Baskonia Prognoza i Tip

Valencia nije uspela da de domogne trofeja Eurocup-a, pa se sada okreće novom cilju – pokušaju osvajanja titule u domaćem šampionatu.

Iako je Valencia po kvalitetu ispod Real Madrid-a i Barcelona-e, domaći tim je više puta pokazao da nije ekipa koja se sme lako potceniti, i na velikom broju mečeva ( naročito na domaćem terenu ) je Valencia uspevala da se u potpunosti “vrati u život” čak i nakon velikog rezultatskog deficita.

U svim mečevima do sada sa “težim” protivnicima je Valencia igrala u veoma brzom ritmu, a nemamo dilemu da će tako biti i ovog puta. Domaći tim kod kuće je ove sezone postizao preko 86 poena prosečno po meču, a ako uzmemo u obzir i činjenicu da je i Baskonia ekipa koja voli da igra ofanzivnije, vidimo veliku vrednost u postavljenoj margini od 157 poena.

TIP: Over 157

Kvota: 1.72

Kladionica: 22bet

Trenutno sportska kladionica 22bet  ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do 122 u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan