Valencia vs Murica: Tipovi, savjeti i kvote- 18.02.2022.

Dusan
17 veljače, 2022
372 Views
Valencia vs Murcia

Valencia

Valencia je u novu sezonu ušla bez nekoliko igrača koji su tu bili prošle godine, a nisu željeli da ostanu nakon što tim nije uspio da se izbori za opstanak u Euroligi. Nikola Kalinić i Derick Williams su bili najzvučniji odlasci, ali ostanak igrača poput Bojana Dubljevića, Mikea Tobeya i Klemena Prepeliča je ostavio vjeru u to da bi „Slijepi miševi“ mogli da se vrate u europsku elitu nakon samo jedne sezone izbivanja.

Za novog trenera je izabran Joan Penarroya, čovjek koji je sa Burgosom dva puta uzastopno osvajao FIBA Ligu prvaka i već sada se u medijima priča o tome da je Baskonia ozbiljno zagrizla za ovog stručnjaka. Valencia u Eurocupu ima dobro prolazno vrijeme, a sada je cilj da se na Copa del Rey proba napraviti dobar rezultat i izboriti plasman makar u polufinale.

Murcia

Protivnik Valencie u četvrtfinalu biće Murcia. Sito Alonso je u ovaj klub došao 2019. godine nakon neuspješne avanture u Cedeviti i iz godine u godinu, ova ekipa igra sve bolje i bolje i polako postaje član najboljih osam klubova Španjolske.

Ovo će im biti prvi nastup na Copa del Rey poslije 26 godina što dovoljno govori o tome koliko dobro igraju u zadnjih nekoliko mjeseci. Isaiah Taylor je prvo ime i lider Murcie u ovoj sezoni sa preko 17 poena u prosjeku, dok su Thad McFadden i James Webb ispomoć kada Taylor nije u najboljem ritmu.

Alonso insistira na brzoj igri sa dosta posjeda i velikim brojem poena, te se u par navrata ove sezone znalo desiti da Murcia ubaci 100 ili više poena svojim protivnicima. Primarni cilj na ovom Copa del Rey će biti da ostave što bolje utisak, ali ako se ukaže šansa za trijumfom protiv Valencie, nema sumnje da će je znati iskoristiti.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Od početka sezone Valencia ne može računati na Victora Clavera koji je i dalje odsutan. Murcia u posljednjem kolu Endesa lige nije imala Jamesa Webba i njegov nastup u ovom četvrtfinalu je upitan.

Raniji rezultati i trendovi

U jedinom meču ovih timova ove sezone, Murcia je iznenadila Valenciu u „Fonteti“ i pobijedila rezultatom 91:86. U već pomenutom domaćem šampionatu, Valenca ima učinak 12-7, dok je Murcia na 10-8. Valencia je samo 1998. godine osvojila nacionalni kup, a nakon toga su imali čak četiri nastupa u finalima i svaki put su izgubili.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Murcia +7,5 (pobjeda Murcie ili poraz manji od osam poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.76 za ovu igru.

Ono što je karakteristično za Valenciu ove sezone, to je mogućnost da izgube od apsolutno svakog protivnika, bilo u Endesa ligi ili u Europi. Isto tako su upisivali neke neočekivane pobjede, ali daleko od toga da imaju kontinuitet dobrih partija. Murcia ovdje nema šta da izgubi, ima ofanzivni potencijal da isparira i za očekivati je da gledamo neizvjesnu utakmicu do samog kraja.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan