Virtus Bologna vs. Olimpia Milano: Tipovi, savjeti i kvote – 08.06.2022.

Dusan
7 lipnja, 2022
949 Views
virtus vs milano

Vrijeme je za finale Italijanskog prvenstva! A snage će odmjeriti dvije najbolje ekipe kroz čitavu sezonu. Virtus iz Bologne, osvajač Evrokupa dočekuje  Olimpiu iz Milana. Očekuje nas uzbudljiva serija, a Virtus će pokušati da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Virtus Bologna

Virtus je i u ovu sezonu ušao sa najvećim ambicijama, a to su osvajanje Evrokupa i plasman u EL, kao i osvajanje Italijanskog prvenstva.

Na već jak sastav dodali su pojačanja iz NBA lige, a pri tome domaće igrače, mislimo na Marca Belinellija i Nica Manniona. Ekipu je preuzeo iskusni stručnjak Sergio Scariolo. Ali, nije sve išlo po planu. Ekpe Udoh je veoma rano završio sezonu, dok je Mannion se razbolio i bio dugo odsutan.

Nakon što su Ruski klubovi odstranjeni iz Evropskih takmičenja i njihovi timovi se počeli osipati, Virtus je potpisao Daniela Hacketta i Tornikea Shengeliu, što je bilo sasvim dovoljno da osvoje Evrokup.

Pored svih zvijezda gore spominjani, ipak lider ekipe i motor je Miloš Teodosić koji svojim poenima i asistencijama riješava utakmice. Virtus je mnogo dobio sa Jaitehom, koji igra fantastičnu sezonu. Kontroliše skok, na obje strane terena, i u visokim procentima riješava te „close-shoot“ situacije. Sjajno saradjuje u pick igri sa Teodosićem i Hacketom.

Do finala je  Virtus došao veoma lako. Redom su padali i Pessaro i Tortona. Obje serije je ekipa Bologne završila bez poraza. Izgledali su uigrano, moćno i sigurno.

Ono što slijedi je pravi ispit. Iako imaju bolji skor protiv Milana ove sezone, finalne serije su uvek napete i izjednačene.

Olimpia Milano

Milano se pod vodjstvom Messine ove sezone u Evroligi pokazao kao taktički vrhunska ekipa. Sastavljena od iskusnih igrača prije svega, koji ni u jednom trenutku ne gube glavu, i znaju kako se osvajaju titule i pobjede.

Ono što je godinama falilo ekipi Milana je defanzivni potencijal, ali su to ove godine sjajno dopunili sa Hinesom i Hallom, koji su spona odbrane izmedju bekovske i centraske linije.

Daj defanzivni potencijal se najbolje pokazao protiv Sassarija u trećoj utakmici. Iako je Sassari poznat kao napadačka ekipa, posebno na svome terenu, ekipa Milana ih je svela samo na 69 poena, što je mnogo manje ispod prosjeka koje poztiže ekipa Dinama.

Milano je kroz čitavu sezonu u Evroligi igrao odlično, bili su jedni od već vidjenih ekipa na F4. Ali playoff ih je upario sa Efesom, koji je postao poslije i šampion. Ekipa Etorea Messine je skup veoma iskusnih i kvalitetnih igrača, koji radi na taktove Sergia Rodrigueza. Pored njega su tu i iskusni „rutineri“  Melli i Datome, kao i najveća napadača opasnost Shields.

Olimpia je sastavljena tako da može odgovoriti svima veoma jako defanzivno. Pored Hinesa i Halla koji su glavni defanzivci, mnogo odbrani doprinose i Jerian Grant i Tommaso Baldasso.

Ono što predstavlja veliki problem je veliki broj povrijedjenih igrača posebno na visokim pozicijama.

Virtus je u do sadašnjim susretima bio uspješniji, Milano je igrao sa skraćenom rotacijom i misli su im bile više usmjerene ka Evroligi.

 Sada je na talonu šampionski trofej, koji žele da vrate u svoje vitrine. I pristup i energija biće drugačiji.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

10.04.22 – Virtus vs Olimpia: 83:65 / Jaiteh 18p, Bentil 15p.

05.01.22 – Olimpia vs Virtus: 102:99 / Grant 20, Belinelli 34p

21.09.22 – Olimpia vs Viruts: 84:90

Očekivani sastavi

Iako je Armani napustio Delaney na kraju Evroligaškog dijela, Mitoglou je završio sezonu zbog povrede, Tarczewski je takodje povrijedjen. Daniels i Kell su pod znakom pitanja. Ima problema sa povredama Messina, ali ima i veoma širok sastav.

Virtus je ostao bez Ekpea Udoh na početku sezone, Awudu Abass je takodje odsutan, dok je Kevin Harvey pod znakom pitanja.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 08.06.2022, 21:00h
Tip: +5.5 hendikep Olimpia Milano
Kvota: 1.77
Kladionica: 22bet

Kao i svako finale i ovdje nas očekuje mnogo uzbudjenja, taktičkih nadmudrivanja trenera, i iskorištavanja svake miss match situacije. Utakmice gdje odlučuju detalji, individualni potezi nekog od igrača.

Ali ono što je sigurno, ove dvije ekipe su sličnog kvaliteta, jako iskusne, i predvodjene sjajnim trenerima. Virtus je favorit, i ima prednost domaćeg terena, i podršku sa tribina u meču broj 1, ali Olimpia je dovoljno iskusna i kvalitetna da se nosi sa tim.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan