Virtus Bologna vs. Olimpia Milano: Tipovi, savjeti i kvote 16.06.2022.

Sportske
15 lipnja, 2022
593 Views

Peta utakmica finalne serije talijanskog košarkaškog prvenstva igra se u četvrtak, a nakon dvije utakmice u Milanu domaćin će ponovno biti “Segafredo Arena”, gdje Virtus dočekuje Olimpiu.

Košarkaši Virtusa su u nokdaunu, budući da su su izgubili obje utakmice u “Mediolanum Forumu”. Trenutni rezultat je 3:1 za Olimpiu, tako da momčad iz Bolonje mora pobijediti ako želi produžiti sezonu.

Virtus Bologna

Momčad Sergia Scariola izgubila je i treći i četvrti meč zbog loše igre u drugom poluvremenu. Nakon što su u prvom bili ravnopravni suparnici, dopustili su suparniku značajnu prednost u trećoj četvrtini treće, odnosno četvrtom kvartalu posljednje utakmice.

Gledamo li tek četvrti meč, u tom dvoboju podbacili su svi igrači osim centarskog tandema Shengelia – Jaiteh. Gruzijski krilni centar odlično igra cijelu seriju i njegov doprinos je velik u svakoj utakmici. U ovoj finalnoj seriji u prosjeku postiže 16 poena po utakmici, a francuski centar je u spomenutom okršaju zabio 12 poena uz osam skokova i nije promašio niti jedan šut iz igre.

Nekonstantnost bekova je očita i to je glavni problem Virtusa. Miloš Teodosić, Marco Belinelli i Daniel Hackett trojac su iskusnih igrača, ali samo je doprinos srpskog igrača konstantan u ovoj seriji. Talijanski dvojac dosta oscilira, Hackett je u prošloj utakmici postigao samo tri poena, Belinelli dva, tako da njihov učinak mora biti veći u sljedećem meču.

Olimpia Milano

Euroligaš iz Milana pokazao je koliko je jak i dobro organiziran u defanzivi u svakoj utakmici ove serije. Kyle Hines je obrambeni dirigent i kada je na terenu, protivniku je vrlo teško poentirati blizu obruča. Ostatak momčadi također pokazuje veliku odgovornost u ovom segmentu igre, posebno kada je u pitanju obrambena tranzicija, pa je Virtusu vrlo teško postići lake poene iz kontre.

Očekivano je Shavon Shields najbolji strijelac momčadi u ovoj seriji, ali x faktor je definitivno Jerian Grant, koji je bio maestralan u posljednje dvije utakmice. Igrač koji ima prilično skromnu sezonu kada je u pitanju broj poena po meču, u posljednje je dvije utakmice zabio 14 i 11 poena i tako pridonio pobjedama Olimpie iz drugog plana.

Košarkaše iz Milana čeka najteža utakmica u seriji, jer će ih dočekati neprijateljska atmosfera i protivnik motiviran da ostane živ. Košarkašima Olimpie potreban je još jedan trijumf u ovoj seriji kako bi osvojili naslov i tako vratili trofej u svoje vitrine. Bila bi to najbolja moguća osveta Virtusu koji ih je prošle sezone “omeo” u finalu s 4:0 u pobjedama.

 

Prijedlog za tipovanje

Prve četiri utakmice ove serije bile su ultra zanimljive uz konstantno trenersko nadmudrivanje dvojice velikih stručnjaka Sergia Scariola i Ettorea Messine.

Sličan scenarij očekujemo i u petom dvoboju, a mišljenja smo da će Virtus uspjeti produžiti sezonu i doći do drugog trijumfa. Dakle, hendikep pobjeda domaće momčadi na margini od -2,5 poena u 22bet je naš prijedlog za klađenje iz ove utakmice.

Prijedlog za tipovanje: Virtus Bologna -2.5

Tečaj: 1.83

Kladionica: 22bet

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske