Yankee Sistem za sportsko klađenje – Objašnjenje

Milos
18 rujna, 2020
3332 Views
yankee sistem

Ovaj članak objašnjava šta je to Yankee sistem, kako se igra, kako se izračunava dobitak na kladionici i kako ga najefikasnije igrati za ostvarivanje profita.

Ukoliko spadate u tip sportskih kladioničara koji preferiraju da igraju više selekcija na svom tiketu, a pritom nemate baš previše uspeha igrajući kombinovane tikete, onda je igranje sistema možda perfektan izbor za vas. Kladioničarskih sistema ima veliki broj, te postoje oni koji su više i oni koji su manje profitabilni za sportske kladioničare.

U ovom članku ćemo se pozabaviti jednim vrlo popularnim i pritom vrlo efikasnim sistemom koji igračima, ukoliko se koristi pametno, može doneti lep profit, a uz to ovaj sistem štiti od velikih gubitaka u lošim serijama. Naravno, reč je o jednom od najpopularnijih kladioničarskih sistema, Yankee sistemu!

Kako Yankee Sistem Funkcioniše?

Yankee sistem spada u sisteme koji se koriste i u našem regionu, mada se kod nas zovu drugačije. Naime, sasvim sigurno ste u lokalnoj kladionici nekada videli, ili čuli da neko igra sistem 2/4, ili 3/4. E pa Yankee sistem je vrlo sličan ovim kladioničarskim igrama, sa tom razlikom što se u ovom sistemu odjednom igra 3 različite sistemske kombinacije.

Da bi bili u mogućnosti da odigrate Yankee system, potrebno je da imate četiri različite utakmice. A sam sistem omogućava igračima da odjednom postave 11 različitih tiketa, u okviru jednog sistema. Stoga, kada odigrate ovaj kladioničarski sistem vi zapravo igrate:

  • 6 x dubl opklade
  • 4 x treble opklade
  • 1 x 4-fold opkladu (klasičan kombinovani tiket sa četiri utakmice)

Kao što možete videti u samom startu prednost ovog sistema je što sa samo četiri utakmice vi imate kombinaciju od 11 različitih opklada, za razliku od klasičnog kombo tiketa, gde imate samo jednu opkladu. Vrlo sličan ovom sistemu je takozvani Lucky 15 sistem, gde se osim ovih 11 opklada igra i 4 singl opklade.

Kada se igra Yankee Sistem?

Tokom prošle sezone, uvideli smo da veliki broj naših Tiket Dana listića bude gubitno, a da smo pritom pogodili tri od četiri utakmice. Tada smo odlučili da igramo ovaj sistem i na taj način smo maksimizirali svoj profit. Kako? Jednostavno.

Yankee sistem vam omogućava da ostvarite profit i kada promašite jednu utakmicu, a gubitak je manji ako uspete da pogodite dve utakmice. Jedine situacije kada ste u totalnom gubitku je kada ne pogodite ni jednu od četiri utakmice ili kada pogodite samo jednu utakmicu.

Ovo ćemo sada objasniti na plastičnom primeru jednog virtuelnog tiketa, odnosno odigranog Yankee sistema. Uzeli smo četiri utakmice iz Premier League i napravili Yankee sistem:

Everton pobeda 1.57

Southampton pobeda 3.10

Liverpool pobeda 2.20

Leicester pobeda 1.60

E sad, ponovo moramo da napomenemo da igrajući ovaj sistem ne igrate jednu, nego 11 različitih opklada! Stoga, ukoliko normalno ulažete na tiket na primer 100,00 RSD, da biste odigrali Yankee sistem potrebno je da uložite 1.100,00 RSD, što svakako predstavlja vrlo bitnu informaciju igračima koji vode računa o kladioničarskoj banci. Kompozicija vaših opklada u ovom sistemu izgleda otprilike ovako:

Double x 6:

Everton + Southampton, kvota 4.87

Everton + Liverpool, kvota 3.45

Everton + Leicester, kvota 2.51

Southampton + Liverpool, kvota 6.82

Southampton + Leicester, kvota 4.96

Liverpool + Leicester, kvota 3.52

Treble x 4:

Everton + Southampton + Liverpool, kvota 10.70

Everton + Southampton + Leicester, kvota 7.78

Everton + Liverpool + Leicester, kvota 5.52

Southampton + Liverpool + Leicester, kvota 10.91

4-Fold:

Everton + Southampton + Liverpool + Leicester, kvota 17.13

Raspodela rizika kod Yankee sistema je ključ uspeha!

E sad, naravno da se mnogi pitaju zašto se ne igra samo jedan 4-Fold koji svakako ima najveću kvotu (17.13) i zašto se umanjuje potencijalni dobitak igranjem double i treble tiketa?

To je legitimno pitanje. Na našem primeru, ako igrate 11 odvojenih opklada po 100,00 RSD možete potencijalno osvojiti 7.817,00 RSD (odnosno kvota je tačno 7.81), dok igrajući 4-fold tiket sa ulogom od 1.100,00 RSD igrač može potencijalno osvojiti 18.843,00 RSD.

Iako je ova malo pređašnja konstatacija i više nego istinita sa matematičke strane, ako na klađenje gledate kao na dugoročno ulaganje, a ne na kratkoročnu mogućnost za lakom zaradom, shvatićete da je igranje Yankee sistema odlično za čuvanje vašeg  novca i da se igranjem istog u mnogome smanjuje rizik od konstantnog gubitka novca.

Da budemo još precizniji – ako ste dovoljno dobri, moći ćete da pravite redovno profit i da mnogo češće naplaćujete vaše tikete, nego kada se igra klasični kombinovani tiket.

Gde se može igrati Yankee sistem?

Ukoliko preferirate da se bavite sportskim klađenjem u stranim online kladionicama, onda bez ikakve sumnje najbolji softver za postavljanje sistemskih opklada ima sportska kladionica Bet365. Ako pak preferirate regionalne sportske kladionice, možemo vas obradovati da u lokalnim šopovima možete sami praviti svoj Yankee sistem, ali je potrebno uplaćivati odvojene tikete, dok u online kladionicama istih operatera postoji mogućnost postavljanja Yankee sistema. Na primer, u kladionici MeridianBet je vrlo lako postaviti isti, jer vam softver sam omogućava da birate koje ćete kombinacije igrati.

Ukoliko nemate naloge u ovim kladionicama koje smo vam preporučili, onda vam predlažemo da pogledate spisak ostalih respektabilnih kladionica koje smo recenzirali, te pogledajte da li se vaša omiljena kladionica nalazi na spisku istih.

Prednosti i mane Yankee Sistema

Kao što možete da naslutite, Yankee sistem je jedan od kladioničarskih sistema koje mi najviše preferiramo. Ipak, kao i uvek, trudimo se da budemo realni te ćemo za kraj ovog članka napisati koje su prednosti, a koje mane ovog popularnog sistema.

PREDNOSTI

  • Veće šanse za dobitkom u odnosu na klasične kombinovane tikete,
  • Manji rizik od gubitka,
  • Igrači koji igraju sisteme pokazuju veću količinu brige za svoju kladioničarsku banku.

MANE

  • Ovaj sistem u startu traži viši ulog,
  • Povrat je manji u odnosu na tradicionalne tikete.

FAQ

Da li se isplati igrati kombinovane tikete?
Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje, ali potrebno je znati da u najboljem slučaju svega 20-30% kombinovanih  tiketa može biti dobitno, i to sa 4-6 selekcija. Stoga, treba biti iskusan i razuman kada se priča o ulozima i znati kako dobro upravljati svojom kladioničarskom bankom.

Šta je to Super Yankee?
Super Yankee sistem je malo drugačiji sistem od Yankee sistema, a glavna razlika je u tome da se umesto 4 selekcije igra 5 selekcija. Stoga, igrač igra ukupno 26 opklada, 10 dubl, 10 treble, 5 4-fold opklada i jednu 5-fold opkladu.

Koji je najbolji način depozita u sportskim kladionicama?
Nema najboljeg načina depozita, pošto svaki metod ima svoje prednosti i mane, ali ako govorimo o brzini onda su elektronski novčanici svakako najbrži, a ako tražite najsigurniji onda je najbolje da se odlučite za bankarsku transakciju ili depozit putem kripto valuta.

Author Milos