Zadar – FMP: Analiza utakmice

Lefty
12 ožujka, 2021
597 Views
zadar fmp

Nakon poraza Zadra u Podgorici protiv Budućnosti prošle sedmice, trener Veljko Mršić je ponovo završio u bolnici. Selektor Hrvatske je imao velikih problema sa virusom korona i prerani povratak na parket je uzrokovao pogoršanje situacije, te će on odsustvovati naredne tri sedmice što je sigurno hendikep za ovaj sastav, pogotovo kada se uzme u obzir da su dizali formu. Zadrani su osvojili Kup Krešimira Ćosića pobjedom protiv Splita u finalu, a nedavno su porazili i beogradski Partizan na svom parketu, što dodatno potvrđuje bolje igre u posljednjih mjesec dana. Chinanu Onuaku je odigrao nekoliko sjajnih partija, dok je Dominik Mavra pronašao onu formu koja je možda nedostajala u određenom dijelu ove sezone. Uz Justina Cartera, Domagoja Vukovića i Kodija Justicea, Zadar ima jedan respektabilan sastav koji ne bi trebao da se bori za opstanak.

FMP je nakon ispadanja od Vojvodine u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća napravio drugu promjenu na klupi ove sezone. Bojan Đerić je degradiran na mjesto pomoćnika, a za novog šefa stručnog šteba je imenovan Vanja Guša, bivši trener Zlatibora. Novi trener „Pantera“ je debitovao porazom u Ljubljani od Cedevita Olimpije, ali potom je uslijedila ubjedljiva pobjeda protiv Krke u Novom Mestu. Prošlog vikenda, Igokea je rutinski slavila u Železniku, međutim FMP je zonskom odbranom u četvrtoj četvrtini uspio da malo zakomplikuje i na krilima te energije putuju u Zadar, istakao je to između ostalih Nemanja Nenadić pred put u Hrvatsku. FMP bi trijumfom napravio enorman iskorak ka opstanku u ligi, tako da treba očekivati okršaj dvije motivisane ekipe.

Očekivani sastavi

Osim pomenutog trenera Veljka Mršića koji neće voditi tim, sastav Zadra, makar onaj igrački je kompletan. Sa druge strane, već duže vremena u timu FMP-a nema Ebuke Izundua, ali se u tim vraća Nemanja Nenadić nakon što je pauzirao nekoliko sedmica.

Raniji rezultati i trendovi

Obje ekipe su ostvarile šest pobjeda u regionalnom takmičenju u dosadašnjem dijelu sezone, s tim da FMP ima utakmicu više i poraz više od svog današnjeg rivala. Zadar je užasno igrao na domaćem parketu većim tokom takmičarske godine pošto su izgubili prvih pet mečeva, tako da je pobjeda protiv Partizana bila prva u „Krešinom domu“ u ABA ligi ove sezone, naravno ne računajući automatska dva boda protiv Primorske. FMP je ostvario takođe dvije pobjede u gostima, jednu protiv Krke i službenu protiv Primorske. Od posljednjih devet međusobnih mečeva ovih klubova, „Panteri“ su slavili u pet navrata. Prvi meč ove sezone odigran u Železniku je pripao Zadru poslije produžetka.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je FMP +2.5 (pobjeda FMP-a ili poraz manji od tri poena razlike), a kladionica MeridianBet daje kvotu 1.71 za ovu opkladu.

FMP je dolaskom novog trenera Vanje Guše značajno podigao igru i sa dosta samopouzdanja putuje na noge Zadru. Na papiru, timovi su sličnog kvaliteta, ali Zadrani su izgledali užasno kada ih nije vodio trener Mršić, što je bio slučaj u par navrata ove sezone zbog virusa korona. Gosti iz Železnika će sigurno imati svoju šansu i utisak je da je momentum na njihovoj strani u ovom trenutku.

MeridianBet Kladionica

1/5
  • Interesantni bonusi ali ništa posebno
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • NIzke kvote u nekim sportovima
  • Katastrofalna korisnička podrška
  • Vrlo loša reputacija
  • Veliki broj neriješenih žalbi igrača
Author Lefty