Zadar vs FMP: Tipovi, savjeti i kvote – 06.02.2022.

Dusan
6 veljače, 2022
478 Views
Zadar vs FMP

Zadar

Činilo se nakon par utakmica u ABA ligi da će Zadar biti glavni kandidat za ispadanje, ali otpuštanje Ivana Perinčića i dolazak Vladimira Anzulovića je probudio ovu ekipu koja je zaigrala mnogo bolje. Odličan potez je bio i dovođenje centra Trevora Thompsona koji je u nekim mečevima pravio ključnu razliku u korist svoje ekipe.

Justin Carter igra svoju drugu godinu u Zadru i bez ikakve dileme je prvo ime ovog sastava. Kada on igra dobro i kada je motivisan, čitava ekipa izgleda bolje. Anzulović je od svog dolaska veliku slobodu u igri dao Martinu Junakoviću koji je u par navrata pokazao da može biti od velike koristi kada mu se dadne prava uloga.

Zbog toga je Dominik Mavra malo pao u drugi plan, ali njegove igre nisu bile na nivou kao iz ranijih godina. Za opstanak u ABA ligi, Zadru su potrebne još bar dvije pobjede i protiv FMP-a će biti prava šansa za trijumf.

FMP

FMP je bio pravi hit u prvom dijelu sezone u regionalnom natjecanju. Nakon 12 odigranih kola imali su nevjerovatnih 10 pobjeda, međutim u posljednje vrijeme su pali u formi i izgubili su četiri uzastopne utakmice.

Prije početka sezone, mnogi su im prognozirali da neće biti ni u prvih osam ekipa na tabeli, ali tim Nenada Stefanovića je dobrim igrama u oktobru, novembru i decembru došao u šansu da se bori za nastup u doigravanju.

Najzaslužniji za dobre igre FMP-a je bekovski tandem Bryce Jones i Garrett Nevels, a bilo je mečeva gdje su obojica ubacivala minimalno 15 poena. Pored njih dvojice, trener Stefanović je pokazao veliki autoritet i kvalitet. Jako rijetko se dešava da igrači FMP-a iskoče iz uloge i da neko radi na terenu stvari koje im nisu primarni kvalitet ili da se uzimaju teški šutevi.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Aleksandar Bursać će zbog ozljede propustiti najmanje tri tjedna, dok vjerovatno ni Dominik Mavra neće biti u mogućnosti da pomogne Zadru u ovom meču.

FMP u Hrvatsku stiže bez Garretta Nevelsa koji je doživio tešku ozljedu i neće igrati do kraja regularnog dijela sezone.

Raniji rezultati i trendovi

Nakon 16 odigranih utakmica u ABA ligi, FMP ima učinak 10-6, dok je Zadar na 5-11. Hrvatska ekipa na svom parketu ima 3-5, a posljednja dva meča u „Krešinom domu“ su dobili protiv Krke i Splita. FMP u gostima ima solidnih 4-4. U prvom meču između ovih klubova ove sezone,  FMP je pobijedio 83:76 u Železniku, a od zadnjih 10 međusobnih okršaja, čak sedam je pripalo ekipi iz predgrađa Beograda.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Zadar +5,5 (pobjeda Zadra ili poraz manji od šest poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.71 za ovu igru.

Povredom Nevelsa, FMP je značajno pao u formi s obzirom da je sav teret u vanjskoj liniji pao na leđa Jonesa. To je uostalom i glavni razlog četiri uzastopna poraza. Zadar će igrati bez dva bitna igrača u rotaciji, ali svejedno imaju kvalitet da makar pokriju hendikep od pet poena, a nije nemoguće i da ostvare trijumf na domaćem terenu.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan