Zenit vs. CSKA Moscow: Tipovi, savjeti i kvote – 02.06.2022.

Dusan
2 lipnja, 2022
637 Views
Zenit St.Petersburg vs CSKA Moscow

CSKA je pred svojim navijačima imao priliku da završi ovu seriju i postane šampion VTB lige, ali ekipa Zenita je pokazala ogroman karakter i kvalitet, i predvodjena sjajnim Baronom uspjela da vrati seriju u St. Petersburg, gdje će pred svojim navijačima pokušati da izbori majstoricu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Zenit St.Petersburg

Zenit se poslije teškog poraza u četvrtoj utakmici, poslije dva produžetka, i dvocifrene razlike u 2/4 koju je imao CSKA u petoj utakmici, digao kao feniks, i preokrenuo i pobjedio ovaj meč. Pred svojim navijačima će pokušati sve, da izbore majstoricu i prekinu dominaciju CSKA koja traje godinama.

Ekipa Zenita je izgleala sjajno ove sezone i u EL. Bili su nadomak playoffa i ove godine, ali čitava situacija sa Ruskim klubovima ih je onemogućila u tome. Napustili su ih Kuzmiskas i Ponitka, Gudaitis i Frankamp.

Iako su značajno oslabljeni, posebno na visokim pozicijama, „nosioci“ igre su ostali i odradjuju svoj ugovro vrlo profesionalno.

Što se četrvrte utakmice tiče, Zenit je na početku izgledao kao raštimovan orkestar, ali sjajnom serijom Berona, koji je pogodio par spektakularnih trojki u svom stilu, vratio ekipu u egal, a uz pomoć Loyda i Poytrhressa i preokrenuli meč. Zenit je preživio i pobjedio meč u kome je Shved bio u svom napadačkom ludilu.

Obje ekipe svoj posao odradjuju vrlo profesionalno, jer je nekako očigledno da i Zenit i CSKA sledeće sezone neće biti ni blizu ovih ekipa kao što su sada. I treneri i igrači su već „usmeno“ dogovorili ugovre za sledeću godinu. I pitanje je veliko koje će takmičenje igrati Ruski klubovi.

Pasqual je izjavio da njegova ekipa nikada ne odustaje, i da u sledećem meču očekuje od njih još jači odgovor i energiju od prve minute. Zenit želi odbranti domaći teren, i sav pritisak prenijeti na sastav iz Moskve.

CSKA Moscow

Za razliku od Zenita, gdje se većina Američkih igrača odlučila vratiti i igrati za Zenit do kraja sezone, CSKA je imao ogromnih problema. Ostali su bez 6 veoma važnih igrača. Ekipu su napustili Voigtmann, Grigonis, Bolomboy, Lundberg, Hackett, Shengelia.

Uprkos tako velikim i značajnim gubicima, CSKA je uspio da dodje do tri meč lopte protiv Zenita. Prvu su propustili. Iako su u peti meč krenuli dobro, Zenit se vratio i preokrenuo. Shved je sasuo 31 poen, onako u svom stilu, sa pola gasa. Ali nije bilo dovoljno.

Iako su u St.Petersbugu uzeli već break, nije im baš bilo u planu da se vraćaju tamo. Ali moraće. Obje ekipe igraju, veoma „loše“ odbrane u ovoj seriji, što nekako po sastavu igrača više odgovara ekipi Zenita.

CSKA igra čitavu sezonu na krilima sjajnog Willa Clyburna, koji je navodno već sve dogovorio sa šampionom Evrope, Efesom. Pored njega ogroman doprinos daje i Nikola Milutinov koji je ostao kao jedini pravi centar u ekipi.

Pored Clyburna, jedini Amerikanac koji je ostao u ekipi CSKA je Arelik Freeman, i pojačanje koje je došlo poslije tih odlazaka, Casper Ware, koji je došao iz Eniseya.

Težak je ispit pred igračima CSKA. Očekuje se odgovor i reakcija na neugodan poraz.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

30.05 – CSKA vs Zenit: 95:97 / Shved 32p, Baron 21p

27.05 ­– Zenit vs CSKA: 110:111 / Baron 28p, Clyburn 33p

25.06 – Zenit vs  CSKA: 93:79 / Mickey 23p, Milutinov 14p

22.05 – CSKA vs Zenit: 82:73 / Clyburn 19p, Karasev 20p

20.05 – CSKA vs Zenit: 83:59 / Ware 25p, Loyd 13p

Iako je izgledalo da obje ekipe suvereno „brane“ domaći teren, zadnje dvije utakmice su sve demantovale. Odlična košarka sa obje strane. Takva očekujemo da bude i utakmica broj 6.

Očekivani sastavi

Pod znakom pitanja za ekipu Zenita je Dmitry Kulagin, koji je propustio 2 utakmice, dok su ostali igrači, na obje strane spremni za ovaj meč.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 02.06.2022, 19:00h
Tip: Zenit, konačna pobjeda
Kvota: 1.83
Kladionica: 22bet

Zenit je odradio odličan posao u petom meču, i sada je na njima ta psihološka prednost. Uz domaći teren i navijače mogu da izbore majstoricu, u kojoj je sve moguće. Baron igra u sjajnoj formi, živi za ove utakmice, namjestio je ruku i izgleda neodbranjivo.

Pasqual možda ima i potentniju ekipu u ovom trenutku od CSKA, ali detalji odlučuju. Očekujemo pobjedu Zenita, i da majstorica odluči ko će biti novi šampion.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan