Houston Rockets – Oklahoma City Thunder: Analiza utakmice

Dusan
22 listopada, 2021
450 Views
Hoston Rockets vs Oklahoma City Thunder

Ako volite da se kladite, ali često niste sigurni koje su to najbolje prognoze utakmica za danas, onda ste na pravom mestu! Eksperti sa portala Sportske-kladionice.com već godinama unazad spadaju u najbolje tipstere u regionu i redovno donose profit svojim čitaocima.

Svakodnevno na našem portalu možete pročitati prognoze utakmica za danas u vidu Tip Dana utakmice, odnosno najbolje utakmice za klađenje, ali i Tiketa Dana odnosno jednog ludog tiketa kojim naši čitaoci mogu da ostvare ekstra profit.

Drugo kolo u NBA ligi nam donosi dosta mečeva naredne noći, a iz celokupne ponude smo izdvojili meč između Hoston Rockets-a i Oklahoma City Thunder-a.

Hoston Rockets

Houston iza sebe ima sezonu za zaborav, obzirom da su takmičenje u Zapadnoj Konferenciji završili na poziciji broj 15, sa skorom od 17 pobeda i čak 55 poraza. Loš učinak je pratila i skromna koš razlika, tako da su Rockets-i prošle sezone bili na proseku od 108.8 postignutih i 116.7 primljenih poena po meču.

Tokom letnje pauze su napravili određene promene u timu, tako da su ekipu napustila trojica igrača, dok ćemo ove sezone u redovima Rockets-a gledati petoricu novajlja. Klub su napustili Kelly Olynyk, Avery Bradley i Sterling Brown, i to sva trojica kao slobodni agenti. Houston je na draftu odabrao čak četiri košarkaša, i ekipu su pojačali Jalen Green ( 2. pik ), Alperen Sengun ( 16. pik ), Usman Garuba  ( 23. pik ) i Josh Christopher ( 24. pik ), a pridružio im se Daniel Theis kao slobodni agent.

Pripremni period nije bio previše uspešan, obzirom da su na četiri meča zabeležili tri poraza. Nakon početne pobede nad Washington Wizards-ima od 125:119, redom su gubili su Miami Heat-a 113:106, Toronto Raptors-a 107:92 i San Antonio Spurs-a sa 126:98. Loša forma se nastavila i u premijernom meču ovosezonskog izdanja lige, pa su pre dva dana u gostima pretrpeli ubedljiv poraz od Minnesota Timberwolves-a rezultatom 124:106.

Houston ima vidljivih problema u napadu, što za sada ne uspevaju da kompenzuju u odbrani. Deluje na prvi pogled da imaju jako skroman roster, i za očekivati je da ponove prošlosezonski rezultat.

Oklahoma City Thunder

Ni Oklahoma se ne može preterano pohvaliti učinkom u prošloj sezoni, obzirom da su sezonu završili na 14. mestu Zapadne Konferencije sa samo 22 pobede iz 72 odigrana meča. I oni su imali problema u napadu, što najbolje pokazuje prosek od 105 postignutih poena po meču, dok je odbrana bila na 115.6 primljenih poena u proseku.

Po isteku prošle sezone klub su napustili Moses Brown ( trejd ), Al Horford ( trejd ), Tony Bradley ( slobodan agent ) i Svi Mykhailiuk ( slobodan agent ). U Oklahomu su stigli Josh Giddey ( 6. pik ), Tre Mann ( 18. pik ), Jeremiah Robinson-Earl ( 32. pik ), Aaron Wiggins ( 55. pik ) i Derrick Favors ( trejd ).

Baš kao i Houston, ni Oklahoma se nije proslavila u pripremnom periodu. Samo jedan trijumf i tri poraza su nagovestili šta se može od njih očekivati ove sezone. Charlotte Hornets-i su bili bolji sa 113:97, Milwaukee Bucks-i sa 130:110, dok su sa Denver Nuggets-ima odigrali dva meča i ostvarili polovičan uspeh. U prvom duelu su slavili sa 108:99, dok su dan kasnije poraženi nakon produžetka rezultatom 113:107.

Njihovu slabu formu su iskoristili košarkaši Utah Jazz-a u prvom kolu ove sezone, i na svom terenu su bili bolji sa 107:86. Jedino je Shai Gilgeous-Alexander ostavio solidan utisak sa 18 postignutih poena, dok je ostatak tima potpuno podbacio. Ne očekujemo ni od njih previše ove sezone, a ako ne poprave učinak u napadu definitvno će biti glavni kandidati za poslednju poziciju na tabeli Konferencije.

Međusobni dueli:

21.03.21 Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 112 : 114

04.02.21 Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 104 : 87

02.02.21 Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 106 : 136

03.09.20 Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 104 : 102

01.09.20 Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 104 : 100

30.08.20 Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 114 : 80

 Na poslednjih šest međusobnih mečeva se obe ekipe uspele da ostvare po tri pobede. Na četiri od šest mečeva je bilo postignuto manje od 210 poena, što je daleko ispod u odnosu na večerašnju marginu.

Prognoza:

 Ni jedna ni druga ekipa nisu za sada ostavile pozitivan utisak, što najbolje pokazuju neubedljive partije iz prvog kola. Oba tima imaju skroman ofanzivni potencijal, i to će biti njihov najveći problem ove sezone. Kladionice su za večerašnji meč postavile marginu od 223.5 poena, i mi tu vidimo veliku vrednost obzirom da se i Houston i Oklahoma poprilično muče u postizanju koševa.

U prilog nam ide i tradicija, koja pokazuje da su međusobni dueli ova dva tima uglavnom završavani sa malim brojem poena. Uzevši sve navedeno u obzir, tipujemo da će se ovaj meč u regularnom delu završiti sa manje od 223.5 postignuta poena.

Manje od 223.5 poena u regularnom delu meča 1,85

mozzartbet

Trenutno sportska kladionica mozzartbetima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do 30000 RSD u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Mozzart Bet Kladionica

4.8/5
  • Stranica prilagođena korisnicima
  • Solidna pokrivenost sportova i marketa
  • Dostupan i online casino
  • Legalna i licencirana kompanija
  • Mobilna aplikacija za Android i iOS korisnike
  • Niže kvote nego evropska konkurencija
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • Mali broj depozitnih metoda
Točak sreće do 100.000 RSD Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan