Juan Pablo Ficovich vs. Tennys Sandgren: Tipovi, savjeti i kvote 14.09.2022. 18:00 CET

Dino96
13 rujna, 2022
473 Views
Juan Pablo Ficovich vs. Tennys Sandgren

U osmini finala Challengera Cary gledat ćemo Juan Pablo Ficovicha, igrača koji je nakon osvajanja Bogote ove godine došao do najboljeg rankinga u karijeri i Tennysa Sandgrena nekadašnjeg 41-og igrača svijeta.

Juan Pablo Ficovich

Juan Pablo Ficovich je 25-godišnji teniser koga smo do 2019-te gledali na ITF touru. Nakon nešto boljih rezultata na ITF touru počeo je igrati Challengere a prošle godine je i osvojio prvu Challenger titulu.

Osvajanjem Challenger turnira u Bogoti ove godine je došao nadomak 100 najboljih ali je veliko pitanje da li će ući u odabrano društvo s obzirom da još uvijek nema kvalitet za taj poduhvat.

Igrač je koji, kao i većina igrača iz Argentine najviše turnira prijavljuje na zemlji gdje pruža najbolje rezultate i gdje je osvojio obje Challenger titule. Jasno je da je podigao nivo igre u odnosu na prethodnu godinu, ove godine je na omjeru 23-13 na zemlji i na hardu je počeo da prijavljuje sve više turnira.

Na devet prijavljenih turnira na hardu je upisao pet pobjeda.

Ipak, sigurno da i na hardu može biti jako opasan igrač. Igrač je koji je visok preko 1.90 metara, ima snažan servis i kada ubaci prvi servis većinom bez većih problema dolazi do poena. Osim toga jako je dobar u defanzivi i iz defanzive može slati duge loptice u polje kojim onemugućuje kvalitetan napad protivniku.

Juan Pablo Ficovich je do Challengera u Caryu bio u nizu od četiri poraza koje je prekinuo u prvom kolu protiv Martina Damma, igrača van top 400. Nije oduševio ni u tom meču te će mu za pobjedu nad Sandgrenom trebati daleko kvalitetniji tenis.

Tennys Sandgren

Tennys Sandgren je 31-godišnji domaći teniser koji je nekadašnji top 50 igrač i igrač koga smo posljednjih godina navikli gledati na najjačim turnirima na touru. Ipak, Sandgren je imao mnogo problema sa covid 19 virusom, propustio je veliki broj turnira zbog čega mu je forma pala te je trenutno van top 400 igrača.

U ovoj godini je Sandgren na 14 odigranih turnira upisao svega osam pobjeda ali da u posljednje vrijeme igra na nešto većem nivou najbolje pokazuje činjenica da je na posljednja četiri turnira upisao četiri pobjede.

Ovdje je u prvom kolu protiv McHugha odigrao najbolji meč ove godine u kojem je došao do pobjede sa 6:4; 6:2. Nije pravio veliki broj neiznuđenih, bio je agresivan i ulazio u polje te je sa takvom igrom na domaćem tlu na svojoj omiljenoj podlozi apsolutni favorit danas.

Prijedlog za klađenje

U meču između Sandgrena i Ficovicha će većinom obojica nakon prvog ubačenog servisa dolaziti do poena. S obzirom na prikazanu partiju u prvom kolu očekujemo da će Sandgren biti u ogromnoj prednosti u razmjenama.

S obzirom da Tennys Sandgren ima kvalitetan return pravit će pritisak u svakom gemu Ficovicsa kada prvi servis ne uđe nekoliko puta.

Jasno je da je nekadašnji top 50 igrač daleko kvalitetniji teniser te je ovakav tečaj ponajviše zbog nešto lošije forme ali je Sandgren u prvom kolu odigrao na visokom nivou te ukoliko ponovi takvu partiju danas doći će do pobjede.

Naš tip za ovaj meč je pobjeda Tennysa Sandgrena što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.74. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Tennys Sandgren

TEČAJ: 1.74

KLADIONICA: 22bet

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dino96