Intro

Šta je Value betting?

value bet

Šta je Value Betting?

Pronalaženje pravog – value beta je jedno od temeljnih znanja koje svaki iole respektabilan kladioničar mora imati. Kako je iznimno važno znati pronaći pravi value u svakom odigranom betu u ovom članku ćemo se pozabaviti ovom vrlo interesantnom temom.

Interesantna stvar kod sportskog klađenja je ta što zapravo nitko ne može znati pravi odnos i pravi rezultat bilo kojeg meča. Kladionice su te koje određuju kvote na svaki meč, ali one to rade tako što pretpostavljaju ishod i korigiraju svoje kvote u odnosu na globalno tržište. Kladioničar koji zna iskoristiti value bet će gotovo svakog dana imati mogućnost da svojim znanjem pronađe i ostvari prednost u odnosu na kladionice.

Primjer Value Bet-a

Osnovno pitanje koje se postavlja od ove teme je kada možemo reći za neki bet da je value bet? Najednostavniji odgovor bi bio kada je vjerojatnost ishoda veća od vjerojatnosti koju prikazuju ponuđene kvote.

Na primjeru to bi izgledalo ovako:

Prilikom bacanja novčića postoji 50% šanse da će biti pismo ili će biti glava. Dakle fer kvota na bilo koji ishod je 2.00 prilikom bacanja novčića. Ukoliko bi vam netko ponudio kvotu ispod 2.00 za bilo koji od dva ishoda, to bi bila loša ponuda, međutim ako bi vam netko ponudio, na primjer kvotu 2.20 to bi bio pravi value bet, jer bi u tom slučaju imali 52.4% (gledajući na ponuđenu kvotu) šanse pogoditi počan ishod. To je value bet.

Formula za izračunavanje value beta je prilično jednostavna:

(12 x 0.5) – (10 x 0.5) = +1

Dakle za svaku opkladu bacanja novčića sa kvotom 2.20, imate potencijalni dobitak, što je vrlo isplativo na duge staze.

Kako pronaći Value Bet?

Svatko ima drugačiji način za pronalaženje value beta, jer svatko ima drugačiju spoznaju što je value bet, a što nije. Ipak, odličan način za pronalaženje ovakvih betova je da pratite market i tražite nesuglasice između vodećih kladionica. Na taj način ćete najlakše doći do value beta, jer često na isti ishod kladionice imaju razliku u kvotama koja nije zanemarljiva.

Ono što je također iznimno važno je činjenica da sportsko klađenje u globalu nije sprint, nego je maraton. Dakle, iznimno je važno gledati rezultate na duže staze i ne očekivati vatromet poslije samo nekoliko nedjelja, pa čak ni mjeseci. Uz pronalaženje value beta, iznimno je važno posjedovati i druga znanja vezano za sportsko klađenje, odnosno imati odličnu strategiju upravljanja bankom, imati konstantan sustav ulaganja na svaku okladu, kao i igrati isključivo singl oklade.

Također, igrajte u kladionicama koje imaju niske margine, jer na taj način i kod tih kladionica na lakši način možete pronaći value betove.

Takvim načinom sportskog klađenja održavate prednost u odnosu na kladionice, i to je jedini način na koji možete očekivati da ćete ostvariti profit baveći se sportskim klađenjem.

Dakle, pronalaženje value beta i igranje takvih oklada je samo jedan dio slagalice koji mora biti na pravom mjestu da bi sve funkcioniralo. U suprotnom, sportska kladionica će iskoristiti činjenicu da niste pokrili sve segmente i ostvarit prednost u odnosu na vas, što znači samo jedno, bankrot.

Ostale vijesti