Arsenal vs. Tottenham: Tipovi, savjeti i kvote 01.10.2022. 13:30 CET

Dino96
1 listopada, 2022
1510 Views
Arsenal vs Tottenham

Prvo kolo Engleske Premier Lige nakon kraće pauze donosi nam pregršt interesantnih dvoboja a jedan od onih koji će privući najviše pažnje je derbi Sjevernog Londona.

Arsenal

Momčad Arsenala je prethodne sezone ostala bez učešća u Ligi Prvaka nakon što su u završnici sezone prokockali prednost i ostali dva boda iza četvrte pozicije. Ipak, imaju izuzetno mladu momčad, prethodne sezone su igrali sa najmlađih 11 u ligi a ove sezone su doveli nekoliko vrhunskih igrača te trenutno igraju fantastično.

Momčad izgleda sjajno na terenu, i Jesus i Zinchenko djeluju sjajno a također Saliba koga su vratili sa posudbe igra na visokom nivou te je jasno da ćemo ove sezone gledati daleko kvalitetnije partije od njih te ćemo ih vjerovatno ponovo gledati u borbi za top 4.

Trenutno je Arsenal na šest pobjeda uz jedan poraz u Engleskoj Premier Ligi. Savladali su Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham, Aston Villu i Brentford bez većih poteškoća te su bez obzira na poraz od Manchester Uniteda zasluženo prvoplasirana momčad na tablici.

Napadačka zona sa Jesusom, Martinelliem, Sakom i Odegaardom djeluje sjajno, već su postigli 17 pogodaka. U dosadašnjih sedam utakmica su kreirali mnoštvo gol prilika, dominirali su u većem dijelu susreta te takav rasplet očekujemo i protiv Tottenhama.

Tottenham

Nakon što su doveli nekoliko sjajnih igrača poput Richarsliona i Perišića te uz činjenicu da su zadržali najbolje pojedince očekivanja od Tottenhama ove godine su ogromna.

Oni su, kao i Arsenal odlično ušli u novu sezonu Engleske Premier Lige. U sedam odigranih utakmica imaju pet pobjeda uz dva remija. Napadačka zona sa 18 postignutih pogodaka djeluje impresivno a odlična vijest za Contea je da je Son protiv Leicestera u prethodnom kolu postigao hattrick.

Nakon što je imao nešto lošiji start sezone sada se i od Sona očekuju daleko bolje partije a sa njim u formi napadačka zona Tottenhama će izgledati još bolje.

Prijedlog za klađenje

U susretu između Arsenala i Tottenhama očekujemo da Arsenal bude momčad koja će osvojiti sredinu terena i kontrolisati veći dio utakmice. Sa druge strane Tottenham je jako opasan u igri iz tranzicije što su pokazali mnogo puta i sigurno će na taj način stvoriti nekoliko gol prilika danas.

I Arsenal i Tottenham igraju sjajno na početku sezone, njihove napadačke zone djeluju zastrašujuće i stoga očekujemo jedan dvoboj sa pregršt gol prilika na obje strane.

Navikli smo da gledamo golijade u derbiju Sjevernog Londona, prethodne sezone smo u dva susreta vidjeli sedam pogodaka a s obzirom na nivo igre i tempo kojim igraju Arsenal i Tottenham u ovoj utakmici očekujemo još raspucaniji dvoboj.

Naš tip za ovaj meč je više od 2.5 pogodaka što kladionica unibet plaća odličom kvotom 1.79. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: (-2.5+) više

TEČAJ: 1.79

KLADIONICA: 22bet

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dino96