FIFA World Cup 2022 Fantasy: Ko ima najbolji raspored?

Dusan
16 studenoga, 2022
1881 Views
FIFA World Cup 2022 Fantasy

Za manje od nedelju dana počinje takmičenje koje svi fudbalski fanatici željno isčekuju: Svetsko prvenstvo u fudbalu! Naš tim Fantasy analitičara pregledao je sve grupe i izdvojio reprezentacije koje imaju najbolji raspored.

Sistem takmičenja je takav da ćemo imati samo sedam kola, te je potrebno praviti planove kolo po kolo, a pred početak prvenstva, analizirali smo ko ima najbolji raspored u prve dve runde.

Analizu ćemo podeliti u dva članka, a prvo krećemo sa pregledom rasporeda u prve 4 grupe: A, B, C i D.

Hoće li Englezi imati problema u grupi? Da li u timu aktuelnog prvaka Copa Americe treba razmatrati još nekog osim Messija? Mbappe je must-have?

Pokušali smo da pronađemo odgovore na ova i mnoga druga pitanja, no krenimo redom…

Holandija: Van Gal ima iskustvo za Svetsko prvenstvo

Holandija se vraća na veliku fudbalsku scenu nakon što je propustila 2 prethodna takmičenja. Pre nešto više od godinu dana, reprezentaciju je ponovo preuzeo Van Gal i u pomenutom periodu nije izgubio utakmicu uz 10 pobeda i 4 nerešena rezultata.

Ovaj tim deluje kao apsolutni favorit grupe A u kojoj se nalaze još i Katar, Ekvador i Senegal (koji će verovatno biti bez Manea).

Mi savetujemo selekciju makar jednog, a u nekim taktikama i dvojicu Holanđana u vašem Fantasy timu. Van Gal je poznat kao trener koji se pre svega oslanja na taktiku i defanzivu, te smo mišljenja da Holanđani imaju potencijal za 2 “klin šita” u grupi.

Van Dijk (6m) i ofanzivni bek Dumfries (6m) su interesantne opcije. Napadače bi makar za prva dva kola preskočili, jer verujemo da u ostalim reprezentacijama ima boljih varijanti.

Engleska: Šetnja Gordi Albiona

Još jedna od ekipa koja deluje kao apsolutni favorit u svojoj grupi u kojoj će odmeriti snage sa Iranom, SAD-om i Velsom. Iako deluje kao da Englezi nisu u užoj grupi favorita za osvajanje turnira, u grupi ne bi smeli da imaju problema.

Slično kao i Van Gal, Southgate ume da igra na rezultat i mali broj golova. Iz ovog razloga, savetujemo minimum jednog, a možda čak i dvojicu defanzivaca Gordi Albiona.

Trippier (5m) igra brilijantno ove sezone i mišljenja smo da će biti starter na poziciji desnog beka, i za tu cenu može da bude “bag”. Luke Shaw (5m) će verovatno biti na pozicji levog beka, te i on deluje primamljivo.

https://twitter.com/ChronicleNUFC/status/1589656426124701696?s=20&t=J56iOxGjdhv0wAoL4Om16Q

Što se napadačkog dela tiče, Harry Kane (11m) deluje kao apsolutni must-have. Najbolji engleski napadač ima protivnike u grupi protiv kojih može vrlo lako da postigne i više od jednog gola po utakmici i s toga će on biti jedan od prvih igrača u našem timu za ovo Svetsko prvenstvo.

Vredan pomena je još i Foden (8.5m) koji može da bude treći iz redova reprezentacije Engleske u vašem timu ukoliko želite da zaobiđete dupliranje odbrane.

 Argentina: Messi već u knockout fazi?

Oseća se “vajb” pred Svetsko prvenstvo da jedan deo fudbalske javnosti čeka da jedan od sigurno najboljih fudbalera u istoriji čovečanstva podigne Boginju i zaokruži neverovatnu karijeru. Messiju će ovo biti poslednja prilika u karijeri da napravi ovakav podvig.

Upravo iz tog razloga, ne bi trebalo da nas čudi ukoliko Messi (10.5m) dođe motivisan na turnir i već od starta krene “punom parom” da “namešta” formu za drugi deo turnira. A što se tiče Argentine, sigurno će ga biti, jer su Gaučosi kvalitativno daleko ispred protiv Meksika, Poljske i Saudijske Arabije.

Di Maria (8.5m) je odlična opcija a detaljnije smo pisali o njemu u našem članku o igračima bez kojih ne smete da startujete FIFA World Cup 2022 Fantasy.

Taglifico (5.5m) je ofanzivni bek koji neretko ume da donese poene i kroz gol ili asistenciju, a veoma interesantan za poziciju trećeg napadača u vašem timu može da bude i igrač Manchester Cityja Julian Alvarez (6.5m). Ofanzivac Građana može da bude jako opasan čak i ako meč počne sa klupe, što je već nekoliko puta pokazivao ove sezone.

Francuska: Mbappe must have?

Aktuelno svetski šampion bi takođe trebalo bez većih poteškoća da se nađu u narednoj rundi, mada jedini od prethodne tri reprezentacije imaju jednog veoma nezgodnog protivnika u grupi (Danska).

No, bez obzira na nezgodne Dance, Francuzi bi morali da “razbiju” maler aktuelnog prvaka sa prethodnih nekoliko turnira i nađu se u knockout fazi. Preostala dva protivnika su reprezentacije koje su za bar 2 “koplja” ispod njih po kvalitetu, Tunis i Australija.

Kada se spomenu Francuzi, prvo ime koje svima pada na pamet je jedan od najboljih fudbalera današnjice, Kylan Mbappe (11.5m). Najbolji igrač Francuske igra odlično i ove sezone u dresu PSŽ-a, te je glavna uzdanica selektora Deschampa.

Lucas Hernandez (5.5m) je svakako najinteresantniji u odbrambenom delu. Levi bek Bayerna se pre nekoliko sedmica vratio na teren posle povrede i biće spreman za turnir. Benzema (11m) jeste osvajač Zlatne Lopte, ali deluje preskup, jer je pitanje koliko će biti spreman za prvenstvo (propustio je i dobar deo sezone u Realu zbog povrede).

Detaljan vodič kroz pravila FIFA World Cup Fantasy možete pročitati klikom na ovaj link.

Svoj tim kreirajte ovde.

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan