Fantasy Premier League GW28 – Differentials

Alex
15 ožujka, 2023
1462 Views
Fantasy Premier League GW28 - Differentials

Iako još uvek nije završena 27. runda potrebno je na vreme početi sa sastavljenjem tima za narednu, GW28. Ovo kolo biće “prazno”, odnosno šest timova zbog FA Kupa neće igrati svoje mečeve predstojećeg vikenda.

Brighton, Fulham, Liverpool, Manchester City, Manchester United i West Ham nemaju premijerligaških obaveza u GW28, tako da će mnogi FPL menadžeri ući u ovu rundu sa nekompletnim timom. Izuzetak su oni koji su aktivirali Wildcard u skorije vreme, pa su svoju taktiku prilagađovali i 28. kolu.

Sve u svemu, u ovakvim vikendima obično iskoče u prvi plan neki igrači iz senke, odnosno oni koji su zastupljeni u malom broju FPL timova. Stoga differentiali mogu biti posebno važni u kolu pred nama.

Kai Havertz (7.5m) vs Everton (H), 4.3% TSB

Fudbaleri Chelseaja su napokon vezali dve pobede. Savladali su Leeds 1-0 i Leicester 3-1, a jedan pogodak u ta dva trijumfa postigao je Kai Havertz (7.5m). Nemački reprezentativac se ustalio u prvoj postavi kod Grahama Pottera i to na poziciji centralnog napadača.

Nemac je na spomenute dve utakmice bio najopasniji po gol protivika. Uputio je šest udaraca, najviše od svih igrača Chelesaja, a dva puta se našao u stopostotnim šansama, od kojih je jednu konvertovao u gol.

https://twitter.com/TheBlueDodger/status/1635031825172275201

Između dve prvenstvene utakmice, Plavci su eliminisali Dortmund u osmini finala Lige šampiona, a upravo je Havertz postigao gol iz penala vredan prolaska među osam najboljih. Time je zvanično potvrđeno da je on prva opcija za jedanaesterce kod Grahama Pottera.

Alexander Isak (6.6m) vs Nottingham Forest (A), 1.6% TSB

Newcastle je prekinuo seriju poraza u svim takmičenja u prošlom kolu. Oni su savladali Wolvese 2-1 i to je bio njihov prvi trijumf nakon pet mečeva. Ovom trijumfu je kumovao i Alexander Isak (6.6m), koji je postigao prvi gol. Mladi Šveđanin je na taj način iskoristio povrenje trenera Eddiea Howea, koji ga je uvrstio u startnu postavu ispred Calluma Wilsona.

Verujemo da će švedski napadač ponovo dobiti šansu u startnih 11. U dobrom je ritmu u poslednje vreme i redovno ulazi u šanse. Na prethodne dve utakmice je uputio šest udaraca ka golu rivala. Prema ovom statističkom parametru, najopasniji je igrač Svraka u tom periodu.

Alex Moreno (4.4m) vs Bournemouth (H), 0.2% TSB

Igrači Aston Ville nisu poraženi na prethodne tri utakmice i u poslednjih 270 minuta primili su samo jedan gol. Sačuvali su mrežu protiv Evertona 2-0 i Crystal Palacea 1-0, dok su remizirali sa West Hamom u poslednjem kolu 1-1.

S obzirom da će naspram sebe u ovom kolu imati slabašni Bournemouth, defanzivci Villansi bi mogli biti dobre FPL akvizicije predstojećeg vikenda. Uz to, oni u 29. kolu igraju dve utakmice.

Naš pik je Alex Moreno (4.4m), levi bek koji je u prethodne dve utakmice dobio prednost u odnosu na Lucasa Dignea. Šansu je iskoristio više nego dobro – upisao je asistenciju za jedini gol protiv West Hama. Kolo pre toga, doneo je clean sheet, tako da je zbirno doneo 13 FPL bodova u poslednje dve utakmice.

Uz to, reč je o ofanzivnom beku, koji aktivno učestvuje u napadima Aston Ville. Kreirao je četiri šanse u spomenuta dva meča, što je najviše od svih igrača ekipe sa Villa Parka.

Pre ovog teksta, detaljno smo u zasebnom članku obradili koliko ima duplih i praznih kola do kraja, tako da je naša topla preporuka da ga pročitate.

Sve naše FPL tekstove možete pročitati klikom na ovaj link.

Uz to, redovno objavljujemo najvažnije FPL aktuelnosti na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je jako korisno da nas zapratite.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.