Fantasy Premier League GW28 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
17 ožujka, 2023
1388 Views
Fantasy Premier League GW8

Ogroman broj pitanja nam je stigao pred “prazno” 28. kola koje spada u grupu onih koje zadaje glavobolje FPL menadžerima, pogotovo onima koji nisu iskoristili WildCard u 26/27. kolu.

Najveće dileme su verovatno da li “paliti” free hit, koga za kapitena i šta raditi sa igračem koji je doneo ubedljivo najviše poena od svih igrača u ligi ove sezone…

Šta raditi sa Haalandom?

Svi koji izbacuju Haalanda pred ovo kolo, moraju da budu svesni da to sa sobom nosi rizik. Liverpool je dozvolio najviše velikih šansi na strani ove sezone, a Haaland ulazi u baš takve: het-trik teritorija.

No, postoji i dosta rezona da se Norvežanin sada izbaci, i vrati nakon “duplog” 29. kola Najbolje zamene su Havertz ili Watkins. Naravno, razlog zašto menadžeri gledaju u pravcu ova dva igrača je (pored dobre forme) taj što imaju meč u 28. kolu, a zatim i “duplo” 29. Ali, koga između njih dvojice? To nas dovodi do sledećeg pitanja

Havertz ili Watkins?

Odluka je teška, a mi smo mišljenja da kod obojice postoji dobar potencijal za poenima u narednim utakmicama. 

Havertz vs Watkins 

Nakon Svetskog prvenstva (po utakmici)

  • xGI: 0.5 v 0.5
  • Dodiri u šesnaestercu: 5.1 v 4.7
  • Šutevi iz šesnaesterca: 1.8 v 2.3
  • Velike šanse: 0.8 v 0.9
https://twitter.com/FFScout/status/1636313988509081603?s=20

I statistika je veoma blizu. Blaga prednost Havertzu zbog toga što je projektovan na više poena u ovoj rundi, a ima i 3 meča kod kuće u naredna dva kola (četiri u narednih pet), dok Watkins gostuje oba puta u 29. Rundi.

Napomena: kada je minutaža u pitanju, Watkins je sigurniji.

Koga za kapitena?

Odluka se svodi na nekoliko opcija, a najuži (i najbezbedniji) izbor sveo se na vezistu Arsenala i Kanea (11.7m). Detaljnije smo o ovim, ali i nekim drugim opcijama pisali u našem članku o kapitenima.

Watkins ili Havertz su takođe interesantne opcije, no mišljenja smo da gorepoemunete opcije imaju “veći plafon”.

Najbolji Free Hit tim?

Evo jednog jakog Free hit tima (3-4-3):

Kepa – Trippier, Chilwell, Zinchenko – Saka, Martinelli, Maddison, Son – Havertz, Watkins, Kane 

Free hit ili 8 igrača?

U mnogome zavisi od toga koji su tih 8 igrača. Ako recimo među njima spadaju vezisti Arsenala, Kane i Havertz/Watkins uz nekoliko solidnih defanzivnih opcija, onda je bolje sačuvati Free Hit za kasnije. No, ukoliko to nije slučaj, onda “palite”. 

Detaljnije smo o “duplim” i “praznim” kolima do kraja sezone, uz osvrtanje i na korišćenje čipova, pisali ovde.

Da duplirati odbrane Newcastle-a ili Chelsea-ja?

Većima timova ima jednog defanzivca Svraka (Trippier), a verovatno i drugog (Botman/Schar), a razlog je odličan meč u ovom kolu, pa onda “duplo” i onda još jedno “duplo” do kraja sezone. Sve u svemu, dvojica iz redova Newcastlea u defanzivnoj liniji mogu da budu “hold” do kraja kampanje.

https://twitter.com/FPLGOAT7/status/1636359696608280576?s=20

Sa druge strane, Chelsea je sabrao redove i nismo protiv da su eventualno uz Kepu dovede i Chilwell, ukoliko vam struktura tima to dozvoljava. Više o levom beku Plavaca pisaćemo u nastavku teksta.

Ko su najbolji differentiali za 28. Kolo?

U našem članku ranije ove sedmice izdvojili smo Havertza (7.5m), Isaaka (6.6m) i Morena (4.4m), a detaljnije o njima možeš pročitati klikom na link ovde

Vredi li dovesti Chilwella?

Postoji nekoliko ozbiljnih rezona za dovođenje levog beka Chelsea-ja, a neki od njih su (osim onih očiglednih da ima meč u 28. i “duplo” 29. kolo): učestvovao je u 4 od poslednjih 6 golova Plavaca, a i na prekidima je. Četiri od narednih pet utakmica će igrati kod kuće i jedno što brine kad je Ben u pitanju je minutaža usled utakmica u Ligi šampiona.

Sve naše FPL tekstove možete pronaći na jednom mestu ovde.

Trudimo se da sve najvažnije vesti objavimo i na našem Facebook i Instagram profilu, tako da vam je topla preporuka da nas zapratite, ukoliko već niste.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan