AEK vs. Promitheas: Tipovi, savjeti i kvote – 23.05.2022.

Dusan
22 svibnja, 2022
536 Views
AEK B.C. vs Promitheas Partas

Počinje jedan od najludjih Playoff serijala u Evropi, naravno, riječ je o Grčkom Playoffu, a otvaraju ga četvrta i peta ekipa regularnog dijela sezone. Domaći AEK dočekuje Promitheas Partas.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

AEK 

AEK je regularni dio sezone dočekao na četvrtom mjestu, pa u ovaj Playoff ulazi sa prednosti domaćeg terena, što može biti veoma važan faktor u ovom duelu. Posebno imajući u vidi kakvu atmosferu prave navijači AEK-a.

AEK je ove sezone ima skor 13 pobjeda i 11 poraza, dok je na svom terenu ima skor 9-3. Jedna je od najboljih domaćinskih ekipa. Za AEK nastupaju veoma iskusni i prekaljeni igrači, koji su godinama igrali veoma bitnu ulogu u Evropskoj košarci.

Sa klupe ih predvodi Španac, Curo Seggura koji je ovoj ekipi iz Atine ugradio „španski“ stil igre, sa mnogo trčanja, šuteva i igre u tranziciji. Kao jedan od glavnih igrača i koji ima „ključeve“ od svlačionice je bivši igrač Crvene zvezde Quinno Colom.

Colom igra u strašnoj formi, zadnjih 5 utakmica je redovno ubacivao preko 20+ poena, Primiteasu je ubacio 25, a Iraklisu 34 poena. Sjajni nastupi Coloma omogućili su i visokim igračima Mavroeidisu i Kouzeloglou da doprinesu napadački igri AEK-a.

Za AEK se poslije povrede vratio i bivši najbolji strijelac Evrope Keith Langford, i njegova napadačka uloga u ovom duelu bi mogla biti od velikog značaja. Posebno sa aspekta, sigurnosti na lopti, prenosu i nekim šutevima kada se utakmica lomi. Pored Coloma i Langforda, bekovsku liniju čine Flionis, iskunsi Rautins, te još jedan bivši igrač Partizna Brian Angola.

Promitheas Partas

Promitheas je u zadnje vrijeme u jako lošoj formi. Naime, u zadnjih 8 utakmice Grčke A1 lige izgubili su čak 7 puta. I u najmanju ruku nisu izgledali dobro ni u jednom od tih mečeva.

Najviše problema Promitheas ima ispod koša, gdje centri Dario Hunt i mladi Tanoulis prije svega defanzivno ne mogu osigurati reket. Promitheas je završio na poslednjem mjestu Grupe B, Eurocupa.

U zadnjem meču, Cedevita Olimpija im je očitala ozbiljnu lekciju na njivom terenu. Najveći pokretač igre Promitheasa je pojačanje koje je zbog novonastale situacije došao iz Zenita, a riječ je o Conneru Frankampu, koji zajedno sa svojim sunarodnjakom Trevisom Simpsonom predvodi bekovsku liniju Promitheasa.

Za Promitheas nastupa i igrač iz Srbije, bivši igrač Partizana Mihajlo Andrić, čija uloga baš i nije najbolje definisana.

Najveći problem Promitheasa je svakako odbrana, primaju mnogo poena, gotovo svaku utakmicu preko 80+. A poznato je da utakmice u Playoffu baš dobija odbrana i čvrstina. A to Promitheas ove sezone i nema.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Ove sezone AEK i Promitheas su se sastajali tri puta. Promitheas je pobjedio na početku sezone pobjedivši u KUP utakmici, dok je u regularnom dijelu sezone AEK bio uspješniji i pobjedio oba puta sa četiri poena razlike. Zadnji meč je odigran 17.04,AEK je pobjedio 85:89 u gostima, najefikasniji igrač kod AEK je bio Colom sa 25p/5s/7a, dok je Promitheas predvodio Frankamp sa 24p.

Očekivani sastavi

Pod znakom pitanja za ovaj meč su dva iskusna igrača za AEK riječ je o Nikosu Pappasu, dok je za ovaj meč u redovima Promitheasa upitan Dimitrios Agravanis.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 23.05.2022 19:00 CET
Tip: Pobjeda AEK.
Kvota: 1.60
Kladionica: Mozzart

Kada uzmemo u obzir u kakvoj formi je u poslednje vrijeme Promitheas, i da AEK igra pred domaćim navijačima i forma Coloma, nam daje zapravo da vam predložimo da se kladite na pobjedu AEK-a.

Trenutno sportska kladionica mozzartbet ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do 30000 RSD u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Mozzart Bet Kladionica

4.8/5
  • Stranica prilagođena korisnicima
  • Solidna pokrivenost sportova i marketa
  • Dostupan i online casino
  • Legalna i licencirana kompanija
  • Mobilna aplikacija za Android i iOS korisnike
  • Niže kvote nego evropska konkurencija
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • Mali broj depozitnih metoda
Točak sreće do 100.000 RSD Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan