Alba Berlin vs. Bayern Munchen: Tipovi, savjeti i kvote – 10.06.2022.

Dusan
9 lipnja, 2022
401 Views
Alba Berlin vs Bayern Munchen

Počinje finale njemačkog prvenstva a sastaju se dvije evroligaške ekipe. Berlinska Alba koja regularni dio prvenstva završila kao prvoplasirana, dočekuje Minhenski Bayern.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Alba Berlin

Alba je ove sezone završila saradnju sa dugogodišnjim trenerom Aito Garciom Renesesom, koji je podigao Albu na veći nivo. Kao zamjena je dosao Israel Gonzalez, koji je nastavio dobro utabanom stazom koju je napravio Aito.

Takodje i dugogodišnji „glavni“ organizator i najbolji igrač Payton Siva je napustio klub, pa su mnogi bili skeptici, kako će izgledati Alba. Ali Alba izgleda možda i bolje nego lani. Dinamični duo na bekovskim pozicijama Lo i Smith igra sjajno.

Odlično se razumiju. Alba je inače atipična ekipa, koja uvjek pronadje igrače ispod radara. Tako i ove godine „isplivao“ je Oscar Da Silva koji je već ugovorio sve sa Barcelonom za sledeću sezonu.

Ekipa Albe je koncepirana tako da mnogo šutiraju za tri i da imaju kreatora sa „visokih“ pozicija. To im omogućava Luke Sikma, koji je već par godina najbolji „visoki“ razigravač. Čitava ekipa Albe može da raširi protivnika. Posebno visoki igrači koji imaju domet sa tri.

Odbrana Albe je veoma pokretna. Imaju mogućnost da „switchaju“ u odbrani. Veliki „size“ im omogućava razne prilagodbe i da odgovore veoma jako defanzivno i najboljim napadačkim ekipama.

Ono što Albu posebno krasi je ritam, koji je veoma brz. I kada protivnika ubace u taj ritam, sve ekipe se nadju u problemu.

Bayern Munchen

Ekipa Bayerna je imala mnogo teži posao u polufinalu od Albe. U pet utakmica su pobjedili Bonn, koji se pokazao kao tvrd orah. Ekipa Andree Trinchieria je regularni dio prvenstva završila na trećem mjestu, pa su i u polufinalu i finalu ostali bez prednosti domaćeg terena.

Bayern je ostao bez dva veoma bitna igrača, najboljeg strijelca Hillarda i Waldena. Veliku ulogu na sebe je preuzeo Ognjen Jaramaz u tandemu sa Weiler-Babbom. Ali definitivno motor ekipe u oba pravca je Vladimir Lučić, koji je odličan u defanzivnom pravcu, ali i u napadu preuzima odgovornost i pogadja veoma bitne šuteve.

Sve ekipe koje vodi Andrea Trinchieri, koncepirane sa mnogo pick igre, i napdada koji završavaju visoki igrači. Ove sezone Bayern ima mnogo mišića pod reketom, u oba smijera. Odličan posao radi duo Hunter i Rubit.

Ono što će biti veoma bitan faktor u ovoj seriji, biće razlika u odmoru koju je imala ekipa Albe u odnosu na Bayern. Da li će Bayern naći dodatnu energiju i iznenaditi Albu?

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

10.05. 22. – Bayern vs Alba : 78:83 / Obst 15p, Smith 24p

28.01.22. – Bayern vs Alba: 62:56 /  Lučić 19p, Lo 13p

12.12.21 – Alba vs Bayern: 73:80 / Lo 17p, Weiler-Babb 18p

28.10.21 – Alba vs Bayern: 69:82  / Lo 23p, Hilliard 23p.

Bayern ove sezone je uspješniji, i posebno je motivisan protiv ekipe Albe. Vidjećemo da li će tako biti slučaj i u ovoj seriji.

Očekivani sastavi

Alba nema problema sa povredama, dok je Bayern bez tri veoma bitna igrača, Hilliarda, Waldena i Žan Mark Šiška.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 10.06.22 20:30h
Tip: Bayern +6.5
Kvota: 1.668
Kladionica: 22bet

Alba je favorit u ovom prvom meču. Imali su više dana za odmor, skauting i regeneraciju. Ali Bayern je ekipa koja može da odgovori defanzivno svakoj ekipi. Iako igraju pred gostujućim navijačima, Bayern mora i može naći potrebnu energiju da isparira Berlinskoj Albi.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

 

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan