Aris vs. Panathinaikos: Tipovi, savjeti i kvote. 24.05.2022.

Dusan
23 svibnja, 2022
721 Views
Aris B.C vs Panathinaikos B.C

Aris i Pao su otvorili Grčki Playoff u Atini, a u utakmici broj 1, Pao je pokazao da se nalazi u strašnoj formi, i sa 30 razlike pobjedio goste iz Soluna. Utakmica broj 2 je pred nama, a Aris je poznat kao ekipa koja igra mnogo bolje u svojoj dvorani nego što je to slučaj kada su gosti.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Aris

Ekipa iz Soluna je zauzela 7 mjesto na kraju regularnog dijela Grčkog prvenstva. Za Aris kažu klasična domaćinska ekipa, što govore i rezultati u ovoj sezoni. Naime Aris je ekipa koja je imala najgori omjer u gostima, dvije pobjede kao i prežaljeni Iraklis.

Dok na svom terenu to izgleda mnogo bolje. Od 11 pobjeda koliko su skupili u ligi na svom parketu su imali čak 9. Aris je skup mladih Grčkih igrača koje predvodi Stelios Poulianitis i Omiros Netzipoglou, koji su pomognuti Američkim igračima koji imaju glavnu ulogu i oni su nosioci igre, prije svega mislimo na Kelly-a, Juistona, Locketa i Cowana Jr-a.

Aris je malo undesize ekipa, nemaju izrazite centre, ali Kelly i Juiston solidon grade koš i omoguće svojim bekovima lake skokove. Nisu ni šuterska ekipa, ispaljuju oko 20 trojki u prosjeku sa uspjesnosti od nekih 30%.

Može i bolje. Kao i većina Amerikanaca koji dodju u Evropu sa koledza ili nekih manjih liga, loše se snalaze na defanzivni pritisak i nemaju veliku odgovornost ka igri.

 

Panathinaikos B.C.

Pao je u sezonu krenuo jako loše, sa porazom baš od Arisa u Solunu, i teškim porazima u Evroligi. Crvena Zvezda ih je dva puta u veoma kratkom roku razbila sa skoro 30 poena razlike. Još na to su se dodale i povrede glavnih igrača prije svega Nedovića, pa je to otvaranje sezone nekako i očekivano.

Trener ekipe Priftis  koji je selektovao ekipu sredinom aprila je dobio otkaz, a ekipu je preuzeo Vovoras  i ekipa je prodisala. Pod njegovim vodstvom Pao nema poraza.

Pošto Stefan Jović se muči sa povredama i završio je sezonu doveli su kapitalno pojačanje Peytona Sivu, jednog od najboljih kreatora u Evropi, koji je dugo godina bio nosioc igre Albe iz Berlina. Pored Sive, glavna vedeta igre Pao-a je Nemanja Nedović koji je najbolji strijelac ekipe, zajedno sa Darylom Maconom.

I pod košem Pao je dosta čvrst. Tu svakako mislimo na Papagiannisa koji svojom visinom dominira u reketu, a pomoć ima u vidu Evansa i Okara Whitea. Pao je dosta ubrzao svoju igru od kada je došao Vovoras, i lopta bolje „kruži“ u napadu.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Pao i Aris su ove sezone odigrali tri duela, i Pao ima dvije pobjede, dok je Aris slavio na otvaranju sezone. Utakmica broj jedan je završena jako ubjedljivo pobjedom Panathinaikosa. Vjerujemo da će isti recept koristiti i u Solunu.

Agresivna odbrana na bekove, protok lopte i dosta otvorenih šuteva. U prvom meču za Pao najefikasniji je bio Papapetrou 19p. White 16p Nedović 15p, dok je za ekipu Arisa najviše ubacio James Kelly 19p.

Očekivani sastavi

Kao što je već rečeno za Pao već dugo ne nastupa Stefan Jović, dok za Aris svi igrači bi trebali biti na raspolaganju.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 24.05.2022 18:30
Tip: Pobjeda Panathinaikosa sa hendikepom 8.5
Kvota: 1.50
Kladionica: Mozzart

Iako Aris dobro igra kući, i da je težak zalogaj za mnoge, vjerujemo da će PAO i ovaj meč dobiti lagano. Stislski je ekipa koja nikako ne odgovara Arisu. Utakmica broj jedan i dominacija PAO-a, nam daje zapravo da vam predložimo ovaj hendikep.

Trenutno sportska kladionica mozzartbet ima fantastičnu ponudu BONUSA DOBRODOŠLICE za nove korisnike, gde svaki čitalac portala Sportske-kladionice.com ima mogućnost dobijanja do 30000 RSD u besplatnim opkladama, odmah nakon registracije i prvog depozita!

Mozzart Bet Kladionica

4.8/5
  • Stranica prilagođena korisnicima
  • Solidna pokrivenost sportova i marketa
  • Dostupan i online casino
  • Legalna i licencirana kompanija
  • Mobilna aplikacija za Android i iOS korisnike
  • Niže kvote nego evropska konkurencija
  • Nepostojanje marketa Azijskog hendikepa
  • Mali broj depozitnih metoda
Točak sreće do 100.000 RSD Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan