Atalanta vs Sampdoria: Tipovi, savjeti i kvote – 28.02.2022.

Dusan
28 veljače, 2022
503 Views
Atalanta - Sampdoria

Volite poslušati kvalitetan savjet za klađenje? U moru portala i tipsterskih servisa došli ste na pravo mjesto. Portal sportske-kladionice.com ne samo da ima najbolje eksperte u regionu već dugi godina, već su svi tipovi na našem portalu potpuno besplatni.

Svaki dan naši tipsteri koji su specijalizirani za razne lige i sportove ostavljaju svoje prognoze utakmica od kojih najbolja spada u kategoriju Tip Dana a ukoliko želite ekstra profit ne propustite pogledati naš Tiket Dana.

Prognoza utakmice Serie A između Atalante i Sampdorie. Domaći traže pobjedu da se približe Juventusu i četvrtoj poziciji a gosti bodove koji su im od izuzetnog značaja za ostanak.

Atalanta

Ekipa Atalante je već nekoliko sezona po kvalitetu ali i rezultatima u samom vrhu Serie A. Osim toga iza sebe imaju nekoliko sjajnih rezultata u Ligi Prvaka. Kada je riječ o ovoj sezoni trenutno su petoplasirana ekipa Serie A uz šest bodova manje ali i dvije utakmice manje u odnosu na četvrtoplasirani Juventus i plasman u Ligu Prvaka što je svakako cilj za ovu sezonu.

U Ligi Prvaka su bili smješteni sa Manchester Unitedom, Villarealom i Young Boysom te su u posljednjem kolu na domaćem terenu igrali direktan okršaj za osminu finala sa Villarealom u kojem su izgubili sa 3-2 te su se na kraju morali zadovoljiti učešćem u Europa Ligi.

U Europa Ligi je Atalanta odigrala sjajan dvomeč sa Olympiakosom. U prvom meču su ih savladali sa 2-1 a u drugom sa 3-0 te su na kraju popirlično uvjerljivo sa ukupnim rezultatom 5-1 prošli u osminu finala ovog takmičenja. U domaćem šampionatu u posljednje vrijeme ne igraju najbolje ali nakon sjajnih partija protiv Olympiakosa očekuje se da izađu iz nešto lošijeg niza rezultata.

Jasno je da imaju sjajnu napadačku zonu, jednu od najboljih u Italiji, što smo mogli vidjeti i u utakmicama Lige Prvaka i u domaćem šampionatu kao i u susretima sa Olympiakosom. U domaćem šampionatu su u 25 utakmica postigli 46 pogodaka a u Ligi Prvaka su u šest odigranih susreta grupne faze postigli 12 pogodaka te postižu više od dva pogotka u prosjeku po utakmici.

Sampdoria

Sa druge strane ekipa Sampdorie je u ovoj sezoni uključena u borbu za ostanak u društvu najboljih u domaćem šampionatu. Trenutno su tek 15-toplasirana ekipa lige sa 26 osvojenih bodova iz isto toliko utakmica te su na svega četiri boda više u odnosu na ekipe iz opasne zone.

Sampdoria je u posljednje vrijeme u nešto boljoj formi te su u posljednje dvije domaće utakmice uspjeli savladati Empoli i Sassuolo te se na taj način malo odvojiti od ekipa iz opasne zone.

Ipak, jedna su od najlošijih gostujućih ekipa, imaju tri vezana poraza na gostujućem terenu a osim toga imaju ogromne probleme sa igrama posljednje linije. Sampdoria je u dosadašnjih 26 utakmica primila čak 42 pogotka i jasno je da protiv sjajne napadačke zone Atalante neće moći sačuvati svoju mrežu.

Prijedlog za klađenje

U ovom meču ćemo gledati mnoštvo dominaciju Atalante i utakmicu u kojoj će domaći napraviti pregršt gol šansi i vjerovatno postići nekoliko pogodaka. U prvom susretu ovih ekipa ove sezone Atalanta je slavila sa 3-1 a s obzirom da noćas igraju doma za očekivati je još veću dominaciju.

Naš tip za ovaj meč je pobjeda Atalante uz azijski hednikep (-1) što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.74. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Atalanta (-1)

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan