Barcelona vs. Real Madrid: Tipovi, savjeti i kvote – 13.06.2022.

Dusan
12 lipnja, 2022
590 Views
Barcelona vs. Real Madrid

Tri sedmice nakon što je Real Madrid šokirao Barcelonu u polufinalu Eurolige, ove dvije ekipe će se ponovo sastati u finalu Endesa lige.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Barcelona

Barcelona je u utakmici broj četiri protiv Joventuta odigrala najslabije poluvrijeme u čitavoj sezoni, ali i pored toga su uspjeli napraviti preokret u drugom poluvremenu i pobijediti. Barcelona je u prvom poluvremenu postigla samo 19 poena.

Nikola Mirotić i Cory Higgins su jedina dva igrača koja su odigrala na potrebnom nivou obje utakmice u Badaloni, dok je ostatak tima uglavnom izgledao nezainteresovano u napadu. Dobra stvar za Barcelonu je dosta bolja odbrana u utakmici broj četiri u odnosu na prethodne susrete i to je nešto što će veseliti glavnog trenera Šarunasa Jasikevičiusa.

Barcelona nije ostvarila svoj primarni cilj za ovu sezonu, a on je bio osvajanje Eurolige. U polufinalu, ova ekipa je izgubila od Real Madrida i sada će imati priliku da im se osvete.

Barcelona je u okršajima protiv Los Blancosa bila dosta nadmoćnija kroz čitavu sezonu, ali su podbacili u najvažnijem meču. Osvajanje titule neće mnogo popraviti utisak, ali eventualni poraz od Real Madrida u finalu Endesa lige bi bio ogroman udarac.

Real Madrid

Real Madrid je u polufinalu Endesa lige eliminirao Baskoniju bez poraza u tri odigrane utakmice, ali pravi šok je doživljen dan nakon pobjede u utakmici broj dva. Trener Pablo Laso je primljen u bolnicu zbog srčanog udara i srećom njegovo stanje je stabilno, ali neće voditi ekipu sa klupe u ovoj seriji.

Real Madrid je u doigravanju do sada pobijedio svih pet utakmica (dvije protiv Manrese i tri protiv Baskonije) i u zadnjih 16 mečeva imaju skor 15-1. Jedini poraz u zadnja dva mjeseca Real Madrid je doživio u finalu Eurolige od Anadolu Efesa.

Ove sezone, ovaj klub je osvojio Superkup Španjolske, dok su u finalu Copa del Rey izgubili od Barcelone. S obzirom da ni oni, a ni Katalonci nisu osvojili Euroligu, uspješniju sezonu će imati onaj klub koji osvoji Endesa ligu i motiva neće nedostajati.

Real je protiv Baskonije odlično šutirao za tri poena, dok je Walter Tavares bio nezaustavljiv u reketu. Za pobijediti Barcelonu u Blaugrani, šut će morati da bude na vrhunskom nivou.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Sedam puta su ovi klubovi igrali međusobno ove sezone, a Barcelona vodi 5-2. Tri puta su se sastali u eliminacionim utakmicama, te je tu pobijedio Real Madrid u dva navrata. Jednom je to bio slučaj u finalu Superkuopa Španjolske, a drugi put u polufinalu Eurolige. Barcelona je bila bolja u finalu Copa del Rey, a ostvarili su još ukupno četiri pobjede u regularnom dijelu sezone u Endesa ligi i Eurolige kombinovano.

Očekivani sastavi

Svi igrači su na raspolaganju Barceloni, dok Nigel Williams-Goss i Carlos Alocen neće igrati za Real Madrid zbog ozljede. Sergio Llull i Alberto Abalde nisu igrali u utakmici broj tri protiv Baskonije, ali obojica bi trebala biti u sastavu na startu finalne serije Endesa lige.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 13.06.2022 21:00 CET
Tip: Barcelona -4
Kvota: 1.74
Kladionica: 22Bet

Dva su ključna razloga za ovaj tip. Pod jedan, Barcelona želi da se osveti za poraz u polufinalu Eurolige i učiniće sve što mogu da razbiju Real Madrid. Drugi razlog je izostanak Pabla Lasa. U ovakvoj seriji je iskustvo trenera od velikog značaja, a Real Madrid će predvoditi njegov prvi asistent Jesus Mateo.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan