Fantasy Premier League GW10: Saka, Salah, Son, Wildcard i ostale dileme

Alex
26 listopada, 2023
1028 Views
FPL Manchester City

Ulazimo u drugu četvrtinu ovosezonskog izdanja Fantasy Premier League. Deseto kolo startuje već u petak, pa smo se potrudili da otklonimo najveće dileme naših čitalaca i pratilaca na društvenim mrežama.

Arsenal ima odličan raspored u ovom kolu. Stoga je mnogo pitanja stiglo za Saku. Većina favorita u ovom kolu ima povoljan raspored, pa su FPL menadžeri u dilemi koga izbeći, a koga selektirati. Takođe, izneli smo svoj stav o aktivaciji Wildcarda i koje timove uvrstiti u “resetovane” timove. Krenimo redom…

Da li vratiti Saku?

Pred Arsenalom je odličan meč u ovoj rundi. Sheffield United je jedan od najslabijih timova ove sezone i Tobdžije bi mogle da zatrpaju njihovu mrežu. Stoga je Bukayo Saka odlična FPL opcija u ovom kolu, a i u periodu pred nama.

Da li izbaciti Haalanda i Bruna za Salaha i Solankea?

Ovo je možda kratkoročno dobra opcija jer Salah i Solanke imaju bolje mečeve u GW10. Dugoročno nije preporučljivo ići bez Haalanda.

Da li prodati Haalanda za Sona?

Jako je rizično ići bez Haalanda iako je Son u odličnoj formi. Najbolja solucija je da u timu budu i Haaland i Son jer su najopasnije opcije u svojim timovima. Tottenham i Manchester City su pretendenti za najviši plasman i igraju ekstremno ofanzivno u svakoj utakmici.

Gabriel Jesus – dobra opcija ili ne?

Gabriel Jesus je zaradio povredu u meču Lige šampiona protiv Seville. Zatražio je izmenu od trenera Artete, što nikada nije dobar znak. Mišljenja smo da bi trebalo sačekati još malo sa njihovim dovođenjem.

Watkins za kapitena?

Aston Villa i Olie Watkins su u odličnoj formi i igraju sjajno iz nedelje u nedelju. Stoga je najopasniji igrač ekipe sa Villa Parka definitivno legitimna opcija za kapitensku traku u ovom kolu. Ali, ta odluka nosi rizik jer će se verovatno najveći broj FPL menadžera odlučiti za Salaha.

Da li izbaciti Haalanda i Neta za Salaha i Jesusa?

Ne. Kao što smo ranije naveli, Jesus ima problema sa povredom, tako da nije poželjno raditi ove transfere sada. Uz to, Neto je u sjajnoj formi, a Haaland može da postigne gol protiv apsolutno svake ekipe.

Ko je najbolja opcija za kapitena?

U ovom kolu ima mnogo dobrih opcija za kapitensku traku. Mi smo izdvojili dve primarne i tri alternativne. Više o tome u našem tekstu o kapitenima.

Da li paliti WC za 5-6 ključnih igrača?

Ukoliko biste promenili 5-6 igrača onda je svakako aktivacija Wildcarda dobar potez. U narednom periodu nekoliko timova ima sjajan raspred i njihovi igrači nose veliki FPL potencijal. Ti timovi su Arsenal, Aston Villa, Brighton, Newcastle, Liverpool, West Ham.

Do početka GW10 (deadline je u petak u 19.30) obradićemo i naš tim kola. Prethodno smo objavili tekstove o najboljim differential i kapitenskom opcijama. Svi naši tekstovi su na ovom linku.

10 dana Free Bet Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.