Fantasy Premier League GW10 Tim Kola: Nebitan, a bitan transfer!

Alex
27 listopada, 2023
230 Views
Fantasy Premier League Tim Kola

Danas startuje 10. runda, tako da je ovo dan za konačne odluke. U narednim redovima predstavićemo vam naš Fantasy Premier League GW10 Tim Kola.

Prethodno kolo, GW9, bilo je najuspešnije za nas od starta sezone. Upisali smo 95 bodova i napravili veliki skok u generalnom plasmanu. Sa 1.925.037. mesta napredovali smo na 944.134. poziciju i po prvi put ove sezone smo u Top 1.000.000 FPL menadžera! Nadamo se da ćemo nastaviti sa progresom i u ovom kolu.

Najbolje kolo do sada – 95 poena

Devetorica od 11 startera su nam upisala bar jedan return. Jedini nisu doprineli Areola i Cash, ali dobro, ostali su to nadoknadili. Četvorica igrača su nam donela dvocifreni broj poena – Salah, Son, Watkins i Trippier. Kapiten Haaland je sakupio 16.

No, ne živi se od starih uspeha, tako da smo skovali strategiju za predstojeću rundu.

Fantasy Premier League GW10 Tim Kola: Golman

Iako je upisao samo jedan clean sheet u prethodnih sedam kola, Areola (4.2m) ostaje naš prvi čuvar mreže. West Ham u ovom kolu dočekuje Everton, tako da se nadamo da je došlo vreme da Čekićari ne prime gol.

Fantasy Premier League GW10 Tim Kola: Odbrana

S obzirom da smo se ponovo opredili za formaciju 4-4-2, naša defanzivna linija biće ista kao u prošlom kolu. Tu su Cash (5.1m), Pedro Porro (5.2m), Trippier (7m) i Burn (4.7m). Ne bismo bili iskreni ako ne bismo rekli da očekujemo return od sve četvorice.

Aston Villa igra kod kuće protiv Luton, dok Tottenham u gradskom derbiju gostuje Crystal Palaceu. I Villansi i Pevci su favoriti za trijumf u tim duelima. Pred Newcastleom je teško gostovanje Wolvesima, ali Svrake jako retko primaju golove ove sezone. Njihova mreža ostala je netaknuta u četiri od posledjih pet PL utakmica, tako mislimo da vredi rizikovati sa njihovom odbranom.

Fantasy Premier League GW10 Tim Kola: Sredina

Iako imamo dva besplatna transfera, potrošili smo samo jedan. Povređenog Hudsona-Odoia (4.9m) zamenio je Tomaš Souček (4.9m). Ovaj visoki Čeh je odličan pik za ovu cenu. Na dve od tri poslednje utakmice je postigao po gol i predstavlja veliku opasnost u skok igri. Perfektno se ubacuje iz drugog plana i može da naudi protivničkoj odbrani.

Ostala trojica su Salah (12.8m), Son (9.5m) i Maddison (8.1m). Ovaj trio je u izvrsnoj formi i ne želimo da ih menjamo. Iako u timu nemamo nijednog igrača Arsenala, verujemo da je naš vezni red dovoljno kvalitetan da isparira Tobdžijama po učinku u ovom kolu.

Rizikovaćemo i ostavićemo Pedra Neta (5.8m) za kog smatramo da se neće igrati protiv odbrane Newcastlea.

Napad

Napadački tandem činiće provereni golgeteri. Haaland (14m) i Watkins (8.3m) igraju prilično dobro i njihov FPL učinak je konstantan. Aston Villa dočekuje Luton, a u ovom kolu igraće se derbi Manchestera. Ubeđeni smo da će obojica postići bar po gol.

Koga za kapitena?

Naš kapiten u ovom kolu biće Mohamed Salah, čija je forma neverovatna. Upisao je pet golova i dve asistencije u poslednjih pet mečeva. U četiri navrata je imao dvocifreni broj FPL poena. Liverpool u ovom kolu dočekuje Nottingham Forest, pa će Egipćanin predvoditi naš Tim Kola.

Fantasy Premier League GW10 Tim Kola

Sve naše FPL tekstove možete pronaći klikom na ovaj LINK.

Author Alex

Ako bi morali da opišemo Acu u jednoj rečenici, to bi bilo - čovek koji ne zna za poraz. Jedan od najpotkovanijih košarkaških i teniskih poznavalaca u našoj ekipi, a takođe osoba koja piše odlične informativne članke. Slobodno vreme provodi u društvu prijatelja i svog omiljenog pića - espresso kafe.