Intro

Fantasy Premier League GW36 – Tandem mladih, dobrih, a jeftinih igrača

anthony gordon

Ostalo je još manje od 20 dana do kraja premijerligaške sezone, što znači da nadmetanja u Fantasy Premier League ulaze u završnu fazu. Pred nama je runda u kojoj će čak 12 timova imati “duplo” kolo, a mi smo za GW36 pronašli tandem mladih, dobrih, a što je najvažnije jeftinih igrača.

Fokus najvećeg broja FPL menadžera biće, što je i logično, na igračima Liverpool-a i Manchester City-a, budući da se vodi žestoka borba za titulu. Ostatak tima popuniće neko iz timova koji konkurišu za treće i četvrto mesto, kao i onih koji se bore za opstanak.

Mi smo pronašli dvojac mladih igrača, u dobroj formi, a njihovi timovi će vrebati najveći mogući broj bodova do kraja sezone.

Anthony Gordon (4.6m) – 3.9% TSB

Anthony Gordon (4.6m), je bez bilo kakve dileme, jedan od najboljih igrača Everton-a u tekućoj takmičarskoj godini, a ovaj mladić je postao interesantna akvizicija za mnoge FPL menadžere.

Od dolaska Franka Lamparda na kormilo popularnih “Karamela” Gordon se ustalio u prvu postavu, a dominantan je u većini statističkih kategorija kada su ofanzivni igrači u pitanju. Tako se nalazi među dvojicom najboljih fudbalera kada su šutevi na gol, pokušaji iz šesnaesterca, dodiri u kaznenom prostoru, centaršutevi, očekivani golovi u pitanju.

Everton je ekipa koja u ovom “duplom” kolu ima najbolji raspored, iako gostuju Watford-u i Leicester-u. Oba protivnika nemaju preveliki rezultatski imperativ, dok “Karamelama” gori pod nogama, jer se nalaze u žestokoj borbi za opstanak.

Watford je naročito ranjiv po desnoj strani, gde Gordon deluje, a podaci napredne statistike govore da ovaj tim u čitavoj ligi su njihovi rivali upravo po ovoj strani stvorili najviše šansi za gol u čitavoj sezoni.

Zbog malog procenta timova koji imaju ovog mladog igrača (3.9% TSB), Gordon je veoma dobar diffrential za 36. kolo, pa je razloga mnogo za njegovo dovođenje.

Eddie Nketiah (5.5m) – 5.4% TSB

Jedan od igrača koji je obeležio poslednjih nekoliko kola je svakako talentovani napadač Arsenal-a Eddie Nketiah (5.5m), koji je dobrim partijama u potpunosti bacio u drugi plan Alexandera Lacazettea i zacementirao sebi mesto u startnoj postavi.

Na poslednje tri premijerligaške utakmice ovaj mladi fudbaler je imao učinak od 13 šuteva na gol, osam pokušaja iz šesnaesterca, a našao se i u dve stopostotne šanse. U londonskom derbiju protiv Chelesa-ja je postigao dva pogotka i zbirno doneo 13 FPL poena.

Arsenal u ovom kolu igra na domaćem terenu protiv Leeds-a, a zatim gostuje Tottenham-u u gradskom derbiju. Budući da “Tobdžije” jure četvrto mesto koje naredne godine vodi u Ligu šampiona, učinak mladog Nketiahe će biti od velikog značaja za konačan ishod u ovim duelima.

Ranije u toku sedmice smo vam pripremili i tradiocionalne tekstove o najboljim opcijama za kapitena u predstojećem kolu, a selektirali smo i trojicu differentiala za GW36.

U petak ćemo objaviti i idealni tim kola, a do tada zapratite naše Facebook i Instagram profile, kako biste na vreme saznali najnovije FPL zanimljivosti.

Relevant news