Fantasy Premier League GW4 – Dileme i vaša pitanja

Dusan
31 kolovoza, 2023
651 Views
fpl

Novo kolo Premijer lige počinje za nešto više od 24 sata, a mi ponovo dobijamo veliki broj poruka, te je jedino logično bilo da nastavimo sa našim tradicionalnim člankom u kojem odgovaramo na najčešća pitanja.

Šta raditi sa Rashfordom i Brunom? Estupinan na klupi? Koga za kapitena? Krenimo redom…

Prodati ili držati veznjake Manchester Uniteda?

Kada se pogleda statistika, Bruno Fernandes (8.5m) ima najveći xGI (3.1) od svih igrača u ligi nakon uvodna tri kola. Utakmica u petom kolu (Brighton H) nije toliko teška ofanzivno koliko se čini s obzirom da Galebovi dopuštaju veliki broj šansi. Ne menjati ga.

Rashford je takođe “hold” po našem mišljenju.

Akanji/Botman – Šta raditi?

Akanji je zbog lakše bolesti propustio prethodno kolo i niko sem Pepa ne zna da li će igrati u narednom. Menjali bismo ga, a najbolja zamena je Chilwell ili neko iz odbrane Brentforda. Što se Botmana tiče, zadržali bi ga, Newcastle sada ima “zeleniji” raspored, a nije skup (4.5m), te može u nekom kolu presedeti na klupi.

Da li prodati Joao Pedra za Wissu?

Da, potpuno podržavamo ovaj transfer. Pedro nije siguran starter, dok Pčele imaju odličan raspored, a Wissa će sigurno imati veliku minutažu u odsustvu Toney-ja.

Estupinan – na klupi ili u startnoj postavi?

Da, ostavili bismo Ekvadorca na klupi, ukoliko imate 3 defanzivca koji su sigurni starteri, a imaju nešto lakše protivnike “na papiru”. Ne vidimo “klin šit” Brightona protiv Svraka.

Koga za kapitena?

Ne postoji dilema u ovom kolu. Utakmica protiv Fulhama može da bude kao stvorena za Haalandov “haul”, a sa procentom vlasništva iznad 90% – da li se rizik isplati?

Detaljnije smo o kapitenima pisali u našem članku.

Najbolje zamene za Gabriela?

Najlogičnije su svakako Chilwel ili Trippier, ukoliko imate nešto novca u banci. Chelsea i Newcastle imaju odličan raspored, a njihovi ofanzivni bekovi će verovanto biti glavni izvori FPL poena u tom periodu. Udogie (4.6m) je jeftinija varijanta, izuzetno je ofanzivan i među top5 defanzivaca kada je broj dodira završnoj trećini u pitanju.

Detaljnije smo o Udogiu i još dva igrača sa niskim procentom vlasništva pisali u našem članku.

Vredi dovesti Gusta?

Više od 500,000 igrača već je dovelo Gusta (4.1m) pred početak četvrtog kola. Reece James će se vratiti na teren nakon reprezentativne pauze, i to predstavlja opasnost za Gusrovu minutažu. Mišljenja smo i da su Chilwel, Sterling i Jackson tri najbolje opcije iz redova Plavaca.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Author Dusan