Fantasy Premier League GW5 – Differentials

Dusan
12 rujna, 2023
1315 Views
Fantasy Premier League GW5

Reprezentativna pauza se završava u utorak veče, a to znači samo jedno – FPL menadžeri se sada ponovo mogu okrenuti razmišljanjima o petom kolu.

Dakle, sada je vreme da se fokusiramo na nove uzbudljive izbore i donesemo mudre odluke. Zato smo izabrali tri igrača koji bi mogli biti odlični diferencijali za naredno kolo u Fantasy Premier League-i.

Taiwo Awoniyi (6.6m) vs Burnley (H), 4.8%

Taiwo Awoniyi je prava zvezda u usponu i predstavlja odličan diferencijalni izbor za vaš FPL tim s obzirom da se nalazi u manje u 5% timova u vreme pisanja članka. Njegova sposobnost da bude talisman za svoj tim čini ga ključnim igračem, posebno u narednim gameweek-ovima koji uključuju atraktivne mečeve protiv Burnleyja i Lutona kod kuće.

Osim toga, Awoniyi je već pokazao svoju vrednost ove sezone sa zapaženim nastupima, uključujući učinak od 3 gola i jednom asistencijom od starta sezone. Štaviše, Taiwo još uvek nije „blenkovao“ i u sva 4 kola je obradovao svoje vlasnike.

Ukoliko tražite zamenu za Watkinsa, napadač Forresta može biti prva opcija. Ono što Awoniyi-ju dodatno podiže vrednost su njegovi saigrači koji su takođe u formi. Igrači kao što su Montiel, Tavares, Dominguez, Hudson Odoi i Elanga mogu samo dodatno povećati njegov potencijal za osvajanje poena

Lucas Digne (4.5m) vs Crystal Palace (H), 3.3% TSB

Levi bek Aston Ville uz još 4 igrača (Estupinan, Udogie, Gusto, Aurier) ima najviše asistencija (2) među defanzivcima u dosadašnjem delu sezone. Posebno je Digne imao solidnu statistiku (0.23 xGI) u prethodnom kolu protiv Liverpoola. Ukoliko vam ta brojka deluje nisko, Trent koji košta 8m je imao 0.24.

Sve u svemu, Digne može da bude vrlo interesantan diferencijal ukoliko tragate za jefinijim defanzivcem – nudi ogroman value za cenu od 4.5m. No, budite spremni da sa njima idete od „sjaja do očaja“, s obzirom da je neretko u prošlosti bio na 0-1 ili 10+ poena. Taj trend se otprilike nastavlja i ove (-1, 1, 5, 10 u prva četiri kola).

Iako smo ga pisali u prethodnom članku, Digne se i dalje nalazi u jako malom broju timova i može napraviti ogromnu razliku ukoliko dođe do poena.

Son Heung-min (9.0m) vs Sheffield United (H) vs 10.8% TSB

Neko od vas će se sigurno čuditi kako je Son završio u ovom članku, a radi se o igraču koga je dovelo preko 400,000 igrača pred peto kolo, u vreme pisanja teksta. No, činjenica je da je Son bio u potpunosti „ispod radara“ pre svog het-trika protiv Burnley-ja u četvrtom kolu i i dalje je differential. Samo pogledajte vaše mini-lige i videćete verovatno da ga većina vaših rivala nema u svom timu.

S obzirom na 3 gola, Korejac nije imao Bog zna kakvu statistiku protiv Burnley-ja (xGI je 1.12). Ipak, naredni protivnik teško da može biti bolji – ekipa Sheffielda osvojila je samo jedan bod nakon četiri kola i to u prethodnom protiv Evertona.

Očekujemo pobedu Spursa na ovoj utakmici, a njihov kapiten bi mogao biti jedan od glavnih aktera.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Author Dusan