Fantasy Premier Legue GW5 – Kapiteni

Dusan
13 rujna, 2023
1207 Views
fantasy premier league

Haalandov učinak u Premijer ligi naterao je sve FPL menadžere da manje razmišljaju o kapitenu nego ranije. No, i dalje se radi o najvažnijoj odluci koju svaki igrač treba da donese pred početak nove runde.

Ove sedmice se još jedan igrač nameće kao interesantna opcija u duelu protiv ekipe koja ima samo jedan osvojen bod nakon 4 kola…

Bukayo Saka (8.7m) vs Everton (A), 65.5% TSB

Ofanzivac Arsenala igra odlično od starta sezone i njegov xGI (očekivana uključenost u golove) od 3.76 je među najvećima među svim igračima u ligi. Štaviše, jedino su Mbuemo (4.96) i Haaland (4.72) ispred Engleza. Takođe, Bukayo ima najviše dodira u završnoj trećini terena među svim veznjacima (217), a kreirao je i 14 šansi.

Kada je FPL učinak u pitanju, Saka je samo jednom od početka sezone razočarao svoje vlasnike, u drugom kolu na gostovanju Crystal Palace-u.

Protivnik teško da može biti bolji, Tobdžije će odmeriti snage sa Evertonom, ekipom koja još uvek nijednom nije sačuvala mrežu, a njihov xGC (očekivani primljeni golovi) od 7.01 je među najgorima u ligi. Arsenal nije pobedio u Liverpulu od 2017. godine i deluje da je pravi trenutak da se ta serija prekine, te vidimo Saku kao jednog od glavnih aktera.

Erling Haaland (14.0m) vs West Ham (A), 92.0% TSB

Čak je i besmisleno govoriti o Haalandu kao opciji za kapitena, jer on to jeste u svakom kolu ko god da je protivnik. Sve se svodi na „osećaj“ i da li ste mišljenja da neka od opcija (Saka ili bilo ko drugi) može potencijalno da donese više poena od Norvežanina u narednom kolu.

No, procenat vlasništva je ono što najviše brine ukoliko zaobilazite Erlinga sa trakom – trenutno iznosi neverovatnih 92%. Svaki njegov gol ili asistencija će vrlo negativno uticati na vaš overall ranking i ukoliko niste po prirodi osoba koja previše rizikuje, onda je Haaland vaš čovek.

West Hem jeste teži protivnik za City, bar „na papiru“, ali kada pogledamo xGC, njihov je 6.8 od početka sezone, na istom je nivou kao i Evertonov.

Da li postoji neko treći?

Ukoliko već zaostajete u mini-ligama i tragate za differential kapitenom, Son (9.1m) je dobra alternativa. Nakon het-trika dočekuje najslabiju ekipu kod kuće (Sheffield United). Detaljnije smo o Korejcu pisali u našem prethodnom članku.

Vredan pomena je još i njegov kolega iz tima Maddison (7.8m) koji je zbirno doneo i 1 poen više od Sona u prva 4 kola, no Korejac je ipak esklpozivniji i ima „veći plafon“.

Ukoliko želite da prvi saznate najvažnije vesti iz FPL sveta, zapratite našu Facebook i Instagram stranicu.

Sve naše tekstove možete pronaći na ovom linku.

Author Dusan