Kako se kladiti na konjske utrke? – Vodič za početnike

Dusan
18 ožujka, 2022
1557 Views
Konjeske utrke

Sportsko klađenje je širok i kompleksan pojam, koji obuhvata pregršt sportova i disciplina, a ponuda je svakoga dana sve obimnija i sadržajnija.

Jako mali broj ljudi koji se kladi svakoga dana se može pohvaliti da živi od klađenja, jer misli da može biti uspešan u prognoziranju nekoliko različitih sportova i takmičenja u okviru njih. Zato smo se odlučili napraviti članak kako se kladiti na konjske utrke.

Jedan od sportova koji je sinonim za sportsko klađenje jesu svakako konjske utrke. U svakom većem gradu postoji hipodrom, gde se češće ili ređe održavaju ovakve manifestacije, koje okupljaju veliki broj ljudi. Nekada su takve događaje posećivali samo kraljevi, plemići i ostala aristokratija, a sada je ovo planetarno popularnan sport.

Gotovo svi koji prate ili idu na ova dešavanja se klade na konjske utrke, uglavnom rekreativno, dok postoji i velika grupa profesionalaca koji na ovo gledaju kao mogućnost da ostvare zaradu na kladionici.

Kako se uspešno kladiti na konjske utrke

Klađenje na konjske utrke je ozbiljna grana betting industrije, a profit često zna da premaši cifru od sto milijardi dolara! Sa ekspanzijom online klađenja, sve veći broj online kladionica u svojoj ponudi ima klađenje na konjske utrke, te je sve veći broj igrača koji su se oprobali u ovom sportu sa više ili manje uspeha.

Kao i svi ostali sportovi i sportske discipline, i trke konja zahtevaju svakodnevno praćenje aktuelnosti i vesti iz ove oblasti. Zbog toga je glavni preduslov za uspeh u ovoj grani klađenja detaljno poznavanje kako karakterstika konja i kobila, tako i glavne prednosti i mane džokeja, njihovo iskustvo, stil, a poželjno je čak znati i kakva je narav vlasnika ergela.

Disciplina je i u ovoj sferi klađenja ključ uspeha, ali u ovom članku joj nećemo posvetiti previše prostora. Zašto? Na našem sajtu postoji rubrika sa čitavom serijom edukativnih tekstova koji će vas učiniti boljim kladioničarem.

Pogoditi što veću kvotu je takođe veoma bitna stvar kada je u pitanju klađenje na konjske utrke. U ovom sportu su varijacije kvota česte, pa ih treba revnosno pratiti i uloviti svaku grešku. Po nekom nepisanom pravilu uglavnom se favorizuju iskusni i provereni konji i džokeji, te zarada uglavnom leži na talentovanima i mladima.

Stoga je jako važno imati svoju bazu podataka i svakodnevno i odgovorno voditi evidenciju. Takođe, potrebno je pratiti formu i redovno evidentirati i ažurirati sve rezultate, kako biste uhvatili bookmakere “na spavanju” i naplatili svaku njihovu grešku.

Horske racing

Vrste opklada na konjske utrke

Ako ste početnik u klađenju na konjske utrke verovatno ćete imati velikih problema dok ne usvojite svu potrebnu terminologiju. Mnogi odustanu već na početku, jer ih zbuni gomila do tada nepoznatih izraza, ali ne očajavajte, brzo ćete ovladati svim terminima. Kada jednom naučite sve vrste opklada na konjske trke, spremni ste da uđete u klinč sa bookmakerima.

One se najčešće dele u dve kategorije: direktne i “egzotične” opklade, a obe grupe imaju nekoliko sinonima.

Direktne opklade, poznatije i kao straight opklade, predstavljaju najosnovnije igre i one se preporučuju početnicima jer su lako razumljive. U ovu grupu spadaju sledeće igre:

  • Win – Najjednostavnija igra. Kladite se na konja koji će da pobedi.
  • Place – Odabrani konj će završiti na prvom ili drugom mestu. Dobici su nešto manji nego kada se kladite na pobednika.
  • Show – Konj će završiti na “pobedničkom postolju”, odnosno biti među tri prvoplasirana. Logično, dobitak je još manji nego u prve dve igre.
  • Across the Board – Ako ste adrenalinski zavisnik i volite uzbudljive opklade, ova vrsta će vas defnitivno odušetivi. Klađenjem na “Across the Board”, kladite se da će vaš pik završiti kao prvi, kao prvi ili drugi, odnosno da će biti među prva tri konja koja prođu kroz cilj. Zarada nije velika, ali je igra prilično zanimljiva.
  • Win/Place, Place/Show – Slična opklada kao “Across the Board”, ali nike ista. Naplatićete ako vaš konj završi kao prvi ili drugi, ili kao drugi i treći.

Draga vrsta opklade su takozvane “egzotične” opklade. Dobitak kod ovih opklada je dosta veći u poređenju sa direktnim, ali je potrebno više znanja, iskustva, a i određena doza sreće da biste zaradili.

  • Exacta – Ova igra podrazumeva da ćete pogoditi koja dva grla će završiti na prvom i drugom mestu, po tačno određenom redosledu.
  • Superexacta – Exacta sa prefiksom “Super” je nešto sofisticiranija, odnosno nije potrebno pogoditi kojim će redosledom konji proći kroz cilj.
  • Trifecta – Za ovu igru morate biti pravi majstor. Osim prvoplasiranog i drugoplasiranog, morate pogoditi i koji će konj zauzeti treće mesto, što je zaista teško.
  • Superfecta – Trifecta + četvto mesto, odnosno morate predvideti četiri prvoplasirana grla, što spada u domen naučne fantastike, ali nikad se zna.

Zaključak

Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i da ste ga čitajući ga mogli da steknete neka osnovna znanja o konjskim utrkama. Zarada na kladionici je moguća ako ovladate osnovnim termina iz ove oblasti betting indsutrije, a sigurni smo da možete profitirati ako nekoliko puta pročitate naše savete.

Budite disciplinovani, vredni, marljivi, redovno ažurirajte svoje baze podataka i ne jurite profit preko noći. Sa ovim vrlinima, uspeh je zagarantovan.

100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

Author Dusan