Klađenje Uživo za Početnike

MilosNS
12 siječnja, 2019
2644 Views
klađenje uživo

Ako volite sportsko klađenje, sigurno ste već imali prilike da se susretnete sa nevjerovatno dinamičnom disciplinom koja se zove klađenje uživo. Osim dinamičnosti i adrenlina klađenje uživo pruža neke zanimljive prednosti u odnosu na klasično klađenje pre početka utakmice. Osim očigledne mogućnosti da postavljate opklade tokom utakmice, tu su bonusi kladionice koji se dobijaju isključivo u live bet kategoriji, kao i mogućenost gledanja live stream prijenosa.

Kolike su mogućnosti uživo klađenja velike online kladionice su uvidele još pre gotovo desetak godina. Tada su velikani industrije sportskog klađenja poput Bwin, Bet365 i William Hill-a napravili svoje autonomne platforme za uživo klađenje. Danas ne postoji sportska kladionica koja nema opciju live klađenja. Pitanje je samo koliko su kvalitetne i stabilne platforme koje oni nude.

Upravo iz tog razloga, u svakoj iole ozbiljnijoj recenziji online sportske kladionice, danas mora postojati segment o uživo klađenju.

Prednosti i mane koje pruža klađenje uživo

Klađenje uživo ima dosta prednosti u odnosu na klađenje prije početka meča. Naravno isto tako ima i mana, kao i svaka druga disciplina sportskog klađenja.

Prednost klađenja prije početka utakmice je u tome što kladitelj ima vremena odlučiti koji će par igrati, na kom će se marketu opkladiti i koje će kvote uzeti. Ipak, klađenje prije početka utakmice nekako nema taj osjećaj dinamičnosti i naleta adrenalina kao što ga ima klađenje uživo.

Sa druge strane ukoliko se odlučite kladiti uživo, morate imati brze reflekse. Takođe u kratkom vremenskom periodu donositi vrlo važne odluke ukoliko želite da ostvarite zaradu na kladionici.

100% do 25 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada

Marketi koje nudi klađenje uživo

Apsolutno svaki market koji vam je ponuđen od strane sportske kladionice u izborniku prije početka utakmice, trebao bi vam biti dostupan i u izborniku prilikom klađenja uživo.

Dakle, moguće je kladiti se na konačan rezultat, broj poena ili golova. Nadalje postoje Azijski hendikepi, standardni hendikepi, možete se okladiti ko će biti prvi ili poslednji strijelac, ko će dobiti žuti ili crveni karton na nogometnoj utakmici, itd. Kao što vidite, u današnje vrijeme, nema razlike između ponuđenih opcija kada je u pitanju klađenje prije početka meča i klađenje za vrijeme meča.

Profitabilne strategije za klađenje uživo

Kao i u svakoj disciplini sportskog klađenja, tako i u uživo klađenju postoje određene strategije. One se mogu primjenjivati i ukoliko se primjenjuju na pravi način mogu doneti zaradu na kladionici. Neke od tih strategija su efikasnije, a neke manje efikasne, ali sve ovde napisane strategije su podobne za ostvarivanje profita na duži vremenski period. Ono što je posebno interesantno je činjenica da se bonusi kladionice mogu koristiti u live klađenju, što je još jedna prednost ovog vida klađenja. Pogledajte koje su to zanimljive strategije klađenja koje možete primeniti:

Više od 0.5 golova prvo poluvreme

Zanimljiva strategija, koja se pokazala vrlo efikasnom kod velikog broja igrača. Dok neki koriste statističke podatke kako bi birali mečeve na koje će igrati, drugi biraju mečeve po osećaju, ali sigurno je da i jedni i drugi prave lep profit ovom strategijom.

Cijela poenta ove strategije je da se bude strpljiv. Ukoliko do 20-25 minut prvog poluvremena nogometne utakmice rezultat bude 0-0, onda se igra više od 0.5 golova u prvom poluvrijemenu. Kvota u tom momentu je obično oko 1.80-2.00, te je potrebno pogađati u ovoj igri malo preko 50% kako bi bili profitabilni.

Gol u poslednjih 20 minuta meča

Vrlo slična strategija kao i malo prije napisana. Ovdje se kladi da će bilo koja ekipa postići pogodak u poslijednjih 20-tak minuta utakmice. Ono što je bitno napomenuti kod ove strategije je činjenica da se mora biti strpljiv i čekati dovoljno visoke koeficijente.

Vrlo često golovi padaju pred sam kraj meča, te je ova strategija jedna od najrasprostranjenijih strategija trenutačno među kladiteljima.

100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

Igra na favorita koji gubi

Vrlo često favoriti prime gol iako dominiraju na terenu. Takva situacija je perfektna prilika da se kladi uživo na njih sa Azijskim Hendikepom, ili pak možda igrati Duplu Šansu ili Draw No Bet opkladu. Sve su to opcije koje možete da odigrate uživo. Ukoliko vam neki od ovih termina nije poznat, predlažemo vam da pročitate naš Riječnik termina i izraza, radi boljeg razumevanja.

Ukoliko pak imate strpljenja, onda pred kraj utakmice marketi koji dolaze u obzir su Favorit daje gol ili Ukupno golova plus.

Sve u svemu i ova strategija se pokazala kao prilično učinkovita.

Zaključak

Ovim člankom smo sam zagrebali površinu ledenog brijega. Uživo klađenje je jedna vrlo kompleksna disciplina, te se može prakticirati u gotovo svim sportovima. Strategija ima raznih, recimo vrlo je profitabilna strategija na Total Market u košarci, ili strategija odabira pobjednika u duelu u Moto utrkama.

Klađenje uživo je vrlo zanimljivo i nudi mnogo više slobode nego klađenje prije početka utakmice, pogotovo iz razloga što se uživo može vidjeti koji tim ili igrač ima momentum tokom meča, te se to saznanje može iskoristiti na najbolji mogući način. Osim toga, postoji opcija gledanja nogometnih utakmica uživo, putem live stream prijenosa, što je prilično zanimljiva opcija. Svakako preporučujemo da pogledate našu listu najboljih kladionica koje nude opciju uživo klađenja.

FAQ

 • Gdje gledati nogomet uživo?

  UKoliko imate registriran nalog u nekoj sportskoj kladionici koja nudi opcije gledanja live stream prijenosa, onda nemate nikakvih problema. Uživo prijenosi preko live stream platforme su jednako kvalitetni, kao da ih gledate putem kablovskog operatera, sa tom razlikom da je izbor mnogo širi. Stoga ukoliko želite gledati Ligu prvaka besplatno na internetu, live stream opcija je pravi izbor za vas.

 • Postoje li kladionice sa bonusom bez depozita?

  Da. Određeni broj sportskih kladionica na tržištu redovito nagrađuje svoje korisnike različitim bonusima, među kojima je svakako najpopularniji bez depozitni bonus. Kod ovog tipa bonua potrebno je samo se registrirati i ostvarujete pravo na bonus, bez potrebe da izvršite depozit.

 • Koje su najbolje online kladionice Hrvatska?

  Odgovor na ovo pitanje nije nimalo jednostavan, iz razloga što svaki igrač ima drugačije preferencije kada su kladionice u pitanju. Ipak, na našoj stranici možete pronaći veliki broj iskrenih recenzija u kojima mi do detalja objašnjavamo sve segmente koje određena kladionica poseduje.

 • Šta podrazumeva pametno klađenje?

  Da bi ste se pametno kladiti i ostvarili zaradu na kladionici morate imate nekoliko bitnih skilova. Pre svega potrebno je znati kako kontrolisti svoju kladioničarsku banku i imati jedan dobar sistem za klađenje. Dodatno bitno je znati odabrati prave utakmice na koje se kladite.

 • Kako se odvići od kladionice?

  Ako imate problema sa klađenjem, onda je najbolje da potražite profesionalnu pomoć. Takođe, možete potražiti pomoć porodice i prijatelja. Verovali ili ne, oni će vas sigurno razumjeti.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.