Intro

Klađenje Uživo za Početnike

klađenje uživo

Ako volite sportsko klađenje, sigurno ste već imali prilike da se susretnete sa nevjerovatno dinamičnom disciplinom koja se zove klađenje uživo. Osim dinamičnosti i adrenlina klađenje uživo pruža neke zanimljive prednosti u odnosu na klasično klađenje pre početka utakmice ili meča.

Kolike su mogućnosti uživo klađenja velike online kladionice su uvidjele još pre gotovo desetak godina, kada su velikani industrije sportskog klađenja poput Bwin, Bet365, 1xBet i William Hill-a napravili svoje platforme za uživo klađenje. Danas nekoliko godina kasnije, ne postoji sportska kladionica koja nema opciju live klađenja, pitanje je samo koliko su brze i stabilne platforme koje oni nude.

Upravo iz tog razloga, u svakoj iole ozbiljnijoj recenziji online sportske kladionice, danas mora postojati segment o uživo klađenju koje je ponuđeno na tom sajtu.

Prednosti i mane Klađenja uživo

Klađenje uživo ima dosta prednosti u odnosu na klađenje prije početka meča, ali isto tako ima i mana, kao i svaka druga disciplina sportskog klađenja.

Prednost klađenja prije početka utakmice je u tome što kladitelj ima vremena odlučiti koji će par igrati, na kom će se marketu okladiti i koje će kvote uzeti. Klađenje prije početka utakmice nekako nema taj osjećaj dinamičnosti i žurbe kao što ga ima klađenje uživo.

Sa druge strane ukoliko se odlučite kladiti uživo, morate imati brze reflekse i u kratkom vremenskom periodu donositi vrlo važne odluke ukoliko želite da budete profitabilni.

Klađenje uživo daje nevjerovatan nalet adrenalina, pogotovo ako gledate utakmicu na koju se kladite uživo, te se svakako ne preporučuje ovaj vid klađenja onima sa slabijim srcem.

Marketi kod Klađenja Uživo

Apsolutno svaki market koji vam je ponuđen od strane sportske kladionice u izborniku prije početka utakmice, trebao bi vam biti dostupan i u izborniku prilikom klađenja uživo.

Dakle, moguće je kladiti se na konačan rezultat, broj poena ili golova, postoje azijski hendikepi, standardni hendikepi, možete se okladiti ko će biti prvi ili poslednji strijelac, ko će dobiti žuti ili crveni karton na nogometnoj utakmici, itd. Kao što vidite, u današnje vrijeme, nema razlike između ponuđenih opcija kada je u pitanju klađenje prije početka meča i klađenje za vrijeme meča.

Strategije Klađenja Uživo

Kao i u svakoj disciplini sportskog klađenja, tako i u klađenju uživo postoje određene strategije koje se mogu primjenjivati i koje ukoliko se primjenjuju na pravi način mogu donijeti lijep profit na duže staze. Neke od tih strategija su efikasnije, a neke manje efikasne, ali sve ovde napisane strategije su podobne za klađenje uživo.

Više od 0.5 Golova Prvo poluvrijeme

Zanimljiva strategija, koja se pokazala vrlo efikasnom kod velikog broja igrača. Dok neki koriste statističke podatke kako bi birali mečeve na koje će igrati, drugi biraju mečeve po osećaju, ali sigurno je da i jedni i drugi prave lep profit ovom strategijom.

Cijela poenta ove strategije je da se bude strpljiv. Ukoliko do 20-25 minut prvog poluvrijemena nogometne utakmice rezultat bude 0-0, onda se igra više od 0.5 golova u prvom pouvrijemenu. Kvota u tom momentu je obično oko 1.80-2.00 te je potrebno pogađati u ovoj igri malo preko 50% kako bi bili profitabilni.

Gol u poslednjih 20 minuta meča

Vrlo slična strategija kao i malo prije napisana. Ovdje se kladi da će bilo koja ekipa postići pogodak u poslijednjih 20-tak minuta utakmice.

Vrlo često golovi padaju pred sam kraj meča, te je ova strategija jedna od najrasprostranjenijih strategija trenutačno među kladiteljima.

Igra na Favorita koji gubi

Vrlo često favoriti prime gol iako dominiraju na terenu. Takva situacija je perfektna prilika da se kladi uživo na njih sa Azijskim Hendikepom, ili pak možda igrti Duplu Šansu ili Draw No Bet. Sve su to opcije koje možete da odigrate uživo.

Ukoliko pak imate strpljenja, onda pred kraj utkmice marketi koji dolaze u obzir su Favorit daje gol ili Ukupno golova plus.

Sve u svemu i ova strategija se pokazala kao prilično učinkovita

Zaključak

Ovim člankom smo sam zagrebali površinu ledenog brijega. Uživo klađenje je jedna vrlo kompleksna disciplina, te se može prakticirati u gotovo svim sportovima. Strategija ima raznih, recimo vrlo je profitabilna strategija na Total Market u košarci, ili strategija odabira pobjednika u duelu u Moto utrkama.

Klađenje uživo je vrlo zanimljivo i nudi mnogo više slobode nego klađenje prije početka utakmice, pogotovo iz razloga što se uživo može vidjeti koji tim ili igrač ima momentum tokom meča, te se to saznanje može iskoristiti na najbolji mogući način.

Ostale vijesti