Marin Čilić vs. Carlos Alcaraz: Tipovi, savjeti i kvote 18.08.2022. 16:00 CET

Dusan
18 kolovoza, 2022
1329 Views
Marin Čilić vs. Carlos Alcaraz

Osmina finala Cincinnatia nam donosi jedan jako interesantan dvoboj u kome će se sastati Grand Slam šampion, Marin Čilić i četvrti reket svijeta Carlos Alcaraz.

Marin Čilić

Marin Čilić je nekadašnji top 10 igrač koji je do prije nekoliko godina bio u samom vrhu ATP ljestvice. Ipak, posljednjih godina nije igrao na najvećem nivou te je dugo vremena proveo van 30 najboljih igrača svijeta.

Prethodne godine je Marin igrao nešto kvalitetniji tenis, završio je godinu na omjeru 34-22 te je osvojio 2 turnira ATP kategorije. Na početku ove godine je nastavio sa nešto kvalitetnijim igrama te iako trenutno nije na nivou od prije nekoliko godina jasno je da je njegova igra na visokom nivou.

Trenutno je na omjeru 25-14, iza sebe ima polufinale French Opena te još nekoliko vrhunskih turnira nakon kojih se vratio u društvo 20 najboljih.

Marin je ovdje upisao dvije pobjede ali sigurno da ne može biti isuviše zadovoljan svojom igrom. Protiv Munara je bio dominantan ali u meču sa Ruusuvuoriem je vodio veliku bitku, imao je set i break prednosti, nije uspio završiti meč tada ali je kroz tri seta došao do pobjede.

U tom meču je, kao i Ruusuvuori mnoge lagane loptice slao u aut, na kraju je skupio 55 neiznuđenih greški te sa ovakvom igrom neće moći parirati sjajnom Alcarazu.

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz je 19-godišnjak koji ima fantastičnu sezonu iza sebe nakon koji mnogi smatraju da će već kroz nekoliko godina čelo vrh ATP ljestvice. Prethodnu godinu je završio na omjeru 48-19 a u ovoj igra i na većem nivou.

Alcaraz je u ovoj godini na omjeru 43-8 uz četiri osvojena ATP turnira a kada tome dodamo i četvrt finale French Opena zaključujemo da ima fantastičnnu sezonu iza sebe.

Sa svega 19 godina je došao do četvrtog mjesta na ljestvici i ukoliko uzmemo u obzir nivo igre na kojem igra te njegovo rapidno napredovanje jasno je da je prvi kandidat za budućeg broja 1.

On je kompletan igarč, all around, odlično se kreće, ima solidan servis, čvrst je sa obje strane, igra drop shot na viskom nivou a ni igra na mreži mu nije strana te je u ovoj godini velika prepreka svakome. Carlos Alcaraz je ovdje odigrao jedan meč u kome je bio fantastičan.

Kretao se sjajno, greške je sveo na minimum te je na kraju uvjerljivo savladao McDonalda u meču u kome je protivniku prepustio svega pet gemova.

Prijedlog za klađenje

Carlos Alcaraz je stigao na turnir kao jedan od najvećih favorita, ima odličan meč iza sebe te je danas apsolutni favorit. Da se nalazi u boljoj formi Marin bi mogao biti velika prepreka na hardu ali je protiv Ruusuvuoria pravio pregršt neiznuđenih, mnogo je griješio te sa ovakvom igrom nema što tražiti danas. Stoga smatramo da je klađenje na Alcaraza najbolji izbor danas.

Naš tip za ovaj meč je pobjeda Alcaraza azijski hendikep (-3.5) što kladionica 22bet plaća odličom kvotom 1.73. Ovaj tip je pravi primjer value bet klađenja a s obzirom na tečaj odličan je i za sistemski tiket.

TIP: Carlos Alcaraz (-3.5)

TEČAJ: 1.73

KLADIONICA: 22bet

100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan