Moneyline klađenje – Vodič za početnike

MilosNS
2 travnja, 2024
95 Views
Moneyline klađenje

Svaki kladioničar na svijetu je u jednom momentu bio početnik. Neki su učili na svojim greškama, dok su drugi odličili da se edukuju čitajući sadržaj koji može da se pronađe na internetu. Portal sportske-kladionice.com je upravo takav portal. Sigurno mjesto za sve tipove igrača – od početnika, do surovih profesionalaca. Kao takvi, mi se uvjek trudimo da našim čitateljima pružimo kvalitetan sadržaj. Stoga, danas vam predstavljamo jednu interesantnu temu, koja se tiče najpopularnije ali i najjednostavnij opklade koju možete da pronađete u svim kladionicama – moneyline opklade.

Danas ćemo da u sitne detalje objasnimo sve što vam je potrebno da znate vezano za moneyline klađenje. Od onih najosnovnijih stvari, preko nekih naprednih strategija, koje mogu da vam pomognu ostvariti zaradu od klađenja.I nemojte da se brinete. Svi smo mi nekada bili početnici. Nije sramota ne znati neke stvari, sramota je ne želeti napredovati.Što je Moneyline opklada?

Bez nekog preteranog filozofiranja, moneyline opklada je najjednostavnija opklada koju možete pronaći u bilo kojoj online kladionici. Jednostavno rečeno sa ovom opkladom vi birate tim ili igrača koji će da pobjedi na meču, bez obzira na visinu pobjede. Za razliku od drugih opklada kao što su hendikepi, kombinovani listići, ova opklada je jednostavna. Ako odaberete pobjednika meča, vi ćete ostvariti zaradu na kladionici.

NAPOMENA: Sve kladionice postavljaju koeficijente na moneyline opklade na taj način što cijene vjerojatnoću pobjede. Ovo znači da favoriti vrlo često ne mogu da vam donesu veliki profit.

Upravo zbog svoje jednostavnosti moneyline opklade su vrlo popularne među kladioničarima početnicima. Ovo ne znači da profesionalni kladioničari ne vole ovu opkladu. Šta više, vrlo često se dešava da iskusni igrači igraju moneyline opklade, pogotovo na momčadi koje nisu favoriti. Neke od ovakvih fantastičnih opklada možete da pronađete u našoj Tip Dana sekciji.


Kako funkcioniraju moneyline koeficijenti?

Kada se govori o koeficijentima za moneyline opkladu, potrebno je znati sledeće. Najbolje online kladionice vrše kalkulaciju vjerojatnoće pobede određene momčadi, pošto vrlo često timovi nisu jednaki po kvalitetu. Stoga, moneyline koeficijenti variraju u zavisnosti od utakmice i timova koji igraju istu.

Kada želite da postavite svoju opkladu na favorita, kvote se kreću od 1,01 pa do 1,99. Ukoliko je kvota veća od toga, onda je vaš tim svakako autsajder. Takođe, kod Američkih koeficijenata, favorit je uvek prikazan sa + znakom, dok je autsajder prikazan sa – znakom. Više o različitim tipovima koeficijenata možete da pročitate u našem članku ovdje. Dodatno, na utakmicama gde se očekuje da nema jasnog favorita, kladionice postavljaju koeficijente koji su manje više identični.


Kako se uspešno kladiti na moneyline?

Ostvarivanje profita na moneyline opkladama je prilično jednostavno. Potrebno je “samo” da pogodite pobjednika. Svakako, koliko ćete osvojiti zavisi od veličine koeficijenta koji ste odigrali. Ako se odlučite da igrate na većeg favorita, koeficijent će biti manji i manja će biti i zarada. Sa druge strane, ako igrate na autsajdere, svakako možete zaraditi više novca.

Zato je iznimno bitno pametno birati svoje opklade. Ako na primjer postavite opkladu od 100 EUR na 1,10 koeficijent, vaša zarada će biti samo 10 EUR. To znači da morate da pogodite 10 opklada za redom kako bi duplirali svoju banku. Ukoliko imate problema sa računanjem potencijalne zarade, uvek možete da koristite free online kalkulatore. Oni će vam pokazati tačan iznos potencijalnog dobitka.

100% do 130 EUR bonus na prvi depozit
Kladite se sada

Tiket dana sa moneyline opkladama

Ono što je fantastično kod ovog tipa klađenja je činjenica da možete da povezujete nekoliko ovakvih opklada kako bi napravili dobitni listić za danas. Što više moneyline opklada stavite na tiket dana, to je veći koeficijent i naravno veći potencijalni profit.

Naravno, postoji jedan uslov. Što više utakmica stavite na tiket, manje su šanse da će vaš listić biti dobitan. Na primjer, ukoliko stavite pet različitih opklada, morate da pogodite svih pet. U suprotnom, vaš tiket će biti gubitan. Naravno, postoji i mogućnost da igrate sistemske tikete. O njima možete više saznati u na našem portalu u sekciji – SISTEMI ZA KLAĐENJE.


Zašto se koeficijenti u kladionicama menjaju?

Vrlo često se dešava da se koeficijenti prije početka utakmice menjaju. Kladioničari često ne znaju zašto se to dešava. Mi smo odlučili da vam objasnimo i ovu situaciju. Videćete nekoliko najčešćih razloga zašto online kladionice odlučuju da koriguju koeficijente. Sa tim znanjem znaćete kako da prepoznate situaciju koja može da vam donese profit od klađenja.

 • Količina uplata na jedan ishod: Najčešći razlog zašto se kvote pomeraju. Ukoliko veliki broj igrača uplaćuje jedan ishod, kladionice pokušavaju da prilagode koeficijente, kako bi izbalansirali iznos uplata. Na taj način smanjuju rizik i prave sebi sigurnu opkladu.
 • Povrede ili promene u sastavima: Ako se glavni igrač povredio i nije u mogućnosti da nastupa, online kladionice mogu da koriguju koeficijente u odnosu na te vesti.
 • Vremenski uslovi: Vreme može da bude jedan od odlučujućih faktora na mečevima koji se igraju pod verdim nebom. Ako ima kiše, snega ili ekstremnih temperatura, kladionice mogu na osnovu toga da koriguju svoje koeficijente.

Najvažnije je da i sami pratite vjesti pre same utakmice. Na taj način ćete biti u mogućnosti da se pilagodite i vidite da li je pad koeficijenta osnovan ili ne.


Zaključak

Bez obzira da li ste novajlija u sportskom klađenju ili ste iskusni kladioničar koji traži kako da poboljša svoje performanse, klađenje na moneyline može biti odličan potez. Ovaj način klađenja je jednostavan za učenje i odličan način da se napravi odličan profit. Nemojte da vas njegova jednostavnost prevari. I dalje traži od kladioničara dosta vežbe i znanja kako bi se profiti maksimizirali.

Ako na pravilan način iskoristite informacije koje ste pročitali u ovom članku i na celom portalu sportske-kladionice.com sasvim sigurno ćete biti u mogućnosti da napredujete. Nikada nemojte da zaboravite da je sportsko klađenje maraton, a ne sprint, stoga uvek mislite unapred i nikada nemojte da gubite svoje živce zbog jedne izgubljene opklade.


100 besplatnih vrtnji

Mozzart Kladionica

4.6/5
 • Odlična funkcionalnost sajta
 • Bezbednost korisnika
 • Široka ponuda sportova i marketa za klađenje
 • Aplikacije za mobilno klađenje
 • Primaju igrače iz Hrvatske
5 EUR Free Bet + 400 EUR Bonus dobrodošlice
Kladite se sada


Podelite naš sadržaj na društvenim mrežama:


FAQ

 • Kako zaraditi na kladionici?

  Da bi ostvarili redovan profit na kladionici, mora da se poklopi nekoliko stvari. Prije svega potrebno je da budete disciplinirani. Osim toga, potrebno je da imate i malo sreće. Bez sreće nema profita od online klađenja.

 • Gde mogu da nađem besplatne tipove?

  Na portalu sportske-kladionice.com možete svakog dana da pronađete veliki borj kvalitetnih, a potpuno besplatnih tipova. Samo pratite naše savjete i zaradite od klađenja.

 • Zašto je Bet365 najbolja kladionica na svijetu?

  Razloga za to je mnogo. Prije svega Bet365 je jedna od kladionica koje imaju najbolju ponudu. Osim toga, igrači vole dodatne opcije klađenja, a Bet365 Hrvatska je u tome pravi šampion.

 • Kako se odvići od klađenja?

  Ukoliko imate problema sa svojim kladioničarskih navikama, možda je vrijeme da prestanete. Najbolji način za to je da se poverite svojim prijateljima ili porodici. Uz njihovu pomoć sve će biti lakše.

 • Što je to Azijski hendikep?

  To je najverojatnije najpopularniji oblik opklade koji se može postaviti u online kladionicama. Sa ovim hendikepom vi umanjujete marginu kladionice i samim tim imate veće šanse za profit.

Author MilosNS

Čovek koji je napisao prvi tip na stranici Sportske kladionice i koji je još uvek tu. Veteran sportskog klađenja, koji osim tipovanja sa uspehom piše edukativne članke na našoj stranici. Kada nije za tastaturom, svoje slobodno vreme provodi u prirodi zajedno sa svojom porodicom i prijateljima. Intersantno je i to da govori čak pet jezika i da ne postoji sport čija pravila ne zna.