Najava UFC 276: Adesanya vs. Cannonier – 02.07.2022.

Dusan
30 lipnja, 2022
483 Views
UFC 276: Adesanya vs. Cannonier

Prošlo-sedmični UFC nije razočarao, Gamrot i Tsarukyan su nam priredili pravi rat, a bolje se snašao Poljak. Dok je Shavkat Rakhmonov opravdao hype, i nastavio niz bez poraza.

Event koji slijedi je jedan od najkvalitetnijih ove godine, makar po imenima koji se nalaze na cardu.

Glavna borba večeri je borba za prvaka u srednjoj kategoriji, a snage će odmjeriti Israel Adesanya i Jared Cannonier. Dok je co-main, borba za prvaka u perolakoj kategoriji, a po treći put če se boriti Alex Volkanovski i Max Holloway.

Prenos glavnog dijela programa omogućen je na Sport Klub Fightu.

Israel Adesanya vs Jared Cannonier

Izzy nakon dugo vremena dobija protivnika, kome neće biti osnovni game plan da sruši Adesanyu u parter. Cannonier je klasični kickboxer kao i Izzy. Ova dva momka su se borili zajedno na istom eventu prije nekoliko mjeseci, i obojica su savladali svoje protivnike. Adesanya, po drugi put savladao Whittakera, dok je Cannonier nokautirao, Brunsona.

Ovo je peta odbrana titule za Adesanyu, i neporažen je u srednoj kategoriji. Jedini poraz je dozivio „penjući“ se u kategoriju više od Jana Blachowicza. U zadnje vrijeme Izzy dosta taktizira, i njegove borbe idu na odluku, zbog čega se nalazi na meti kritika MMA fanova, koji su navikli na njegove atraktivne nokaute i stil borbe, koji je praktikovao dok nije postao šampion.

Cannonier je u poznim borilačkim godinama, ali sa godinama je sve bolji i fokusiraniji. Na početku svoje UFC karijere se borio u teškoj kategoriji, bio buckasti momak koji je ima problem da skine kila, ali sada izgleda fizički impozantno, eksplozivan i brz. Očekuje nas pravi rat, kao nekada u K1 ringu, sa mnogo akcije udaraca i stand up borbe.

Alexander Volkanovski vs Max Holloway

Volkanovski i Holloway su po dva puta počistili perolaku kategoriju, pa UFC-u nije ništa drugo preostalo nego da ih po treći put upari. Iako je Volk pobjedio obje borbe. Uistinu, taj drugi meč je mogao otići na obje strane. Neki tvrde da je Max dobio taj meč, ali sudije su mislile drugačije. Uglavnom, čeka nas još jedan vrhunski meč.

Volkanovski je nedavno demolirao Korean Zombiea, i poslao ga u penziju, i izjavio je poslije tog meča da želi postati najveći svih vremena u perolakoj kategoriji, a ova pobjeda, treća, protiv Hollowaya bi mu bila i kao pravi „argument“ za tu tvrdnju. Volkanovski se dugo bavio američkim fudbalom, pa zatim rvanjem. Jedan je od najspremnijih boraca u UFC-u.

Holloway želi da pojas vrati na Havaje. U zadnja dva meča je pobjedio Kattara i Rodrigueza i obezbjedio priliku još jednu da se bori protiv Volka. Da li je našao rješenje konačno za Australca, makednoskih korijena?

Sean Strickland vs Alex Pererira

Mnoge ljubitelje slobodne borbe ponekada iritira politika koju provodi UFC. Naime, Alex Pererira je jedini borac koji je dva puta teško nokautirao Adesanyu u kickboxing mečevima u Glory-u. I čim je počeo da gradi svoju karijeru, imali su u planu da ga ukrste u nekom trenutku sa Izzyem, ali u MMA meču.

Pereria je nakon dva meča u UFC-u, protiv realno slabijih boraca, koji mu stilski odgovaraju, dobio priliku da se bori u „tittle eliminator“  meču, protiv Seana Stricklanda, koji je u nizu od 6 pobjeda i svoj put do vrha je „krvavo“ gradio.

Pereira je preskočio mnogo stepenica. Nepravedno prema mnogim ostalim borciama, ali ako pobjedi dobiće šansu da se bori za titulu. A Strickland mu stilski i odgovara.

Pedro Munhoz vs Sean O“Malley

Još jedna „zlatna koka“ UFC-a, koju organizacija mnogo pazi, jer mnogo zuji van oktagona, se bori na ovom eventu. A riječ je o Sean O“Malley-u. Popularni Sugar, od koga je UFC želio napraviti zvjezdu preko noći, i gurnuti ga medju izazivače, ipak nije uspio, jer se on odlučio na drugačiji put, birajći slabije rangirane protivnike i popravljanjem skora.

Loše je to procjenio sa Marlonom Verom, koji ga je teško nokautirao. Ostale je lagano pobjedjivao. O“Malley je dosta kontroverzan lik, koji često daje komentare, koji nisu primjereni njegovim rezultatima.

Munhoz je veoma čvrst borac, kome baš ne cvjetaju ruže u poslednje vrijeme, u nizu je od dva poraza. Slabo se snalazi protiv boraca koji pritiskaju mnogo, kao što je Dominik Cruz. I Sugar je sličan, tako da će Munhozu biti teško u ovom meču.

Brad Riddell vs Jalin Turner

UFC u zadnje vrijeme, veoma dobro bira borbe koje će biti glavna borba na prelimsima. To u većini sluačajeva bude okršaj udarača i rvača, koji su fizički dominatni. Tako će biti i ovaj put.

U lakoj kategoriji se bore, Riddell koji je vrhunski rvač, i Jalin Turner, koji je odličan udarač. Oba borca se ekstremno jaki i veliki za laku kategoriju, imamo osjećaj da su u oktagonu srednja ili poluteška kategorija, a ne laka. Uglavnom, borba koja se ne bi smjela propustiti.

Jim Miller vs Donald Cerrone

Pošto je borba izmedju Cerronea i Lauzona otpala, po ko zna koji put, UFC je odlučio da ih više i ne pokušava uparivati.

Cerrone je poznat kao lik koji ima čudan pristup treninzima, uopšte ne sparira, i samo radi na kondicionoj spremi i tehnici, dobio je priliku da upadne kao short notice umjesto Bobby Greena, koji se povrijedio, i da se bori protiv još jednog veterana Jim Millera.

Miller je u nizu od dvije pobjede, i izgledao je mnogo opasno protiv Nikolasa Motte. Kao da je našao eliksir mladosti. Ova dva borca su borili davne 2014te, kada je Cerrone nokautirao Millera teškim head kickom.

Može li Miller doći do treće pobjede u nizu i osvetiti poraz?

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

 

 

 

Author Dusan