Najava: UFC Vegas 59: Santos vs. Hill

Dusan
4 kolovoza, 2022
859 Views
UFC Vegas 59: Santos vs Hill

Nakon što je UFC 277, donio mnogo uzbudjenja, te je Amanda Nunes vratila pojas u bantam kategoriji, dok je Brandon Moreno nokautriao sjajnim midlle kickom KKF-a, i osvojio privremeni pojas u muva kategoriji. Usmeno je dogovorena četvra borba sa Figijem, vrlo vjerovatno u Brazilu.

Ovaj UFC se održava u Vegasu, u Apex forumu, a predvodi ga borba u poluteškoj kategoriji izmedju Thiaga Santosa i Jamahala Hilla. Pored ove borbe treba obratiti pažnju na finale TUF-a, u teškoj kategoriji izmedju Mohammeda Usmana, i Zaca Pauge.

Tu je i Vincent Luque koji se veaća poslije poraza od Belala Muhhamada, koji se bori protiv Geoffa Neala.

https://twitter.com/ufc/status/1554152803337048065

Event počinje u noći sa subote na nedelju, a prenos je na Sport Klub Fightu.

Thiago Santos vs Jamahal Hill

Marreta se pokušava vratiti na pobjednički kolosijek. U poslednjuh pet mečeva, poražen je četiri puta, zadnji put od Ankalaeva. Njegov uspon je bio veoma brz i pobjedivši Blachowicza dobio je priliku da se bori protiv Jona Jonesa za titulu.

U tom meču je pokazao lavlje srce, da je sve od sebe, napravio je ozbiljne probleme nepobjedivom šampionu, ali je i on u tom meču bio teško povrijedjen. Jones mu je oduzeo noge, i ligamenti na oba koljena su mu stradali.

Oporavak je trajao skoro godinu dana, ali poslije tog meča nije prepoznatljiv. Sporiji je, a i odbrana od rušenja mu je dosta slabija. Izgubio je na ekspolozivnosti. Protiv Ankalaeva je izgledao baš nemoćno, iako je borba svih 25 minuta bila u stojci, baš onako kako voli Santos.

Hill je jedan od najvećih talenata u poluteškoj kategoriji, koji u karijeri ima samo jedan poraz i od Paula Craiga. U nizu je od dvije pobjede od kojih je zadnja bila impresivna kada je teškim nokautom pobjedio Johnny Walkera, Radi se o veoma čvrstom udaraču koga je teško rušiti u parter.

Ovaj meč je sudar izmedju udarača koji će vjerovatno čitav meč provesti u razmjeni udaraca u stojci i priuštiti publici pravi vatromet.

Vincent Luque vs Geoff Neal

„Tihi ubica“ je opet poklekao pred velikim izazovom, i izgubio je meč od Belala Muhhamada, a ta pobjeda bi mu vjerovatno donijela status prvog izazivača. Ovo je drugi put da mu se dešava prvo je njegov niz prekinuo Wonderboy Thompson, a zatim i Belal. Sada opet mora da krene iz početka, a prvi u nizu je Geoff Neal.

Neal je zadnji meč pobjedio Argentinca Ponzinibbia, dok je poražen od Magnya i Thiompsona. Geoff je dosta tvrd borac, koji voli otvorenu tuču, ali kroz čitavi karijeru ima problem sa taktički potkovanim borcima koji mogu izbalansirati Nealovu agresiju.

Ovaj meč je potencijalna borba večeri, posebno ako se Luque odluči da boksa i radi stojku sa Nealom. Ali njegova prednost će biti posebno ako borbu prenese u parter.

Zac Pauga vs Mohammed Usman

U finalu teške kategorije turnira TUF-a, za titulu prvaka i ugovor u UFC-u, se bore neporaženi Zac Pauga i Mohammed Usman.

Pauga je svoju karijeru gradio kroz LFA i Cage Warriors. Radi se o dominatnom rvaču koji svojom snagom kontroliše svoje protivnike uz zicu i parteru. Zadnja tri meča je pobjedio odlukom, i to veoma dominatno. Pada li su redom Logan Nail, Jacques i na kraju Markus Perez.

Njegov protivnik je rodjeni brat Kumaru Usmana, koji je svoju karijeru gradio kroz PFL. Ispao je u prošlogodišnjem polufinalu porazom od Brandona Saylesa, davljenjem. Što se tiče Usmana radi se o veoma fizički jakom borcu koji baca razorne udarce.

Pauga je opasniji rvač, dok je Usman bolji udrač. Svakako nas očekuje meč sa mnogo taktičkog nadmudrivanja, gdje pobjeda donosi UFC ugovor.

https://twitter.com/MMAPropagande/status/1554212120010625031

Augusto Sakai vs Sergey Spivak

Još jedan meč nas očekuje u teškoj kategoriji a sastaju brazilac Sakai kome baš ne cvjetaju ruže u poslednje vrijeme, a njegov protivnik je moldavac Spivak.

Sakai je u nizu od tri poraza, a sve je krenulo porazom od Overeema, i to u meču gdje je dominirao čitav meč. Iskusni Overeem ga je zakačio i teško nokautirao. Zatim su krenuli teški porazi od Jairzinha i Tuivase. Sakai je odličan kickboxer, ali njegova brada je pod znakom pitanja.

Spivak je ušao u TOP 15 kategoriju, i pokazao se kao ozbiljan i tvrd borac. Zadnji meč je pobjedio Grega Hardya i uručio mu ispisnicu iz UFC-a. Da nije još spreman za TOP 5, pokazao mu je Aspinall koji ga je veoma lako i brzo riješio.

Spivak je kompletniji borac i u boljoj je formi, dok je Sakaiu ovo meč biti ili ne biti.

https://twitter.com/ufc/status/1301600650589908992

Sam Alvey vs Michal Oleksiejczuk

Najveće pitanje koje se postavlja na ovom eventu je: „Da li će Sam Alvey konačno pobjediti nekoga?“. Alvey je čovjek koji devet borbi za redom nema ni jednu pobjedu, ali je i dalje u najjačoj borilačkoj organizaciji.

Kako i zašto? To sam Dana White zna. Zadnji meč je izgubio od Brandona Allena. I ovaj meč će raditi u srednoj kategoriji, iako je prethodna radio u poluteškoj.

Njegov protivnik je Poljak Oleksiejczuk koji se čitavu karijeru bori u poluteškoj. Poslije poraza od Jacobya, odlučio da proba u lakšoj krategoriji.

Radi se o borcu koji je eksplozivni udarač, ali je veoma tanak kada se nadje ledjima na podu. Bas u tom segmentu Alvey je jako dobar, i sa svojim rvanjem ako uspije srušiti Poljaka i kontrolisati ga na ledjima, možda i prekine seriju svoju crnu seriju.

Main card (ESPN / ESPN+)
Weight classMethodRoundTimeNotes
Light HeavyweightThiago Santosvs.Jamahal Hill
WelterweightVicente Luquevs.Geoff Neal
HeavyweightZac Paugavs.Mohammed Usman[a]
Women’s FlyweightBrogan Walkervs.Juliana Miller[b]
HeavyweightAugusto Sakaivs.Sergey Spivak
Women’s FlyweightAriane Lipskivs.Priscila Cachoeira
Preliminary card (ESPN / ESPN+)
MiddleweightSam Alveyvs.Michał Oleksiejczuk
WelterweightTakashi Satovs.Bryan Battle
LightweightTerrance McKinneyvs.Erick Gonzalez
WelterweightJason Wittvs.Josh Quinlan
Women’s StrawweightMiranda Grangervs.Cory McKenna
Women’s BantamweightMayra Bueno Silvavs.Stephanie Egger
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan