Novak Đoković vs. Nick Kyrgios – Tipovi, savjeti i kvote 10.07.2022.

Dusan
9 srpnja, 2022
702 Views
Novak Đoković vs. Nick Kyrgios

U velikom finalu Wimbledona, Novak Đoković će pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu titulu na najprestižnijem teniskom turniru, a protivnik će mu biti Nick Kyrgios.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Novak Đoković

Dosta turbulencija je prošao Novak Đoković ove godine. Sve je počelo nesvakidašnjom situacijom koja se dogodila u Melburnu kada je bio nekoliko dana u pritvoru, a nije mu bilo dozvoljeno ni da učestvuje na Australian Openu jer je nevakcinisan ušao u državu.

Iz identičnih razloga, srbijanski tenisač nije igrao ni Masters turnire u Americi i tek je u travnju zapravo započeo sezonu ako se ne računa par mečeva koje je odigrao u Dubaiju u veljači.

Na zemljanoj podlozi, Đoković je igrao više nego solidno. Osvojio je Masters u Rimu, dok je u polufinalu Madrida ispao od Carlosa Alcaraza. Ambicija je bila da stigne do trećeg naslova na Roland Garrosu, ali tamo je zaustavljen od Rafaela Nadala u četvrtfinalu.

U pripremi za Wimbledon, Đoković nije odigrao niti jedan zvanični turnir na travi, no srećom po njega to se nije osjetilo u igri.

Imao je Đoković malo poteškoća u prvom kolu protiv Korejca Soonwoo Kwona, ali nakon toga je pronašao željeni ritam. Najbliže eliminaciji, bio je u četvrtfinalu protiv Janika Sinnera kada je gubio 2:0 u setovima, ali nakon toga je zaigrao impresivno i niti jednom u naredna tri seta mladi Talijan nije bio ni blizu da osvoji set i meč.

Đoković u ovo finale ulazi kao favorit sa željom da osvoji 21. grand slam trofej u karijeri, ali zadatak neće biti nimalo lagan.

Nick Kyrgios

Nestašni dečko ATP toura Nick Kyrgios odigrao je 14 dana tenisa koje će zauvijek pamtiti. Kada je 2014. godine stigao do četvrtfinala Wimbledona, apsolutno svi su mu predviđali blistavu karijeru i mnogo osvojenih trofeja uključujući i neke grand slamove. Ipak, njegovo ponašanje, nezrelost i neozbiljnost ga je spriječila da ostvari još bolje rezultate u karijeri.

Kyrgios je prošlu godinu završio na jako skromnom 93. mjestu i činilo se da će poći putem svog sunarodnika Bernarda Tomića, ali srećom po njega to se nije desilo. Kyrgios je počeo aktivno da ide na sesije kod psihologa, okružio se kako sam kaže odličnim ljudima i to je uticalo mnogo na njegovu igru. Na betonu nije napravio naročite rezultate ove sezone, međutim na travi je zablistao.

U pripremnim turnirima pred Wimbledon, igrao je polufinala u Stuttgartu i Halleu, da bi igra u potpunosti došla do izražaja na najprestižnijem teniskom turniru koji postoji.

Nakon velikih problema protiv Paula Jubba u prvom kolu, Kyrgios je počistio Filipa Krajinovića, Stefanosa Tsitsipasa i Cristiana Garina, uz blage poteškoće protiv Brandona Nakashime. Polufinalni meč mu je Rafael Nadal predao bez borbe, tako da u ovo finale i meč svog života ulazi potpuni fizički spreman.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Nick Kyrgios je jedan od rijetkih igrača koji ima pozitivan omjer protiv Novaka Đokovića. Igrali su dva puta i oba puta je Australac pobijedio bez izgubljenog seta. Njihovi okršaji su desili u rasponu od 15 dana u ožujku 2017. godine. U Acapulcu je bilo 7:6, 7:5, a u Indian Wellsu 6:4, 7:6 za Kyrgiosa.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 10.07.2022 15:00 CET
Tip: Više od 3.5 seta
Kvota: 1.70
Kladionica: 22Bet

U prethodna tri meča, Đoković je gubio minimalno jedan set i teško je vjerovati da će sa 3:0 počistiti Kyrgiosa sa terena. Australac će sigurno biti pod određenim pritiskom jer mu je ovo prvi ovakav susret u karijeri, ali sigurno će biti u stanju da otkine bar jedan set srbijanskom igraču, ako ne i više od toga.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan