Olympiacos vs Panathinaikos: Tipovi, savjeti i kvote – 17.03.2022.

Dusan
16 ožujka, 2022
798 Views
Olympiacos vs Panathinaikos

Dok se crveno-bijeli bore za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Eurolige, Panathinaikos se nalazi na samom dnu ovog natjecanja. „Zelene“ sigurno mnogo boli taj podatak i pokušaće da pomrse račune najomraženijem protivniku.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Olympiacos

Zahvaljujući pobjedi u Kaunasu, Olympiakos je došao u situaciju da se aktivno sa Milanom i Real Madridom bori za drugo i treće mjesto na tabeli. Cilj crveno-bijelih je da izbjegnu petu poziciju jer bi ih to vjerovatno odvelo na Anadolu Efes u četvrtfinalu, a sigurno je da niko ne želi aktuelnog šampiona Eurolige nasuprot sebe u plej-ofu.

Georgios Bartzokas je u potpunosti preporodio ovaj klub u zadnje dvije godine. Od ekipe koja nije mogla da se plasira ni u četvrtfinale, doveo ih je do toga da ne samo da će nastupati u četvrtfinalu, nego će imati prednost domaćeg terena što je veliki iskorak ka plasmanu na final four.

Kostas Sloukas i Sasha Vezenkov su bez dileme dva najbitnija igrača u napadu, ali odbrana je ta koja čitave sezone pravi razliku u korist Olympiakosa.

Panathinaikos

Teško se moglo zamisliti da Panathinaikos može igrati slabije nego prošle sezone kada su završili na katastrofalnom 16. mjestu u Euroligi, ali ove sezone su dodatno „probili“ granice. Pet kola prije kraja regularnog dijela sezone se nalaze na posljednjem mjestu i ne djeluje da će se odatle pomjeriti.

Glavni uzrok svega lošeg je slaba finansijska situacija što legendarnom dvojcu Dimitris Diamantidis – Fragiskos Alvertis drastično otežava rad kada je u pitanju sklapanje tima. Nadali su se da bi dovođenje grčkog stručnjaka Dimitrisa Priftisa moglo biti ključno u napretku, ali bivši trener Uniksa se nije proslavio do sada.

Nemanja Nedović je bio projektovan kao jedan od glavnih igrača i lidera ove ekipe, ali on je dosta vremena proveo van terena zbog raznih ozljeda. Svi navedeni problemi su doveli do toga da se Panathinaikos nalazi tu gdje se trenutno nalazi.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Olympiakos nema probleme sa ozljedama i u ovaj derbi ulazi sa svim igračima. Panathinaikos ne može računati na Ioannisa Papapetroua i Stefana Jovića, dok je Howard Sant-Roos upitan.

Raniji rezultati i trendovi

Tri puta su najveći grčki rivali igrali ove sezone i Olympiakos vodi 2-1. Prvi meč je pripao „Zelenima“ u okviru domaćeg prvenstva, ali su onda crveno-bijeli pobijedili u Euroligi i u finalu nacionalnog kupa. Kao što je već navedeno, Panathinaikos se nalazi na zadnjem mjestu Eurolige sa skorom 6-16, dok je Olympiakos na učinku 16-8.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je Panathinaikos +9 (pobjeda Panathinaikosa ili poraz manji od devet poena razlike, a ako bude tačno devet razlike za Olympiakos ulog se vraća). Kladionica 22Bet daje kvotu 1.74 za ovu igru.

Iako je Olympiakos mnogo bolji ove sezone i ima veći motiv jer se zapravo bori za nešto u Euroligi, u derbijima je sve moguće. Panathinaikos sigurno mnogo boli činjenica da su toliko slabije plasirani od najvećeg rivala i učiniće sve što mogu da im pomrse račune jer je zapravo to jedino što trenutno mogu.

U korist ime da su imali više vremena da se pripreme za meč pošto je Olympiakos igrao zaostali meč protiv Žalgirisa u utorak.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan