Panathinaikos vs. Olympiacos: Tipovi, savjeti i kvote 14.06.2022.

Sportske
13 lipnja, 2022
587 Views
Panathinaikos vs. Olympiacos

Olympiacos je bez ikakvih problema pobijedio Panathinaikos u utakmici broj jedan finala Grčke lige i sada će pokušati da stignu do trijumfa i na gostujućem terenu.

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Panathinaikos

Panathinaikos je odigrao užasnu utakmicu broj jedan protiv Olympiacosa i već nakon prve četvrtine bilo je jasno da nemaju šta da traže u tom meču. Poslije deset minuta košarke, rezultat je bio 23:4 za Olympiacos, a ni mnogo bolje ekipe od Panathinaikosa ne bi uspjele da se vrate iz takvog deficita u Pireju. Ironično je to što je i pored tako loše utakmice Panathinaikos šutirao bolje za tri poena od svog protivnika, ali u reketu nisu imali šta da traže. Visoki igrači Olympiacosa su bili previše dominantni i to je nešto što će se teško promijeniti u ovoj finalnoj seriji. Od ranije se zna da će se na ljeto dogoditi promjene u ovom klubu. Georgios Vovoras skoro sigurno neće ostati trener, a očekuje se da će biti dovedeno dosta novih igrača. Već nekoliko godina, Panathinaikos se nalazi veoma blizu samog dna u Euroligi i prvi zadatak je da ponovo postanu kandidati za top8 i plasman u četvrtfinale. U ovoj seriji protiv Olympiacosa su potpuni autsajderi i teško je povjerovati da ih mogu ugroziti na bilo koji način.

Olympiacos

U subotu veče, Olympiacos je samo potvrdio koliko je velika razlika u kvalitetu između njih i Panathinaikosa ove sezone. Crveno-bijeli su prije mjesec dana igrali na Final Fouru Eurolige u Beogradu i jedna lopta ih je dijelila od plasmana u finale, dok Panathinaikos kvalitetom sigurno nije ni među 20 najboljih europskih klubova u ovom trenutku. Primarni cilj Olympiacosa za ovu sezonu je bio da se osvoje oba trofeja u Grčkoj. U nacionalnom kupu su očekivano savladali upravo Panathinaikos u finalu, a sada vode 1-0 i u finalnoj seriji Grčke lige. Kostas Sloukas je bio odličan u prvoj utakmici, dok je Moustapha Fall bio nezaustavljiv u reketu i Panathinaikos niti u jednom trenutku nije pronašao način kako da zaustavi centra iz Francuske. U drugoj utakmici će Olympiacos sigurno imati teži zadatak jer će na tribinama OAKA-e biti preko 15,000 navijača Panathinaikosa, ali ranije u sezoni su pokazali da mogu pobijediti i u tako vatrenoj i neprijateljskoj atmosferi.

H2H

Ova dva tima su igrala međusobno ukupno šest puta ove sezone i Olympiacos vodi 5-1. Panathinaikos je pobijedio u prvom meču koji se igrao u Grčkoj ligi u studenom prošle godine, da bi nakon toga Olympiacos pobijedio pet puta uzastopno protiv Panathinaikosa. Ovo finale Grčke lige se igra na tri dobijena meča, a Olympiacos vodi sa 1-0 u seriji.

Očekivani sastavi

Stefan Jović je ozlijeđen i neće igrati za Panathinaikos, dok su svi ostali igrači na raspolaganju obojici trenera.

Prijedlog za klađenje

Datum i vrijeme: 14.06.2022 20:00 CET
Tip: Olympiacos -3
Kvota: 1.73
Kladionica: 20Bet

Razlika u kvalitetu između ova dva tima je prevelika da bi navijači odigrali toliko veliku ulogu pa da Panathinaikos napravi iznenađenje. Olympiacos sigurno želi što prije da okonča ovu finalnu seriju, a pobjeda u utakmici broj dva bi bila od velikog značaja.

Ukoliko nemate račun na 20bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 100 €.

20bet Kladionica

5/5
  • Veliki broj ponuđenih sportova i kladioničarskih marketa
  • Konkurentni tečaji i niske margine
  • Kriptovalute su prihvaćene
  • Korisnička podrška dostupna 24/7
  • Lak i logična navigacija kroz sajt
  • Niski limiti za isplate
  • Visoki uslovi iskorišćavanja nekih bonusa i promocija
100% do 100 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Sportske