Partizan vs FMP: Tipovi, savjeti i kvote – 19.02.2022.

Dusan
19 veljače, 2022
386 Views
Partizan vs FMP

Partizan

Povratkom Željka Obradovića nakon skoro 30 godina i dovođenjem igrača poput Kevina Puntera i Zacha LeDaya, Partizan je iskazao svoje ambicije, a to je povratak u Euroligu poslije osam godina izbivanja.

Za tako nešto, biće neophodno da beogradski crno-bijele osvoje ili ABA ligu ili Eurocup, međutim prolazno vrijeme i opšti utisak u februaru nisu najbolji. U regionalnom natjecanju je već sada jasno da će Partizan jako teško imati prednost domaćeg terena u eventualnom finalu, a lako se može desiti da završe i na trećem mjestu.

U Eurocupu je Joventut napravio osjetnu prednost, te će Partizan u eventualnom polufinalu europskog natjecanja igrati na gostujućem terenu skoro sigurno. Kup Radivoja Koraća je najmanje bitan front za tim Željka Obradovića, ali on često zna biti prekretnica sezone, pa nema dileme da će Partizan biti silno motivisan u borbi za prvi trofej u nikad ambicioznijoj takmičarskoj godini.

FMP

FMP je sve iznenadio u prvoj polovini ABA lige ove sezone. Mladi trener Nenad Stefanović je istakao kandidaturu za najboljeg stručnjaka godine jer je njegova ekipa igrala sjajno na obje strane terena i imala nevjerovatnih 10 pobjeda nakon 12 odigranih kola u regionalnom natjecanju.

Tada je uslijedio poraz od Crvene zvezde, a uskoro se povrijedio i jedan od dva najbolja igrača Garrett Nevels, pa je došlo do pada forme i niza od čak šest poraza. Osim Igokee, FMP je protiv svih rivala u porazima bio u igri do samog kraja, pa i protiv Partizana u duelu koji je odigran prošlog vikenda.

Ono što krasi ovaj tim je izuzetna pismenost na parketu i timski duh. Niko ne iskače iz uloge koju je zacrtao trener Stefanović, u napadu se traži igrač u najboljoj poziciji, dok se odbrana igra timski požrtvovano i sve to je donijelo rezultat koji su ostvarili i koji im daje za pravo da se nadaju nastupu u plej-ofu ABA lige.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

Očekivani sastavi

Kao što je već navedeno, Garrett Nevels neće igrati najvjerovatnije do kraja sezone i FMP se polako navikava na život bez startnog beka. Svi ostali igrači su na raspolaganju treneru Stefanoviću. Partizan je u Niš na Kup Radivoja Koraća došao bez Gregora Glasa i Yama Madara pošto su dva stranca bila višak, pa je odluka pala da Slovenac i Izraelac preskoče ovaj turnir.

Raniji rezultati i trendovi

Partizan je u seriji od osam pobjeda protiv FMP-a, a u oba ovosezonska okršaja je bilo neizvjesno do samog kraja. Crno-bijeli su se mučili dosta u Železniku prije sedam dana kada su otpor rivala slomili tek u posljednjoj minuti. U četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, FMP je rutinski savladao čačanski Borac dvocifrenom razlikom, dok je Partizan deklasirao drugoligaša Borac Zemun.

Prijedlozi za tipovanje

Prijedlog za ovu utakmicu je FMP +8,5 (pobjeda FMP-a ili poraz manji od devet poena razlike), a kladionica 22Bet daje kvotu 1.75 za ovu igru.

FMP je odigrao maestralno protiv čačanskog Borca i tako potvrdio da se vraćaju na pravi put nakon niza poraza. Nema sumnje da će biti spremni da pruže čvrst otpor Partizanu još jednom ove sezone. Za očekivati je da beogradski crno-bijeli u konačnici ostvare pobjedu i prođu u veliko finale, ali to sigurno neće biti lako i bez drame u finišu na koju su nas ove dvije ekipe navikle.

Ukoliko nemate račun na 22bet kladionici, preuzmite nevjerovatni BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „Sportske-kladionice“ portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada

 

Author Dusan