Real Madrid vs. BAXI Manresa: Tipovi, savjeti i kvote, 25.05.2022.

Dusan
24 svibnja, 2022
759 Views
Real Madrid vs BAXI Manresa

Nakon poraza u finalu Evrolige, Real počinje pohod ka trofeju u Endesa ligi, a prvi protivnik u Playoffu biće Manresa.

Real je tempirao i podigao formu pred utakmice koje odlučuju o trofejima, i pred svojim navijačima želi da se iskupi za poraz od Efesa, ali i od Manrese koja je  šokirala Real i pobjedila ih u drugoj polovini Marta. Manresa je tradicionalno tvrd orah za Madridjane, da li će to biti i ovaj  put?

Uz potpuno besplatne tipove i autorske prognoze naših eksperta, portal sportske-kladionice.com nudi i razne korisne članke i savjete za klađenje. Iskreni smo u našim recenzijama kladionica te vam uz vrijednosne tipove nudimo i jedinstven uvid u svijet klađenja.

Real Madrid

Real je već godinama navikao navijače da negdje u pola sezone svi traže ostavku od Pabla Lasa, zbog krize rezultata, ali onda Laso, podigne formu svih igrača, skrati rotaciju ako treba, iskoče neki igrači koji su bili tihi čitave godine, i Real opet izgleda moćno i kompaktno.

Utakmice protiv Makabija su pravi primjer toga, a zatim i polufinale protiv Barselone, koja ih je pobjedila ove sezone 5 puta, i najbitnijoj utakmici u sezoni, Real je bio bolja ekipa. Malo je nedostajalo da osvoje i Evroligu, u većem dijelu meča su vodili, ali individualni kvalitet Vase Micića je „slomio“ tu utakmicu.

Real je ostao bez plejmejkera i čitavu teret na poziciji jedan, pao je na ledja iskusnog Sergia Llull-a, pošto se u prvom minutu utakmice protiv Barce povrijedio Nigel Williams Goss, a Huertel je zbog odstranjen iz ekipe.

Najveća snaga Reala je pod košem, gdje gospodare Edy Tavares i Vincent Poirier, kojim pomažu sjajni krilni igrači, bivši igrač ASVEL-a i Bostona Yabusele i Deck.

Real je fizička ekipa, gdje svi unutrašnji igrači imaju „size“ da mogu pokriti sve u odbrani. Igraju sa mnogo kontakta, i defanzivno izgledaju jako močno, posebno kada su na parketu zajedno Adam Hanga i Deck na pozicijama 3 i 4.

Protiv Barce, Madridjani su dobili poene od Fabiana Causera, koji je bio tih čitave sezone, ali to je Causer, probudi se kada je najpotrebnije. Laso je morao „mentalno“ vratiti ekipu poslije poraza u Finalu EL, i motivisati, ali ne sumnjamo da će Madridjani izaći na teren energetski spremni i motivisani u borbi za prvi trofej u ovoj sezoni.

 

BAXI Manresa

Manresa je u zadnjem kolu tražila pobjedu da izbjegne to sedmo mijesto i Real u prvom krugu doigravanja, ali Barca je bila vise nego sigurna u tom meču. Oni ove sezone imaju skor 20-14, i uz Barcu, Tenerife i Joventut su najbolja domamćinska ekipa sa skorom 13-4.

Njihov trener Pedro Martinez je i ove sezone dobro „složio“ ekipu, i bez nekih velikih zvijezda Manresa je igrala lijepu i dopadljivu koašarku. Najveća pobjeda ove sezone je bila gore spominjana pobjeda protiv Reala u Madridu.

Nekako se čini da su uhvatili Real na spavanju. U tom meču su briljiralji Chima Moneke i Maye Luke. Iako je možda najzvučnije ime Rafa Martinez, njegova uloga u ekipi Manrese ove godine nije velika, i većinom odradjuje posao, kada treba unijeti sigurnost i svojim iskustvom da doprinese timu.

Pored gore pomenutog Monekea važnu ulogu na za ekipu Manrese odradjuje Daniel Perez, koji je i najbolji asistent ekipe. Centarsku poziciju čine bivši igrač ASVELA Ismael Bako  i 211cm visoki Yankuba Sima. Manresa će pokušati da izenandi Real, opet, ali ovaj Real je daleko moćniji i uigraniji nego prije skoro dva mjeseca, tako da če igrači Manrese imati mnogo teži zadatak.

Portal „Sportske-kladionice“ svakodnevno svim svojim čitaocima omogućava najbolje prognoze utakmica za danas.

Ukoliko po prvi put čitate naše prognoze, onda je potrebno da napomenemo da svakodnevno našim čitaocima nudimo i Tiket dana sa kojim pokušavamo da ostvarimo dodatnu zaradu svima koji nas prate.

H2H

Duel koji slijedi je treći ove sezone, a skor je 1:1. Obje ekipe su uzele „break“. Prvo je Real početkom Januara pobjedio u Manresi 87-92, da bi Manresa sa 11 razlike, 75:86 pobjedila Real u Madridu. Najefikasniji u tom drugom meču za Manresu su Maye sa 20p i Moneke sa double-double partijom 14p/10sk, dok je u ekipi Reala Deck ubacio 21p/6sk i Yabusele 15p/8k.

Očekivani sastavi

Real ima problema sa povredama. Već dugo vremena nedostaje Carlos Alocen koji je imao operaciju koljena. Povrijedjen je i Goss, dok su Huertel i Trey Thompkins bili van tima zbog nekih „neslaganja“.

Pitanje je da li će Laso vratiti Huertela za ovu završnicu, uslijed nedostatka na poziciji jedan ili će dati šansu mladim momcima poput Klavžara. Manresa ovaj dule dočekuje u full sastavu.

Savjeti za kladjenje

Datum i vrijeme odigravanja utakmice: 25.05.2022, 21:00h
Tip: Pobjeda Reala sa hendikepom 9.5.
Kvota: 1.76
Kladionica: 22bet

Uporedivši duele i formu dvije ekipe, jasno je da Real nije ista ekipa, u mnogo boljoj su formi, a i Playoff mentalitet i iskustvo su na njihovoj strani, kao i kvalitet. Već su se jednom opekli protiv Manrese i vjerujemo da će od prvog trenutka krenuti jako, da dokažu da igre sa F4 u Beogradu nisu slučajnost i da će u prvoj utakmici pokazati ko je ko.

Ukoliko još nemate račun kod 22bet kladionice, možete preuzeti jako dobar BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje našeg portala od 100% na iznos uplate do 122 €.

22bet Kladionica

4.9/5
  • Odličan 22bet Live stream
  • Velika pokrivenost sportova i marketa
  • Niske margine i odlični tečaji
  • Neverojatan broj depozitnih i isplatnih metoda
  • Odlična i responzivna mobilna aplikacija
  • Profesionalna korisnička podrška
  • Sajt ponekad sporo reagira
  • Limitiranje profitabilnih igrača
100% do 122 EUR Bonus Dobrodošlice
Kladite se sada
Author Dusan